שאלה

שושני

New member
שאלה

ליהודי אורתודוקסי מותר להתחתן עם יהודייה קונסרבטיבית או רפומרית או שאסור והן צריכות להפוך גיור אורתודוקסי לפני שמתחתנים??

תגובה

יהודי לא בוחר להיות קוסרבטיבי או רפורמי, הוא כזה על פי רוב כי זה היה הגיור שלו או של ההורים שלו ולכן הוא נחשב לגוי גמור על פי רוב כמובן וכל מקרה לגופו.

ממש לא

אפשר בהחלט להיות ממשפחה חילונית או חרדית ולבחור בקהילה רפורמית.
ואם האמא יהודיה לפי ההלכה הוא יהודי

תגובה

אפשר גם להיות אסקימוסי ממוצא שבדי ולבחור בקהילה רפורמית, הבעיה שבשטח זה לא קורה ולא קרה, וגם משפחה חילונית או חרדית שפתאום בחרה להחליף זרם זה לא קורה וקרה בארץ בוודאות [ואל תביא לי דוגמא או שתיים] ובחו"ל זה אולי נפוץ קצת יותר אבל שם גם ככה צריך בדיקה למשל בארה"ב בודקים טוב מי ההורים איך הם התחתנו וכו'.

והמשפט השני שלך צודק אבל לפי ההלכה האורתודוקסית בלבד הרפורמים או הקונסרבטיבים מזמן דמו בדבריהם לנצרות הרבה יותר להבדיל מאשר להלכה היהודית.

אני מכיר חילונים גמורים בישראל

שהולכים לטמפל רפורמי. לא נעים אבל אפילו יש להם יחוס לאדמו"ר חשוב.
נכון אין הרבה קהילות רפורמיות וקונסרבטיביות בישראל אבל רוב ההולכים אליהם הם יהודים לא דתיים שרוצים קשר למסורת בלי לקבל עול מצוות.

בארה"ב בכלל יש הרבה מאוד יהודים שאינם דתיים והולכים לקהילות רפורמיות וקונסרבטיביות כדי לשמור על זהות יהודית.
הם חילונים, מן הסתם מתגוררים רחוק מבית כנסת אורתודוקסי ולכן נוסעים בשבת לקהילות שאינן אורתודוקסיות.

אין שום סיבה לטעון שיהודי חילוני לגמרי עדיף על פני יהודי חילוני אחר שהולך לטמפל רפורמי ומנסה לשמור על קשר למסורת.

נכון שיש לנו בעיה פוליטית והשקפתית קשה עם התנועה הרפורמית אבל כשאני רואה יהודי שמחפש קשר למסורת אני לא יכול לומר שהוא פחות טוב מיהודי שלא רוצה שום קשר ליהדות.

תגובה

אתה ראית איפשהו בדבריי שעשיתי העדפות בין יהודים או שאתה\אני הוזה?!

מה שאמרתי על ההשקפות האלה הם שהם פשוט קרובים מאוד לנצרות מאשר להבדיל ליהדות ולה"הלכה" שלהם אין שום תוקף ביהדות , אין פה שמץ של רמז אפילו כדי להטיל מום ברגשי התחזקות של יהודים אינדיבידואליים כלשהם.

וכמו שאמרתי בחו"ל זה נפוץ בארץ לא, ומקרה או שתיים שלך לא יכול ללמד על גל מסויים או אפילו שורה של מקרים.

במחילה אולי לא הבנתי

השאלה היתה אם יש בעיה להנשא ליהודיה רפורמית, זאת להבדיל למשל מיהודיה חילונית.
ובכן, אין ההעדפה ליהודיה חילונית, שתיהן יהודיות כשרות למעט במקרה של גרות שם יש לבדוק.

ולא נעסוק בהשקפות של הרפורמים מכיון שהם אינם שייכים לשאלה או לפורום.

תגובה

מיקדתי את השאלה בכך שאין בנמצא [לפחות בא"י] רפורמים כשרים להנשא כי הרפורמים כאן הם רפורמים בעקבות גיור פסול שלהם או של אבותיהם לכן מלכתחילה השאלה הראשונית לא במקום ואני עניתי על מיקוד השאלה השכיח שגם אם לא לזה התכוון המחבר, היא הייתה השאלה הנצרכת, ואם אני טועה אני אשמח לדעת אבל בינתיים באמת שלא ראיתי ולא שמעתי מעולם על יהודי כשר שהחליט לערוק לרפורמים.

תגובה

בעירי החילונית למהדרין פעם הם ניסו לעשות איזה כנס ובעיקר חילונים קידמו את פניהם בחרב, אז מסתבר שתופעה כזאת זרה מאוד לחילוני הממוצע. [הממוצע ולא האמריקאי].
וכמובן הראיה שאני יושב בתוך עמי ולא מכיר אחד כזה ואפילו לא שמעתי על אחד שמכיר אחד כזה,זה גם סיבה לחשוב כך.

אני מכיר לפחות אחד כזה

חילוני שלא מאמין אבל מתחבר למסורת (אפילו לומד יידיש) והולך לטמפל רפורמי.
יהודי לכל דבר, אפילו נצר של אדמו"ר חשוב.

כמה רפורומים בדקת לפני שיצאת להצהרה כזאת?

מעבר לעובדה שבעבר היתה הלכה שמי שמוכן להצטרף לעם ישראל הוא יהודי...

יהודי הוא יהודי הוא יהודי

אם האישה יהודיה לא משנה אם היא שייכת לקהילה קונסרבטיבית, רפורמית או סתם חילונית.

יכולה לעלות שאלה במקרה של גיורת או בת של גיורת שאז צריך לבדוק אם הגיור נעשה כהלכה ויתכן שיהיה צורך לעשות גיור.
ביהודיה אין בכלל שאלה.

אופירA

New member
מנהל
כפי שהוסבר לך, אם היא יהודיה מותר לו

אפשר לשאול שאלה - למה שירצה לעשות זאת?

manew

New member
התשובה פשוטה וברורה

ליהודי אורתודוכסי אכן מותר להתחתן עם יהודייה קונסרבטיבית או רפורמית ואין בכך שום איסור!

ובפרט שהיא אכן יהודיה...

הקהילות הקונסרבטיביות והרפורמיות מוכנות לאמץ אל עצמן כל מי שרוצה להצטרף - ואין הגיור שלהם יותר מאשר טקס הצטרפות סמלי.
ומכח זה (ומסיבות נוספות) - כל מי שבשם קונסרבטיבי מכונה ימצא בספק רציני לגבי יהדותו...

ועדיין אין בכל האמור כדי למנוע מיהודי/ה קונסרבטיבים להתחתן בנישואים אורתודוכסיים עם כל יהודי אחר - ובפרט, כמו שהזכרתי, ששניהם אכן יהודיים לכל דבר.

במידה שאינם יהודיים אז חתונה איתם היא חתונה עם גוי לכל דבר. שכמובן אסורה באיסור "לא תתחתן בם".

הדברים פשוטים ולא הבנתי על מה כל הדיון שהתעורר פה

למעלה