שאלה ...........

גליאל

New member
שאלה ...........

לגבי הסנדוויץ שלי. בן 9.5 כיתה ג' עם הפרעות קשב וריכוז. בעבר היו נסיונות של ריטלין,
LA וכו'. כיוון שלא מוכן לקחת שום דבר ומקיא גם כשאני מנסה לשים במאכלים שונים בלי שירגיש התייאשתי. כעקרון מסתדר בלי שום תרופה כרגע אבל אני בטוחה שאם היה לוקח משהו ההישגים שלו היו הרבה יותר טובים.
עכשיו במקרה קראתי שיש ריכוזית ADHD. מישהו ניסה? יש שיפור? אולי את הדבר הזה הוא יסכים לקחת. ת'אמת אני מאלה שלא בדיוק מאמינים בטבעי (למרות שאני אישית לוקחת רק טבעי - אני בעצמי היפרית ולוקחת רסקיו להרגעה)- אבל שווה לנסות על הילד לא?

אני אומרת

לא בכוח

אם הילד לא רוצה, והוא מצליח להסתדר בלי...אין צורך. במיוחד לא בגיל 9.5. אני מבינה שבתור הורה אתם רוצים שהילדים יגיעו להישגים המירביים, אבל לפעמים באמת אין צורך. על מה התעודות מביה"ס היסודי משפיעות ומה הן מייצגות בכלל? אם הוא לא עושה בלאגן, אין לו התקפי זעם או אלימות, והוא מצליח בלימודים בצורה יפה, לדידי, אני צורך...
ולדוגמא, אני אובחנתי בכיתה ה' ורק עכשיו, לקראת לימודי הפסיכומטרי הלכתי באופן עצמאי והתחלתי לנטול ריטלין כדי לפתוח לעצמי כל אופציה שתוכל לעזור לי. הציונים שלי נעו בין 85-90 ללא הריטלין ואולי היה טיפה קשה בתיכון, אבל ביסודי...אני לא חושבת שזה באמת משנה...
ובנוגע לשאלה, לא שמעתי על ריכוזית, אבל כמו רסקיו, אני נוטה להיות מאוד סקפטית. מה שכן, אם מדובר בדברים טבעיים, ללא תופעות לוואי וללא מינוני יתר, לא מזיק לנסות, אני מניחה.

הפרעת קשב היא גם יתרון בהמון מקרים! אם אין הפרעה לתפקוד היומיומי או הלימודי בצורה משמעותית, אני ממליצה באופן אישי להימנע מטיפול תרופתי...חבל לגזול מהילד את מי שהוא.

לא שמעתי על הצלחות

נראה לי בזבוז כסף

יש ילדים שממש לא מתאים להם רטלין ותופעות הלוואי לא פשוטות השאלה היא האם הוא מודע להפרעת הקשב שלו ?
ולמה צריך להחביא לילד בגילו את הרטלין?
אולי תתחילי בללמד אותו לבלוע כדורים עם סוכריית טיק טק או גומי חתוכות לחתיכות קטנות ?

אני לימדתי את כל הילדים שלי בגילאי הגן וזה לא קשור לרטלין , לבלוע אקמול או אנטיביוטיקה הרבה יותר קשה .

אחרי שילמד לבלוע כדור ואחרי שתשבו ותסבירו לו למה הוא צריך רטלין / אדרל או כל תרופה שעוזרת לו לשבת ללמוד בלי הזבובים בראש שמפריעים לו אני חושבת שיהיה לכם יותר קל .

גליאל

New member
דיברנו איתו, הסברנו לו ....

הוא מודע לבעיות שלו, המורה דיברה איתו, הנוירולוג מדבר איתו באופן קבוע (אל תשלחי אותו לפסיכולוג - אני לא מאמינה להם בגרוש!). הילד לא מוכן לבלוע שום דבר! עם תרופות יש לי בעיה רצינית - אקמול הוא לא מוכן לקחת (מזל שהוא לא חולה הרבה
).

לא סתם ביקשתי עזרה. הילד פיקח, מודה בדיוק למה צריך ריטלין, LA וכו' ............ ולא מוכן להכניס לפה שלו שום דבר מאלה. אגב - גם באוכל הוא בעייתי מאוד במיוחד כשיש ריח שלא מוצא חן בעיניו (כמו אמא שלו בערך
שלא אוכלת עופות ודגים רק בגלל הריח). בשר כמעט ולא אוכל. מטורף על ביצים וגמבה.

אני האחרונה שתציע את זה

הניסיון שלנו בטיפול פסיכולוגי נחל כישלון מוחץ בכיתה א' ולא חזרנו על הטעות הזו מאז.

מבינה את הרגישות הזו יכולה לספר לך שבשנה וחצי האחרונות בן נתן קפיצה ענקית במאכלים שהוא מכניס ומנסה ואוהב לעומת השנים עברו.

יש ספרים לילדים שמסבירים את הלקות וכמה הרטלין עוזר .
יש גם סרטונים על איך מרגיש ADHD .

sun606

New member
גם אצלינו יש קשיים

בבליעת כדור. ניסיתי ללמד עם סוכריית טיק טק. לא ממש הלך. ואני מודה שאני הדגמתי והרגשתי כאילו הסוכרייה לא עברה חלק אלא היתה זמן מה בושט. אבל נתת לי רעיון לנסות גם עם סוכריות גומי. נתאמן על חתיכות קטנות.
בינתיים אני פותחת את הקפסולה והיא מערבבת עם כף מעדן. אך לפעמים חלק היא לא בולעת אני חושבת, חלק מפריע לה והיא יורקת.
כך שיהיה קשה לדעת אם הכדור עוזר או לא (המורה לא הרגישה לבד) כי מדובר בילדה שקטה (ADD).
היום עלינו למינון של 30LA. בתקווה שתיקח אותו כמו שצריך ושנראה אם זה עוזר משמעותית .
הילדה מבחינתה מעדיפה לוותר על התרופה. אך אני מנסה להסביר לה את החשיבות (גם אני הייתי מעדיפה שהיתה מסתדרת ומתרכזת ללא התרופה).

אישית לימדתי עם סוכריות גומי

בגיל הגן לא לקח יותר מ3 ניסיונות ככה עבדנו איתם עד שלמדו . עם בן זה התחיל מהצורך בברזל בכלל טיפות ברזל זה מגעיל ברמות .

אח"כ אומגה 3 שזו כפסולה מצופה בג'לי כזה .

גליאל

New member
הוא לא מוכן לקחת עם שום דבר

הקטן דווקא כן לוקח עם מעדן מילקי. האמצעי כמו שרשמתי בעייתי בכלל עם כל דבר שקשור באוכל. כדורים? לא בבית ספר שלו בשום אופן. הוא יכול לקדוח מחום ולא לוקח אקמול!!!!! ניסיתי הכל - שום דבר לא עוזר. פעם אחת הגעתי איתו למיון בגלל חום גבוהה והוא לא היה מוכן לקחת אקמולי. נשארנו לילה שלם עם אינפוזיות בגלל העקשנות שלו. וחושבים שלימד אותו לקח? קדחת!!!!! הוא מוכן להתאשפז רק לא לקחת תרופות!!!!!

העץ לא צומח רחוק מהפתוח מסתבר ............................ משוגע כמו אמא שלו

iritki

New member
משתפת איך למדתי לקחת כדורים

וזה קרה אחרי גיל 20...
קוטג' - יש לו גבשושויות ממילא אז יותר קל לאמן את הלוע לתנועה שצריך לעשות בשביל לבלוע. וגם אצלי עוזר שהפה לא יבש, אני בדר"כ שותה קצת מים ורק אז בולעת את הכדור.
זה לקח לא מעט זמן ועדיין יש ימים שזה פחות מצליח ולא הולך חלק.
לגבי פיזור על מעדן - זה ממש מגעיל ! מניסיון.

sun606

New member
הילדה לא אוהבת קוטג'

לצערי, אז לא נראה לי שבדרך הזאת נצליח. אבל תודה.
אולי אם אח שלה ננסה בדרך זאת.

הילדה אכן לוקחת את זה עם המעדן בחוסר רצון רב, ועם התעסקות. אני מקווה שהיא כן מצליחה לקחת את המינון שיש בקפסולה.

למעלה