שאלה

שאלה

שלום לכולם,

אני ובעלי מתכננים לעבור ללונדון בחודשים הקרובים ושואפים להיכנס להריון בשנה הקרובה, לאחר קריאה קלה כאן בפורום ובאתרי אינטרנט התברר לי שלמרות שיש בידי דרכון אירופאי אני לא זכאית לקבל שירות רפואי חינם (בגלל כל מיני סיבות של מיסים וכאלה לא אכנס לכל הפרטים...)

השאלה שלי היא כזו האם אני זכאית להחזר של הוצאות בדיקות ההריון והאשפוז בעת הלידה או לפחות לחלק מהן?

אשמח לתגובות, תודה

בקר12

New member
קראת לא טוב. אין סיבה שלא תהיי זכאית להיות

מנויה ב NHS ולעשות מעקב הריון ולידה אצלם. (לא שזה תענוג גדול למי שרגילה לסטנדרטים של הארץ בתחום)מדוע קיבלת את הרושם הזה ומה הקשר למסים?
בכל מקרה לךא תקבלי החזר מאף גוף אלא אם כן יש לך ביטוח רפואי פרטי.

תגובה

שלום הדרי שובה,

במידה ותסדירי את מעמדך כתושבת לונדון, תוכלי לקבל שירותים רפואיים במסגרת הרפואה הציבורית במדינה, ה-NHS. עם זאת, מערכת הרפואה הציבורים באנגליה סובלת מחוסר היצע חמור, ולכן יש סיכוי גבוה כי רמת השירותים והזמינות שלהם מאוד לא תספק אותך. במידה ותרכשי מהר ככל הניתן ביטוח בריאות בינלאומי מחברה ישראלית, תוכלי לקבל במסגרת הביטוח שירותי רפואה פרטיים עם זמינות מלאה ואיכות ללא פשרות גם בכל הנוגע להריון ולידה. מכיוון שבמרבית הביטוחים את זכאית לקבל כיסוי להריון רק לאחר שנת ביטוח מלאה, אני ממליץ להתחיל את הביטוח מהר ככל הניתן.

אשמח לענות על שאלות נוספות,

דוד

Nobilis

New member
נו באמת...

אפשר בהחלט להסתדר עם ה-NHS (רוב מי שאני מכיר בבריטניה עושה כן). דוד מנסה למכור לך ביטוח, אם לא שמת לב.

meandthecat

New member
הריון עם NHS

אני כעת בהריון שני ומטופלת בעיקר עם ה NHS. לא היתה לי שום בעיה או תלונה על הטיפול שקיבלתי בהריון הראשון ובינתיים גם לא בהריון השני. הם מספקים רק שני אולטרסאונדים - שבוע 12 (אני חושבת שזה בא עם השקיפות) ושבוע 20. כל השאר זה נתון לשיקולכם ואפשר להוציא 100-200 פאונד על US נוספים פרטיים. אני אישית מעדיפה כמה שפחות התערבות ופאניקה מסביב לתהליך טבעי של הגוף, אבל זו תחושה אישית של כל אחת.
כשהגעתי לפה הייתי אזרחית אוסטרית והייתי מבוטחת ב NHS מהיום שנרשמתי אצל המרפאה המקומית.
בהצלחה.

גוזליה

New member
מצטרפת לקודמי (חוץ מדויד מכלל גלובל...)

את אכן תהיי זכאית להשתמש בשירותי הNHS ובחינם.
לNHS חסרונות רבים, אבל מליוני נשים תושבות בריטניה הרות ויולדות ומסתייעות בשירותיו כל שנה.
יש בתי חולים טובים יותר וטובים פחות, וצריך למצוא מישהו מקומי שיוכל לעזור בהכוונה ובמענה על שאלות, אבל באמת שזה לא צריך להדאיג אותך.
מצד שני, זה מצריך הרבה לשחרר ולהבין שבריטניה זה לא ישראל, מה שמאוד מקובל בישראל לא מקובל כלל כאן- וההיפך. יש אפשרות להוסיף עוד בדיקות ומעקב באופן פרטי- ובמקרים האלו באמת מועיל שיש ביטוח פרטי כי הדברים יכולים להגיע למאות ואלפי פאונדים.

בהצלחה.

למעלה