שאלה

yanivto00

New member
שאלה

למה מתכוון המשפט : "הבא להורגך השקם להורגו"
שכל מי שבא להרוג אותי יהודי בין גוי ויש לי הזדמנות לחסל אותו ראשון לפני שישים לי למשל מטען חבלה מתחת לאוטו חלילה אז טוב לו שירצח?

תשובה

נכון , אבל באופן כללי לשים מטען חבלה שבוע הבא זה לא בדיוק "הבא להורגך" שמותר להרוג מראש. בעת מאבק או מרדף וכד' שרואים את הכוונות והמעשים של הרוצח בפועל זה נקרא "הבא להורגך" שאז צריך להשקים ולהורגו.

yanivto00

New member
תודה, ועוד שאלה בבקשה

עין תחת עין שן תחת שן למה התכוונו? שאם בן אדם מוציא לי עין או שן אני גם אוציא לו או איך?

אופירA

New member
מנהל
אתה לא מוציא לא עין ולא שן

אתה הולך לבית דין, ובית דין מחייב אותו בתשלום פיצויים כפי ערך העין או השן וכדומה.
ביהדות לא מוציאים עיניים ושיניים לבן אדם, גם אם הוא מאוד מאוד פויה...

שאלה

יש עונש שריפה ביהדות - לוקחים חתיכת ברזל מלובנת ומכריחים את החוטא לבולעה, והברזל שורף לו את איבריו הפנימיים, עד למותו..איך זה מסתדר עם מה שכתבת?

וזה המקור

מסכת סנהדרין פרק ז
ז,א ארבע מיתות נמסרו לבית דין--סקילה, שריפה, הרג, וחנק; רבי שמעון אומר, שריפה, סקילה, חנק, והרג. זו מצות הנסקלין.

ז,ב מצות הנשרפים: היו משקעים אותו בזבל עד ארכובותיו; ונותנין סודרין קשה בתוך הרכה, וכורך על צווארו, זה מושך אצלו וזה מושך אצלו, עד שהוא פותח את פיו; ומדליק את הפתילה וזורקה לתוך פיו, ויורדת וחומדת את בני מעיו. אמר רבי יהודה, אף הוא אם מת בידם, לא היו מקיימין בו מצות שריפה; אלא פותחין את פיו בצבת על כורחו, שלא בטובתו, ומדליק את הפתילה וזורקה לתוך פיו, ויורדת וחומדת את בני מעיו. אמר רבי אלעזר ברבי צדוק, מעשה בבת כוהן שזינת, והקיפוה חבילי זמורות ושרפוה; אמרו לו, מפני שלא היה בית דין שבאותה שעה בקי.

תקרא שוב מה שכתבת ואז שוב את ויקיפדיה

ואז מצא את ההבדלים.. [ובלי קשר תקרא את תגובת אופירה שתסביר לך איך לא רק שלא היית בכיוון של עצם המעשה, אלא לא היית בכיוון של נידוננו כלל]

אופירA

New member
מנהל
מסתדר מצוין

אמרתי: לא עין ולא שן.

בעונש השריפה, ראית שמוציאים למישהו עין או שן? לא מוציאים. נכון?

עונש שריפה ניתן לאדם על כך שהוציא לך את העין או את השן?
או שעונש זה ניתן על חטאים מסוימים שדינם מיתה באחת מ-4 מיתות בית דין, על מנת שבעולם העליון יהיה לו כפרה על החטאים הללו, ובית הדין העליון לא יצטרך לדון בהם כיוון שבית דין בעולם הזה כבר דן בהם?

וגם אל תשכח, שאתה לא שורף אף אחד גם אם הוא מאוד פויה. רק בית דין שורף. ובמציאות, אם סנהדרין דנה אדם אחד למוות פעם אחת במהלך 70 שנה, היא היתה נקראת סנהדרין קטלנית. ללמדך שלא שורפים כל כך מהר, על כל צעד ושעל...

למעלה