שאלה,

ruth02

New member
שאלה,

מה זה אומר שיש "תיקים" בעין, בשפם ובשפה באותו צד שהיה אבצס והחלים (בלחי), האם זה מראה על פגיעה בעיצבוב ? האם זה עובר במשך הזמן ? יש טיפול לזה ? האם זה גורם לכאב ?
אם לוחצים על האבצס (כשהוא בשלב סגירה סופי), משני הכיוונים כלומר מבפנים ומבחוץ, מושכים אותו, מתעסקים איתו קצת בכוח, זה יכול לגרום "לתיקים" ?
 
"טיקים"

העצבים המוליכים למקומות אלו עוברים בחלקם במיקום שטחי למדי.
יתכן להדלקת או הצלקת יצרה לחץ על אחד העצבים הללו ומכאן התגובה - גירוי יתר של העצב. זה רחוק מלהיות נעים, אבל יותר טוב משיתוק.
האם זה הפיך ? קשה לדעת. כדאי לשקול תרופות שיצמצמו את התגובה הדלקתית ואולי יורידו בצקות וישפרו כך את המצב.
כמובן שיש צורך באבחון מדוייק של הבעיה ושל העצב הפגוע.
האם את יכולה להסריט את זה ?
נשמח לעדכון,
אסף
 

ruth02

New member
תודה ד"ר,

אין כבר דלקת וגם אין בצקות, הפצע כבר נסגר והחלים והפרווה כבר צומחת, מה שכן יש, אלו תנועות בלתי רצוניות של כל הצד הזה של הפנים, החל מהעין, הלחי (שם היה האבצס), השפם, השפה, הסנטר, ממש כל הצד, זז למטה/למעלה/לצדדים, עם "טיקים" וקפיצות כאלו.
מה אני אמורה לעשות ? למי ללכת (האם למומחה מסוים) ? ומה הטיפול לזה בד"כ ? האם זה גם יכול לגרום לעיתים קרובות לירידה בתיאבון ?
 

ruth02

New member
המשך,

שכחתי להוסיף שגם האוזן זזה ורועדת יחד עם כל הצד.
 
למי ללכת

הייתי מתחיל מהרופא המטפל. אפשר לשקול איתו הזמנה של ייעוץ נוירולוגי. יש אפשרות לפנות לבית החולים הווטרינרי או להזמין נוירולוג למרפאה.
אשמח לשמוע איך התקדמתם, זה אכן מקרה מעניין
אסף
 
למעלה