שאלה...

דלורית10

New member
איך זה שלא?

למיטב ידיעתי הוא כן. ילד שנולד מחוצ לנישואין הוא ממזר והוא לא יוכל להתחתן לעולם.

דלורית 10

ממזר הוא ילד שנולד לאשה נשואה מגבר זר ! ילד שנולד מאיסורי עריות, אב ששכב עם ביתו, אדם ששכב עם אשת אביו, אדם ששכב עם אמו ח"ו הרי הוא ממזר. ילד שנולד מפנויה אינו ממזר, ילד שנולד מהורים לא נשואים אינו ממזר, כל מי שנולד לאשה נשואה שהרתה לגבר שאינו בעלה, או מי שנולד להורים שהם קרובי משפחה באופן שנחשב מבחינה הלכתית כאסור משום גילוי עריות כפי שהדגמתי לעיל, הרי הוא ממזר, לממזר אסור לבוא בקהל ולהינשא ליהודי שאינו ממזר. לממזר מותר להתחתן רק עם גר או עם ממזר אחר בכל מצב כל הצאצאים שלו לכל אורך הדורות יהיו ממזרים. "לא יבוא ממזר בקהל ה', גם דור עשירי לא יבוא לו בקהל ה' ".

http://orlanoar.com/?nav=open_send_center&shela_id=41413

ויש ספר מעולה

שנקרא מידע גורלי
הספר מדבר על גורלה של בחורה קונסרבטיבית שחזרה בתשובה מומלץ

המשlטט

New member

איזה איסור יש היום?

בחייך אני הייתי יחד ועדיין רווק. חתונה זה לנצח, זה קשר חזק יותר ממשיכה מינית זה חיבור עצום יותר מתאווה ריגעית. לפחות בשבילי חתונה היא תמידית ולא מאמין בגירושים (למרות שהוריי מאמינים).

שאלת ברצינות?

אז ככה:
זה לא "איסור שיש היום"... זה איסור שהיה מאז ומתמיד....
אסור לגבר להיות עם אשה (ואתה מבין מה זה "להיות עם"....) שאינה נשואה לו.....
זה איסור הילכתי-תורני שקיים מאז קבלת התורה (ונראלי עוד קודם...)
ואנשים דתיים-חרדים שומרי תורה, חייבים להנשא זה לזו כדי להיות יחד.....

מההכרות שלי עם הדתיים

גם לזה מצאו טריקים יצירתיים מאוד (ובינינו, לא כ"כ יצירתיים) שעדיף שלא נפרט אותם פה. ותאמיני לי ש"להיות עם", לדעת מישהו/י, זה ממש לא כל הסיפור בחתונה. זה הדבר הכי שולי אם כבר.

מי שמתחתן עם מישהי כי הוא לא יכול לשלוט ביצריו, לדעתי לפחות, עושה טעות חמורה. חוץ מזה, תמיד צריך 2 לטנגו וגם האישה וגם הגבר צריכים להסכים להתחתן, לא רק צד אחד כי הוא... "צמא לידע" ניקרא לזה.

אין הרבה דתיים מהסוג שאתה מכיר....

בטח לא הרבה חרדים כאלו....

בכלל... אצל חרדיים הגבול עובר עוד הרבה לפני ה"להיות עם../לדעת מישו"....
יש יותר צניעות בדיבור עם המין השני, וגם זה לא כזה נגיש האמת.... אז כל שכן-נגיעה, וקל וחומר-מעשה....

אה..ועוד משו....
בפיתויים של היום, 2 הצדדים "צמאים לידע" (הגדרה יפה....) במידה כמעט שווה....

לכי תדעי

מה קורה בחדרי חרדים, וגם שם מצאו שחיתות.
הרי נושאים כאלה לא פתוחים לקהל הרחב.
על אחת כמה וכמה שנערה תספר זאת להוריה.
זה בד"כ מתגלה אחרי התוצאות המעשה.

הרי כולנו היינו ילדים וכולנו היינו מסוקרנים וכולנו היינו "מתחכמים". כמובן שלא כולם ככה אבל הסיפורים שרצים על דתיות בזרם החילוני...ה' ישמור, את לא רוצה לדעת.

וזה ששתי המינים צמאים לידע, זה מבורך, בסופו של דבר כולנו בני אדם. ובסופו של עיניין כולנו אוכלים את הדייסה שהכנו וצריכים לחיות עם מעשינו והשלכותהם.

אתה יודע למה זה "סיפורים שלרצים על חרדים"?

כי זה מיקרים בודדים. זו לא תופעה....
אצל חילונים זה הפך לאורח-חיים.... אז אין מה לספר...אין מה לחדש....

(שים לב שגם בעיתונות זה עובד כך... "3 חרדים תקפו...", אבל כשזה חילוניים יכתבו "3 תקפו"....)

אמרתי דתיות לא חרדיות

כי הן יותר מעורות בחברה החילונית ועלהן אותם סיפורים (ומיקרים אישיים). על חרדיות ת'אמת לא שמעתי סיפורים, אולי באמת מיקרים יחידים בעיתונות וכמדומני הן לא גדלו כחרדיות. גם החרדיות, ובכלל החרדים חיים בעולם משלהם נטול השפעה חיצונית או לפחות עם השפעה מינימלית. בנוסף הם מתחתנים בגיל צעיר ככה שאין הרבה מה לנסות ולחוות ולטעות, יש דרך אחת וכולם ניצמדים אליה באדיקות שזה מעורר הערצה.

בקשר לעיתונות, את צודקת 100%!!!! גם אני לא סובל זאת. ואצל החילונים מה זה אורח חיים, זה כבר מצופה!
גם פה הנני מצדיק אותך ב100%.

ועם זאת.... בכל כלל יש יוצאים מן הכלל....

וגם אצל החרדים יש כאלו שלא הולכים בדיוק בדיוק בתלם....
ולומדים לתואר ועובדים במקומות חילוניים, ולא כולם מתחתנים בגיל 20....

ו---כן.... זה מאוד קשה לשמור על עצמך בתוך זה....

ו...איך בכלל הגענו לזה?....חחח
אה! למה אנחנו רוצים להתחתן.....

אז זהו שעם כל הפיתויי הגדול הרצון להתחתן רק עולה..... כי כשאתה חרדי ואתה לא יכול להרשות לעצמך להתפתות, אתה רוצה את זה לפחות בדרך שמותר....

מתחתן לעד

לא מתכוון להתגרש ולא מתכנן לזה. כמובן שאני לא מתכוון להשאיר בחורה עגונה (חס וחלילה) אבל לא מקבל את הפיתרון הפשוט של גירושין. לפחות אני מקווה שעתידי לא מכיל בתוכו גירושין. אי אפשר לדעת מה יוליד יום.

למעלה