שאלה

טאוֹ

New member
תודה על ההסבר

מסכים עם כל מה שכתבת, אבל אני התייחסתי ספציפית לצ'י קונג.
אולי זה קצת דומה למה שאני מכיר מהטאי צ'י - מעורר וממקד כאחד.
 

0 אור 0

New member
אני לא מומחית לצ'י קונג אבל אתייחס מנסיוני

שיטות תנועה שמחוברות לעבודה רוחנית כמו היוגה (וכמו צ'י קונג כמובן), מתייחסות לאנרגיות, לאיזון שלהן ולהתמרה שלהן,
בשפה "שלי" , אנו מתייחסים מצד אחד לאיזון של כל הצ'אקרות, אבל מהצד השני מעצימים את האנרגיות של הצ'אקרות התחתונות (בהן המין, אבל גם עוד עוצמות בסיסיות אחרות) , מעדנים ומתמירים אותם על מנת להעלות אותן לצ'אקרות העליונות , ולהשתמש בהן להגשמה (לא בא לי להשתמש במילה הארה - כי רובנו לא ממש מוארים בינתיים)
אדם אשר עובד נכון עם האנרגיות ומגיע לאיזון, יכול להיות שלם עם עצמו ואינו זקוק לסטימולציות שטחיות כגון הדוגמאות שהבאת למיניות הרסנית.
ישנם אנשים שלוקחים את העבודה הזו לכיוון של פרישות ודיכוי האנרגיה המינית, אבל כאשר לא מכוונים לשם, אז התוצאה היא מה שאת חווה - מיניות בריאה ומשופרת, אבל מאוזנת ומתבטאת במקום שמתאים לך בלבד.
 
למעלה