שאלה

galando

New member
שאלה

התקבלתי למדעי המחשב באוניברסיטת בר אילן ואני מועמד לעתודה כמוכם. האם הסיכויים שלי להתקבל לעתודה גדולים יותר עכשיו או שאין קשר בין הקבלה שלי לאוניברסיטה ובין הקבלה לעתודה? והאם צה"ל יכול להחליט פתאום לקבוע לי ללמוד מתמטיקה במקום מדעי המחשב (נרשמתי באוניברסיטת ת"א למתמטיקה לפני ששיפרתי פסיכומטרי), למרות שאני מעדיף ללמוד מדעי המחשב?

rockbit

New member
מצטרף לשאלה כי המצב שלי די דומה..

גם אני התקבלתי למדעי המחשב בבר-אילן, וגם אותי מטרידה השאלה מהו הקשר בין הקבלה לאוניברסיטה והקבלה לעתודה. אני שואל את זה כבר פעם שלישית, האם אף אחד פה לא יודע?

takeitez

New member
לפי מיטב ידיעתי....

בעבר, אם התקבלת לאוניברסיטה, פחות או יותר התקבלת לעתודה- האפשרות היחידה שהצבא לא איפשר לך ללמוד היא אם התואר שבחרת ללמוד לא נחוץ להם או נחוץ אך מעט. כיום התווסף קינן שפי (המחורבן) שיכול לפסול אותך על סעיפים של אי התאמה למסלול (סעיפים נפשיים, מניעים לא נכונים או סתם הפסיכולוג לא אהב את איך שאתה נראה). ובהקשר הזה, מה מונע מהפסיכולוגים בקינן שפי סתם לפסול עתודאי בגלל שאכן המראה, או הקול או משהו שולי לא מצא חן בעיניו???? איזה פיקוח יש לצבא על הדבר??? בגלל זה מאוד מוזר שהצבא בחר מכון אזרחי שיעשה בשבילו את המבדקים.

yossi c

New member
אין קשר.

זה שהאוניברסיטה החליטה לקבל עתודאי, אין זה אומר שהתקבל לעתודה. לצה"ל הזכות לא לקבל מועמד לעתודה גם אם עמד בדרישות מוסד הלימודים, במיוחד השנה כשיש המון מועמדים לעתודה ביחס לשנה שעברה (בפרט במדמ"ח, שם ספי הקבלה ירדו השנה), ועם המבדקים החדשים שהכניסו לכם, בקינן שפי. בקשר לעדיפות בבחירת מוסדות: יש עתודאי שלומד איתי, שנרשם שנה שעברה למדמ"ח גם לבר-אילן וגם לאת"א, התקבל לשניהם (קיבל מכתבים רשמיים מהמוסדות), אך צה"ל אישר לו ללמוד רק בבר-אילן (והוא לא נרשם מאוחר או משהו כזה). כך שאתה יכול להסיק שבסופו של דבר צה"ל קובע הכל, המילה דמוקרטיה לא כתובה במילון לעניין זה..
. אני מציע לחכות בסבלנות עד סוף ספטמבר, אז מקבלים (לפחות כך היה שנה שעברה) את המכתב הרשמי ממדור עתודה שמבשר באופן מוחלט וסופי, לאחר שקלול כל הגורמים, מי התקבל ומי נדחה. שיהיה לכם המון בהצלחה.

rockbit

New member
תודה יוסי על התשובה המעמיקה וגם...

לאחר שכביכול התקבלתי לבר-אילן, האם תוכל (ורק אם תוכל) לספר במסר (או פה, כי יש פה עוד אנשים שהתקבלו למדמ"ח בבר-אילן) קצת פרטים קטנים על הלימוד לתואר במדמ"ח בבר-אילן. דברים כגון מערכת שעות, מעבדות, ספריות שקיימות, שיעורים, עבודות..ובקיצור הדברים הקטנים שחשוב לדעת. תודה מראש, רוקביט.

TangoTango

New member
מצטרפת לבקשה

אשמח לקרוא פרטים על לימודי מדמ"ח (אני מועמדת לאונ´ ת"א)

SmartKid

New member
ידידי...שאלה לי אליכם..

אני גם מועמד לבר אילן למדמ"ח+מתמטיקה.. רציתי לברר איזה סכמים יש לכם בבר אילן (בגרות ופסיכו, כי אני כדיין לא יודע את הסכם שלי).. בבקשה תגיבו.. אני רוצה לנסות לדעת את סיכויי פחות או יותר.. תודה רבה, מראש.

למעלה