שאלה

ריעות1939

New member
שאלה

בס"ד

שלום רב,

אנחנו כבר לקראת חודש שביעי של ההריון של הפונדקאית שלנו וכבר סופרים את השבועות, ימים, שעות, שניות ומה לא עד ללידה בעז"ה.
כמובן שעשינו את התהליך אצל מירב ואנו מודים לה ולאורית מקרב לב על הכול!

עכשיו שאנחנו כבר לקראת הלידה רצינו להבין כמה דברים שלא ממש ברורים לנו:

1. מה זה בעצם אומר צו הורות? למה אני צריכה לפנות לבית משפט כדי לרשום את הילד שלנו?! אני לא מצליחה להבין את זה....
2. העברנו את כל הטפסים לפקידת סעד והודענו על תאריך הלידה המשוער קיבלו את כל הטפסים שלנו אבל עדיין לא יצרו איתנו קשר (לייתר דיוק התקשרו אלי ממספר שלא זיהיתי בשבוע שעבר אבל אני לא בטוחה שזה הם)
מה השלב הבא? יש משהו שצריך לעשות לקראת הלידה? אני צריכה להתקשר אליהם או לחכות שייצרו איתנו קשר?

שבוע טוב ותודה רבה!

pundekaut2

New member
כי זה החוק המעוות במדינת ישראל

השרות למען הילד צריך למנות עובדת סוציאלית לפי אזור מגוריכם/בי"ח שבו תלדו.
צרו איתם קשר שוב לבדוק מי העו"ס שמונתה למקרה שלכם, ודברו עם העו"ס טרם הלידה.

עפ"י החוק 24 שעות מהלידה עליכם להודיע לעו"ס על הלידה, והיא צריכה להגיע לבי"ח להחתים את הפונדקאית על מסמכי ויתור על הילד.
הילד עובר לחזקת המדינה המיוצגת ע"י העו"ס - היא האפוטרופורס שלו אבל הוא נמצא במשמורת שלכם.
(כי עפ"י החוק במדינת ישראל הילד שייך ליולדת ולא להורים!!!)

תוך 7 ימים מהלידה אתם צריכים להגיש בקשה להעביר את הילד לחזקתכם - צו הורות.
כאשר המדינה באמצעות עו"ס מגישה תסקיר שזה לטובת הילד (נו באמת?)
בזמן הזה יש לילד ת.ז. קבועה והוא לא רשום כשלכם.

עם צו הורות אתם ניגשים למשרד הפנים ורושמים את הילד כשלכם. לנו לקח חודשיים לקבל צו הורות ולרשום את הילד.

שיהיה בשעה טובה ומוצלחת

shanit159

New member
הבעיה היא לא בחוק אלא ביישום שלו

פרוצדורות ביורוקרטיות מייגעות יש בעוד הרבה דברים, וזה לא דבר יוצא דופן...

MAMALY

New member
את צודקת זה באמת מעוות לגמרי

כעקרון היות שהמדנה מעורבת מתחילת התהליך עוד לפני שיש הריון מן הראו היה לתת את צו ההורות אוטומטי בשחרור יילוד מבית החולים.

כעקרון מה שקורה הוא ככה:

את ממלאה את הטפסים גם הפונדקאת ושולחת אותם חזרה.
בשבוע 34 בערך פלוס הם זמינו אתכם "לשיחה" מטופשת בה הם יחפשו צרות שאין בדרך כלל... פחחח
מה שחשוב הוא לידע אותם באזה שבוע אתם ואפה הלדה המתוכננת.

חובה על העו"ס להגע תוך 24 שעות מהלדה שאת מודיעה להם כמובן על הלידה יתנו לך ניד שלעולם לא זמין... ולהעביר את הילד ע"ש המדנה משמה של היולדת
חשוב מאוד לבקש מהעו"ס בבת החולים שתתן לך מכתב שאת אמו של הלד (ככה זה הטמטום) שאם תתקלי במצב חירום ידעו מ את בכלל ) כעקרון הם העוסים הם האפרוטופוסם של הילד למרות שאת מקבלת אותו מיד הבתה כמובן אנ מאוד לא אהבתי את זה זה נראה לי מסוכן מאוד בעיקר לבנים שצריכים לעבור ברת אם משהו שתבש חלילה צריך להעיר שופט בללה למצבי חירום לכן אני מפחדה מוות את העוס שתזוז מהר עם משלוח הטפסם למפשרד הפנים.

הום צו ההורות אמור להגיע בדאר את בכלל לא הולכת לבית המשפט אבל היות שאנ לא מניחה לאנשים אחרם להתמזמז דאגתי לקבל את הנייד של מ שאחרי על הענין במשרד הפנים ובבת המשפט והוא זרז ל את הכל קבלנו צו הורות תוך 8 מים בלבד.
לא היתה בכלל בעיה.

צריך לפעול לשינו החוק בעניין הזה כי אם את נמצאת עם תנוק בן 6 שבועות וש לו חום גבוה ואת צרכה לקחת אותו למיון במון לדוגמא אחת הבדיקות במצב כזה הוא נקור מתני ליילודים אין מ שיחתום על זה כי את לא אהפרוטופוס שלו מה אז? ידש 1 ספר לך פה איך הוא צרח במון אני יכולה לספר לך שבשביל US כליות לתנוק בן שבוע הזמנו ל משטרה כ "גנבתי ילד"... לכן אני משגעת את העוסיות כמו שצרך שהם מתות להיפטר ממני ומסדרות הכל מהר מאוד יחד עם שיתוף פעולה של שאר הנוגעים בדבר.

תהיי סבלנות העוסיות לא רוצות לעזור לנו הן בכלל ברוב המקרם מתיחסות אלינו בזלזול (ממני הם פוחדות נורא)
מה שחשוב זה תתקשר תשלח את הטפסם שהיה לך טלפון של עוסת שלך והשאר זרום רק תתני גז במת קבלת הצו נעזור לך.
אם את שייכת לבת המשפט של ראשל"צ אוכל לעזור לך בזרוז הענינים.

בגדול צריך להגיש על זה בגצ כ זה מסכן את בריאות הילדם
מעבר לזה שזה ממש מעליב.

silione

New member
שאלה לממלי

היי ממלי
כתבת שבשבוע 34 הם מזמינים לשיחה. את מי? רק את ההורים המיועדים (אנחנו) או בשיתוף הפונדקאית?

תודה.

pundekaut2

New member
לא תמיד מזמינים לשיחה

העו"ס הזרקנית שאנחנו קיבלנו ממש לא רצתה להתעסק בנושא. הסתפקה בשיחת טלפון - וטוב שכך.
למי יש כח לשטויות שלהם.

דרך אגב - אותנו חייבו להופיע בבי"מ עם התינוק!!!! כדי לקבל צו הורות.
הבנתי שזה משתנה בין המחוזות השונים. צריך לברר לאיזה מחוז של בי"מ לענייני משפחה אתם שייכים
ולבדוק מה הקריטריונים שלהם לקבל צו הורות.

silione

New member
תודה על התשובה פונדקאות 2

אנו גרים בנתניה, וכנראה שייכים למחוז פתח תקווה.

השיחה היא רק עם ההורים

וכפי שציינו - לא תמיד מזמנים.
לי הייתה שיחה נעימה למדי. קצרה (אולי 10 דקות). כמב שאלות כלליות על השבוע, בית החולים ונגמר.
אגב, הגעתי לבד. בעלי היה בנסיעת עבודה.

שמחה2008

New member
אכן מקומם ומרגיז.

התהליך כבר הוסבר.
בכלל כל נושא צו ההורות טעון שינוי.
אוסיף ואומר רק שהעניין מול פקידת הסעד תלוי מאד מאד בזהות פקידת הסעד.
אצלנו היא לא טרחה להתקשר.
אנחנו התעלמנו בהתאם אבל בשבוע 37 החלטתי שכדאי שיהיה לי את הסלולרי שלה, למקרה שתהיה לידה...
יצרנו קשר ואז היא נזכרה שהיא רוצה להיפגש.
הורדנו אותה מהענין ושכנענו אותה שתעודות זהות סרוקות במייל, שלנו ושל הפונדקאית, יספיקו לה.
והן הספיקו...
אמרנו שאנחנו גרים רחוק, עסוקים, לא נשאר כבר זמן ומה יקרה אם תתרחש לידה וכיוב'...

היא הגיעה לבית החולים ובעלי בכלל לא היה (היה בחו"ל והגיע רק בערב)
זה לא הפריע לשיחה של 5 דקות עם הפונדקאית ולאחר מכן עוד 5 דקות איתי ולחתימה על מסמך שיאפשר לנו "לשחרר" את האפרוח הביתה.

בקיצור - תהליך מחופף.
לא רק אנחנו לא מבינים מה רוצה מאיתנו פקידת הסעד, גם היא לא ממש מבינה מה רוצים ממנה ומדוע היא חלק בתהליך הזה - בסופו.

הייתי מתחמקת מפגישה - נראה שהיא מיותרת - ובפועל, חלק מפקידות הסעד לא מיישמות את עניין הפגישה הראשונית הזו.
תיפגשו בבית החולים אחרי הלידה - גם זה מעל לראש.

בהצלחה!

דרוריה1

New member
העו"ס התעקשה להפגש עם הזוג וגם איתי הפונדקאית

נסעתי עד אליה במיוחד (ברכבת ואוטובוס,היא ישבה בחיפה ואני מנתניה) הלך לי יום עבודה בשביל השטות הזאת- אחת השיחות הכי מיותרות שניהלתי בחיים,
היא שאלה למה הפכתי לפונדקאית, מה בעלי חושב על כך וכן הלאה- כל השאלות ששאל הפסיכולוג באיבחון (כאילו שבחודש שמיני זה משנה בכלל...)
היא ממש התעקשה שאני אגיע עד אליה במקום לעשות זאת בטלפון, אחרי שאני נפגשתי איתה היא נפגשה עם ההורים המיועדים (בפועל לא היה בכלל צורך-כל הטפסים שהם חתמו עליהם-יכלו לחתום עליהם גם לאחר הלידה, בבית חולים לא ביקשו לראות שום מסמכים)
בהצלחה לכולם!!

MAMALY

New member
בדרך כלל מזמינים לשיחה

את הזוג והפונדקאית יחד
נדיר שהם מוותרים על זה אבל קיים

למעלה