שאלה

שאלה

האם התכנים שנידונים כאן הם תמיד פוליטיים מדיניים ובעניין הסכסוך שאינו נגמר או גם הבעיות החברתיות הרבות שיש לנו? במילים אחרות, בתור שמאלנית מתונה, האם עדיין השמאל במדינתי עוסק אך ורק בענינים הפוליטיים ושוכח, כרגיל,את הצד החברתי שהוא אמור להיות אמון עליו, או שזה רק בגלל המצב הקשה שכולנו עוסקים בו בצורה זו או אחרת?
אני בת 43 ומאז שאני זוכרת את עצמי הייתי שמאלנית אבל תמיד הפריע לי שאין כמעט התעסקות חברתית בשמאל שמתיימר להיות בגובה העיניים עם העם עם השכבות החלשות. השמאל אצלנו תמיד היה אליטיסטי וסנובי ולא השכיל להבין את רחשי העם במובן החברתי. מקווה שזה משתנה.

הפרבולה

New member
תשובה

אנחנו מדינה שנמצאת באיום קיומי מאז הקמתה ולא היה רגע אחד של שקט ב 65 שנים האחרונות, תמיד יש איזה חזית פעילה אחת לפחות מול הערבים. כך זה היה תמיד גם לפני מאי 67.

לכן טבעי הדבר שהקונפליקט ישראלי ערבי יהיה הנושא המרכזי והמבדיל בין המפלגות ולא הענין הכלכלי חברתי שבו סה"כ אין הבדל גדול בין המפלגות.

orchilit

New member
מאוד לא מדויק

זה שהנושא הכלכלי חברתי נדחק בעשוריים האחרונים , לא אומר שזה נושא לא חשוב או פחות חשוב מבנושא המדיני-בטחוני. עד למבצע האחרון, זה היה כמעט הנושא הבלעדי אפילו בבחירות האלו. כולי תקווה שזה יהיה נושא חשוב בדיוק כמו הנושא המדיני בטחוני בבחירות האלו.

ובנוסף,

הנושאים האלה ממש לא מנותקים זה מזה.
יותר כסף להתנחלויות - פחות כסף לפריפריה, לחינוך, לבריאות, לנזקקים.
יותר שלום - יותר תיירות ופיתוח.
וכמו שראינו זה עתה: יותר מלחמות - יותר סותמים את הפה למחאה החברתית.

למעלה