שאלה

sharonregev1

New member
שאלה

יש לי חשד לאנדו'.
כאבים בזמן מחזור, סמנים גבוהים וציסטה בשחלה.
חושבת האם לעשות לפרו.
תוהה לעצמי- איך יודעים אם קיימים עוד נגעים במקומות אחרים מלבד בשחלה?
לא שלחו אותי לבדיקות נוספות...
תודה!!!

לי הרופא אמר

שרק בניתוח עצמו הוא יוכל לדעת כמה נגעים יש ומה המצב. כי בבדיקות אולטרסאונד ואגינלי, ובדיקה ידית, ובדיקות חודרניות אחרות- כולם לא יכולים להראות הכל. לכן רק בניתוח ידעו בול מה ש לך ואיפה.

שני2703

New member
זה לא מדויק

לי עשו לפרו׳ לפני חצי שנה בגלל כאבים באגן בזמן מחזור והידבקויות בבטן מניתוחים קודמים ולא היה שום ממצא לאנדו׳ (והיו לי במקביל כאבים בפי הטבעת והרופא ידע מזה )
ואחרי סיום מחזור IVF 1 שמו לב לממצא ויש להם חשד לאנדו׳ ברקטום הוגינלי ...
ואני כרגע מטפלת בזה !

sharonregev1

New member
תודה שני!

רק בריאות!
אפשר לדעת איך פתאם שמו לב והאם יש לך רעיונות איך אפשר לדעת מראש- למי לפנות ומה לעשות?
תודה רבה רבה!!!

שמיץ1

New member
כתלות במיקום שלגביו קיים חשד לאנדו'

ייתכן שתופני לבדיקות כמו MRI, CT, חוקן בריום, אולטראסאונד, ציסטוסקופיה... יש לא מעט מקרים שבהן הבדיקות אינן חד משמעיות, והאבחנה הוודאית מתבצעת בלפרו'. בכל אופן, רק מומחה יוכל לומר אילו בדיקות רלוונטיות עבורך אם בכלל.

sharonregev1

New member
תודה!

תודה על התשובה!!!
אני פשוט תוהה האם לעשות את הלפרו עם כירורג מומחה או שמא יש צורך בהוספה של עוד מומחים (פרוקטולוג, גסטרולוג וכו').
האם הגיוני שמומחה גניקולוגי יוכל לדעת זאת טרם הלפרו כך שנוכל מראש לערוך "ניתוח משותף" במידה שיש צורך?
נאמר לי שבעת ביצוע הלפרו לא ניתן לראות את תוך מערכת העיכול או הרקטום או איזורים אחרים שאינם וגינאליים. האם נכון?
תודה רבה רבה!!!

שמיץ1

New member
עד כמה שידוע לי...

זה נכון שאי אפשר לראות את החלק הפנימי של מערכת העיכול (מבלי לבצע בה חתך כמובן), אבל אנדומטריוזיס תמיד מתחיל מהחלק החיצוני של האיבר הפנימי. למשל אנדו' של המעי תמיד מתחיל מהדופן החיצונית של המעי ועלול לחדור דרך הדופן אל תוך המעי. מומחה אנדו' יכול לשער אם יהיה צורך בכירורגים נוספים, אבל כמובן שלפעמים יש ממצאים לא צפויים. לא יודעת איך זה בניתוחים פרטיים, אבל בבתי חולים ציבוריים יש כירורגים תורנים שקוראים להם במידת הצורך.

פז08

New member
היי לך.....

זה נכון שבאופן עקרוני, מה שיודעים לפני הניתוח הרבה פעמים רק קצה הקרחון. עם זאת, אם נבדקת על ידי מומחה לאנדו', לרוב מבדיקה ידנית ואולטראסאונד הוא יכול לקבל כיוון כללי על היקף התופעה, במיוחד לאחר תשאול מקיף לגבי היסטוריה רפואית שלך, סימנים ותסמינים.
אני יודעת שבדרך כלל מקובל לשלוח לUS כליות לוודא שאין מעורבות כליות. כי בנוגע לכליות לעיתים יש מעורבות ללא סימנים בולטים אצל האישה.
שאר הבדיקות כמו חוקן בריום, US רקטלי, MRI, הם בהתאם לבדיקה ראשונית אצל מומחה.
אם יש אנדו' משמעותי ואת סובלת בחיי היום יום, יש מקום כמובן לשקול ניתוח. אבל זה משהו שאת צריכה לדון מול הרופא שלך...
אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות

sharonregev1

New member
תודה רבה לכן על התשובות המפורטות! :)

בטח אזדקק לעוד עזרה בהמשך וטוב לדעת שיש למי לפנות :)
לילה טוב!

לגבי הגוש הרקטוואגינלי

אצלי הראשון שעלה על זה זה ד"ר חן גולדשמיט מבלינסון ..הגעתי אליו ליעוץ בנוגע לצסטה והכניס יד ואמר שהוא מודאג מהגוש יותר מהצסטה והפנה לסוריאנו. התברר שצדק כי הגוש כמעט הרס לי את הכליה השמאלית-לחץ על צינור השתן והגיע לחמישה ס"מ..עכשיו הכל נקי..מקוה גם ד"ר ברגאבל מגאסטרו בתל השומר אבחן ואישר בזמנו..

למעלה