שאלה

roteme394

New member
שאלה

מישהו יודע
כיצד ההלכה פוסקת בנושא טראנסג'נדר
האם ההלכה אוסרת על שינוי מין, שבמהלכו מתקיים סירוס- אם כי לא מתוך התעללות

אני יודע שיש בעניין משום "לא תחבול" ו"לא ילבש

זאת התשובה שקיבלתי פעם מרב.

יחד עם זאת , אני תוהה אם פיקוח נפש לא דוחה אותם.

גנימדס

New member
כתבתי על זה פעם

בבלוג שלי. האסור המקורי הוא על גבר שלא ילבש שמלת אשה ולהפך . המפרשים לא הבינן למה שמישהו ילבש שמלת אשה וחשבע שזה קשור לצניעות , כמובן...... אז אם הבעיה היא אסור צניעות. אין קשר למי שמרגיש שהוא אשה כלואה בגוף גבר......קיצער ההתיחסות הרבנית היא בעקר נובעת מפחד מהשונה והלא מוכר ,בגלל שחדש אסוג מן התורה . רק ברגע שיכנסע לעומק כדי להבין מה סה טרנסגנדר ,רק אז יוכלו להבין אם יש איסור

ספר יקר

New member
נראה שכתבת על זה 3 פעמים

יש כאן בפורום מי שהנושא קרוב לליבה, אולי תוכל להרחיב, כי אני מאמין שהלכה ובירר.

גנימדס

New member
כתבתי על זה פעם

בבלוג שלי. האסור המקורי הוא על גבר שלא ילבש שמלת אשה ולהפך . המפרשים לא הבינן למה שמישהו ילבש שמלת אשה וחשבע שזה קשור לצניעות , כמובן...... אז אם הבעיה היא אסור צניעות. אין קשר למי שמרגיש שהוא אשה כלואה בגוף גבר......קיצער ההתיחסות הרבנית היא בעקר נובעת מפחד מהשונה והלא מוכר ,בגלל שחדש אסוג מן התורה . רק ברגע שיכנסע לעומק כדי להבין מה סה טרנסגנדר ,רק אז יוכלו להבין אם יש איסור

roteme394

New member
שאלה אחרת

האם מצוות פרו ורבו חלה גם על נטו הומואים או טראנסג'נדרים -שזה קושי רציני

גנימדס

New member
תלוי את מי שואלים

בעקרון "פרו ורבו" מחויב על כל בני האדם. הזכרים.

אבל זה לא הדבר היחיד...ישנה גם מצות "ואהבת לרעיך כמוך". או ליתר דיוק: מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך.
נראה ששוה לזייף מערכת יחסים סטרייטית? האם זה "ואהבת לריעך כמוך"?
ישנו אסור מפורש "לא תשקרו".
האם צריך להתעלם מהאסור החשוב הזה?
קיימת מצוות עונה. הצורך לספק מינית את האשה
האם אפשר לעשות את זה?

ומעל הכל- המצוה "וחי בהם".
אדם צריך לחיות, לא ללכת כמו זומבי ולכעוס על כל העולם ועל גורלו (כמו שהבנתי משחות עם גייז שחיים בנשואים שקריים)

ולגבי טרנסג'נדרים,
אפשר להתפלסף. מדובר בחיוב לזכרים .
האם מי שאינו זכר חיב בזה?
וליתר דיוק- אני לא חושב שצריך להתפלסף על "פרו ורבו" מי שחושב שהוא יכול להיות מאושר ולהביא לעולם ילדים מאושרים- מה טוב.
מי שיודע שהוא יהיה אומלל ויביא רק אומללות, עדיף שיחשוב על איך יעבד את אלוהיו בשמחה. ולא יסבך את עצמו בפלונטר מיותר.

למעלה