שאלה

redpumpkin

New member
שאלה

האם בתור מישהו ששומרת כשרות צריך להפריע לי אם אני יוצאת עם מישהו שלא שומר ואוכל לא כשר?
האם זה מלכתחילה נועד לכישלון?

איך אנחנו אמורים לדעת משהו כזה?

זה לחלוטין אינדיבידואלי ואישי.
את בעצם דתיה, ומעוניינת לצאת עם בחור חילוני?
אישית אני יכולה לומר לך שאין לי בעיה לצאת עם אדם שמעדיף לאכול אוכל כשר, אבל לא מעבר לזה.
אני לא אצא עם בחור דתי, יש יותר מדי פערים שלא ניתנים לגישור בעיני.
רק את יכולה לדעת אם מבחינתך זה בסדר או שלא.
אם לא מפריע לך, אל תפסלי מראש.

מחזק את דברייך.

אני מכיר זוגות שאחד דתי והשני לא.

זה אכן מחייב את שני בני הזוג לגמישות ופשרות - אבל זו דרכה של זוגיות תמיד...

גם אני מציע לך שלא לפסול על הסף. אם יתעוררו קשיים - תראי איפה זה עומד.

הבעיה היא שבטוח יהיו קשיים..

ולא שני הצדדים עושים את הפשרות אלא בעיקר הצד החילוני.
אני גם מכירה מקרוב זוג נשוי והורים ל 5 ילדים, שהאם חילונית והאב מסורתי שמתחזק לכיוון הדת .
היא עשתה את כל הפשרות, אבל לא ויתרהה לחלוטין על עצמה ומה שהיא אוהבת, וזה מה שיפה, יש ביניהם המון כבוד הדדי.

בזמן שהוא בשיעורי דת, היא יוצאת לבלות, והילדים עם בייבי סיטר.
זה הסדר הזוי מעט, אבל נראה שהם מאושרים ומסתדרים, אז קטונתי.

את יודעת

יכול להיות שאת צודקת והצד החילוני עושה יותר פשרות. אז מה?

בקשר אין שיוויון, יש הדדיות וגם אם זה לא נראה במבט ראשון, לרוב הפשרות הן של שני הצדדים.

בכל מקרה, המקרה הזה הוא לא סטטיסטיקה, אלא מקרה בודד ולכן חבל לנסות לדמיין מראש מה יקרה. הכי טוב זה ללכת בדרך ולראות מה קורה.

הרבה פעמים אנחנו נותנים למוסכמות ולסטטיסטיקה להשפיע עלינו, במקום לזכור שאנחנו מקרה בודד ושכזה, אנחנו תמיד חורגים מהנורמה

Megie

New member
אישית

אני לא שומרת כשרות ויצאתי עם כאלו שכן-וזה לעולם לא הפריע..פשוט מכבדים אחד את השני.
יש אפילו קיצוניים יותר-אחד שומר שבת והשני לא מאמין בה'.. ברגע שמכבדים זה את זה, לומדים לפתח דרכים שיתאימו לשני הצדדים.

לאה361

New member
אם מסתכלים בהנחה דתית

אז כן,זה אמור להפריע אבל זה תלוי כמה את מחוברת לדת
בעיקרון לא

היי

למען האמת אני לא חושבת שזה צריך להפריע כל עוד אתם מכבדים אחד את השני.

אני לא הייתי שומרת, אבל עם הזמן שמתי לב שלא כל כך מפריע לי לעשות את ההפרדה ולשמור ליד הבן זוג (ואפילו משפיע עלי טוב מבחינה בריאותית אז המשכתי). לעיתים ממש רחוקות אני חורגת.

באופן כללי בהתחלת הקשר פשוט הייתי אוכלת לידו דברים כשרים והשתדלתי שאם הוא אוכל בשר אז גם אני ואם חלב אז גם אני, פשוט כי זה יותר כיף כשאפשר לחלוק את האוכל
כשעברנו לגור יחד זה גם לא ממש היווה בעיה כי גם בבית של ההורים לא החזקנו בבית אוכל לא כשר, אז באמת שאני לא מרגישה שעשיתי ויתור.

השאלה היא כמה אתה מוכן לתת מעצמך ולהתפשר וכמה אוכל כשר / לא כשר הוא חלק מהותי וחשוב מחייך. לדעתי אוכל זה פשוט דלק בשביל להמשיך את היום, אני מסוגלת לאכול מגוון רחב של מאכלים כך שלא הרגשתי ששמירת כשרות מגבילה את האופציות שלי. אולי אדם עם טעם יותר ייחודי ירגיש שזה ויתור ענק בשבילו. זה מאוד תלוי...

שלום

כל זמן שאוהבים כבני אדם, כדאי להיות בקשר, אלא כמובן אם יש בו סכנה. הבעיות הטכניות נפתרות עם קצת מאמץ. הילדים יבחרו בדרך החיים שירצו, וכל אחד יחיה כמו שירצה.

2461

New member
תלוי כמה הוא חזק בתוך זה....

אני לא יודעת כמה אפשר לגור בבית אחד ולהתנהג שונה בעניין הזה...
אם תרצי לאכול שוקולד אחרי ארוחה בשרית, זה יפריע לו?? הוא יעיר לך??

אם כן - בעיה

לשיקולך..

לא נועד לכישלון אבל כן צריך רגישות

במקרים כאלו צריך להיות פתוחים ולדבר על העניין לעיתים מראש.
השאלה היא גם עד כמה מידת "שמירת הכשרות"- האם אוכלים במסעדות לא כשרות למהדרין אבל מזמינים מנה "כשרה"? מסעדות שפתוחות בשישי- כן או לא? וכו'.
אוכלים בבית שלו אם את מפרידה כלים או לא?
זה דברים שצריך להחליט מראש ולמצוא פתרונות שיקלו על שני הצדדים ולא יפגעו ברגשות האחר.

אני אישית שומרת כשרות אבל לא מהפאנטים, אם אשב במסעדה שמוכרים לא כשר אוכל מה שכשר, או אוכל משהו צמחוני.
לא מקפידה לשמור 6 שעות, אבל כן כמה שעות.
אבל ממש לא מפריע לי שמי שאיתי אוכל לא כשר.
אבל פסח יכול להוות בעיה כי זה משהו קצת יותר ב"רומו של עולם"

LOLI152

New member
מלכתחילה בטוח לא..

השאלה היא כמה כל אחד מכבד את הצד השני.....

אישית, אני טבעונית, ויצאתי עם אוכל בשר...
וזה הרס אותי מצחוק כשהוא אמר לי "תגידי, אחרי שאכלתי המבורגר, אני עדיין יכול לנשק אותך...?" ..

למעלה