שאלה

ציפי 30

New member
שאלה

האם כדורי פרוגרסטרון גורמים לבחילות קשות ולסחרחורות ? לקחתי היום כדור ראשון - ואחרי פחות משעה הרגשתי את התופעות לוואי .
תודה

danieltal27

New member
לי לא היו תופעות לוואי

אבל אני מניחה שזה איניבידואלי.
אם זה ממשיך תתייעצי עם הרופא אולי יש תחליף.

זקיקיתת

New member
גם לי!

זכור לי שגמני פעם קיבלתי אותם.
להחזרת מחזור.
וגם לסדר גודל של 5 ימים.
במתן פומי.

אמנם פעם לפני איזה 3 שנים
אבל גם זוכרת תופעות לוואי של בחילות...

טוליתי

New member
איזה תכשיר את נוטלת?

אם אוטרוגסטן במתן פומי - התופעה שאת מתארת ידועה.

השאלה היא מה הסיבה למתן הפומי? האם ישנה בעייה של ספיגה וגינלית?

לא ברור מדוע הרופאה רשמה לך אוטרוגסטן לווסת

זה כדור שלוקחים בדרך כלל לתמיכה, בדרך כלל נותנים פרוברה ודומיו...
נשמע קצת הזוי דרכי הטיפול שלה...

האם לקחת את הכדור בבליעה?

את לא אמורה לבלוע את הכדורים האלה, אלא אם נאמר לך במפורש לבלוע. הכדורים וגינליים. כששאלתי את הרופא שלי לגבי אפשרות בליעה הוא אמר שבבליעה התופעות מאד קשות, עד עילפון אפילו. בשימוש וגינלי התופעה היחידה שהיתה לי זה ההפרשות.

ציפי 30

New member
בבליעה

הרופאה שלי אמרה לי לקחת אותם בבליעה במשך 5 ימים . אני אחרי הזרעה ( כמעט 3 שבועות ) וטרם קיבלתי מחזור ( ולפי בדיקת דם אינני בהריון ) - ולכן היא נתנה לי את הכדורים הללו לפי טענתה הם יחזירו לי את המחזור .

ממליצה לך לבדוק שוב את אופן השימוש. אני

הוזהרתי חד משמעית על ידי הרופא שלי שהכדור הזה יכול להיות מסוכן בבליעה. בדרך כלל כדי להחזיר מחזור מקבלים פרוגנובה בבליעה, או גלולות נגד הריון, או שילוב של אסטרופם בבליעה עם אוטרגסטון בצורה וגינלית. אני מאד לא אהבתי את השימוש הוגינלי אבל הרופא היה נחרץ ואמר ששימוש בבליעה מביא תופעות קשות.

טוליתי

New member
רגע. יש כדורים אחרים להבאת הווסת,

לא שמעתי שמשתמשים באוטרוגסטן להבאת הווסת.

את חייבת לדווח לרופאה על התופעות הקשות שאת מרגישה,
ולהימנע מנהיגה במצב הזה.

לבבית36

New member
ממש ההיפך

הכדורים הנ"ל שומרים על רמת פרוגסטרון גבוהה בדם ועקב כך מעכבים את המחזור (כמובן במידה ואין הריון)!!
ניתנים כתמיכה וגינלית ואפשרי פומי (אך פחות מומלץ) ולכן המחזור לא מגיע..

לבבית36

New member
כשכתבתי ההיפך

התכוונתי להתייחס למה שנאמר ל ציפי על ידי הרופא/ה שלה..
אבל מיומנות השרשור שלי לא משהו :)...

ציפי 30

New member
אבל ....

תודה על התשובה , אני סומכת על הרופאה שלי .( אבל אני מאוד מבולבלת מכל מה שעובר עלי )
והסיבה שהיא נתנה לי את הכדורים - אני אחרי הזרעה ראשונה כ- 3 שבועות( עם איקקולומין ואוביטרל ) - לא קיבלתי מאז ( ועשיתי בדיקת בטא ויצא שלילי ) .הייתי אצלה שבוע שעבר והיא עשתה לי אולטראסאונד וראתה שגודל הרירית שלי היא 11 .
היא בעצמה לא הבינה למה לא קיבלתי , ולמה הרירית שלי כל כך עבה .
בבדיקות דם שעשיתי ( יחד עם הבטא) יצא- אסטרדיול -77/ ופרוגרסטרון
1.7
ולכן אמרה לי לקחת את הכדורים האלו 5 ימים .
אתמול היה הכדור הראשון .... מה לעשות ?? להתייעץ עם עוד רופא ?

BarBS

New member
אולי

היא ניסתה לעשות פעולה הפוכה, לתת לך את זה כדי שתפסיקי לאחר כמה ימים ובכך להתניע את המחזור, כלומר קצת לעבוד על הגוף שהוא הגיע לשיא שלו, את תרדי מהכדורים, הרמות ירדו ויתחיל מחזור חדש.
נשמע לי כמו משהו אפשרי. מה דעתכן- אלו שמנוסות עם השפעות ההרומונים, מה הם מונעים ומה קורה לאחר הפסקתם. זאת המחשבה שלי אבל היא לא מתבססת על ניסיון או ידיעה מוחלטת.

acka

New member
פרוגסטרון ומחזור

מרחיבה את התשובות מעללי.
זה פרוטוקול מאוד נפוץ לתת פרוגסטרון לכמה ימים כדי לקבל מחזור.
הרמה עולה ואז הגוף אמור לזהות את הירידה שנגרמת מהפסקת הנטילה ואז יש מחזור.
מה שכן מעולם לא נתקלתי באוטרוגוסטן לטיפול זה.
אני קיבלתי בזמנו דופסטון ופרוגינובה.

לבבית36

New member
כשאני

השתמשתי באוטרגוסטן לתמיכה, כ 24-36 שעות לאחר הפסקתו הגיע הדימום..
בכל מקרה אכן רצוי שתתייעצי עם הרופאה שלך!!!

אבל האם היא אמרה לך לבלוע אותם?

או להשתמש באופן וגינלי? לגבי אני יכולה להגיד לך שבעבר קיבלתי את הכדורים האלה עם אסטרופם כדי להחזיר מחזור, אבל זה היה רק אחרי שהתחלתי סבב טיפולים שנכשל כי בשאיבה הבציות לא היו טובות, או לא היו עוברים טובים אחרי השאיבה. זה היה רק במקרים שבהם התחלתי כבר לקבל תמיכה של פרוגסטרון לקראת הטיפול. במקרה כזה ההנחיה היתה להמשיך את התמיכה ל 12 יום ואז להפסיק. המחזור אמור להגיע תוך מספר ימים. בכל היסטוריית הטיפולים הארוכה שלי לא קיבלתי אוטרוגסטן ל 5 ימים לצורך החזרת המחזור, ומעולם לא נאמר לי לבלוע את הכדורים האלה ממש להיפך. כדאי מאד לשאול שוב את הרופאה שלך אם היא התכוונה שתשתמשי בבליעה, ובכל מקרה אם זה גורם לך להרגיש רע עדיף לא להמשיך. את צריכה לומר לה את זה והרופאה בהחלט יכולה לרשום לך טיפול אחר כמו פרוגנובה, פרוורה, או גלולות נגד הריון.

giraffelle

New member
אפשר לבלוע אוטרוגסטן

אסור להשתמש בבליעה רק בהריון, שלא בהריון הכדור מיועד גם לבליעה.
בדרך כלל עדיף לקחת וגינלי כי הספיגה יותר טובה ויש פחות תופעות לוואי, אבל כשלוקחים את זה להבאת מחזור די מקובל לתת דרך הפה דווקא.

למעלה