שאלה

עטלף77

New member
ברוב בתיה"ס לא לומדים אבל יש בי"ס

שכן לומדים (כמו בתיכון חדרה המהולל).

RadiO blA blA

New member
well....

אני יודעת שעד שנה שעברה אצלנו בכיתות י"א כן למדו של"ח
שנה שעברה שלא הייתה פעילה בכלל מבחינת הפעלת משצי"ם וכד´ המורה פוטר באמצע השנה, נמנע ממני מלהגיע לקורס סיו"ן השנה, לא הייתה פעילות בביה"ס ושיעורי השל"ח שהיו לנו (כשהמורה טרח להגיע) לא התנהלו כשיעור! נכון, בפעמים הראשונות הביטולים היו נחמדים והתאימו למערכת העמוסה השיעורים שלא נוהלו כשיעורים נורמאלים נראו מצחיקים בעותה עת בפעמים הראשונות..ואז זה נהפך לקבע עד סוף השנה. לא יצאו מביה"ס שלי תלמידים למשצי"ם ואני שרציתי לקבל טופס מטעם ביה"ס לקורס סיו"ן נדחתי. השנה הם אפילו לא טורחים למלא את שעות החלון בשיעורי של"ח "סתמיים" פשוט אין. נקודת עניות לבית הספר! -אורט כרמים כרמיאל-

עופר הכוסון הזה פוטר? ../images/Emo10.gif ../images/Emo68.gif

קוראים לו עופר..
אם היית אומרת לי שאלה הסיבות שלא יצאת לקורס סיו"ן.. הייתי מפסיקה להציק לך.. אבל לא סיפרת לי שום דבר על זה
באסה לך!!! לנו במגדים אין לימודי של"ח בי"א.

RadiO blA blA

New member
יש

אבל רק לכיתות ט´ ואולי אולי י´ כמובן שזה רק לימוד בכיתה, אין גיחות או פעולות שטח.. שלא נדבר על עצם העובדה שלמשצי"ם אין שום תפקיד בביה"ס, ובכלל אין משצי"ם שנמצאים עכשיו בכיתה י´ (עד כמה שידוע לי). מה גם ששנה שעברה כשניסינו להפעיל משהו הייתה התנגדות מצד מנהל ביה"ס. הדבר שהכי מכעיס אותי זה כל הקטע עם קורס סיו"ן

עטלף77

New member
מה היו הנימוקים של המנהל?

אני חושב שאתם בהחלט יכולים לפנות לרכז מש"צים המחוזי או להנהגת משצי"ם אם יש לכם כזאת במחוז ולדרוש שם שיפעילו לחץ על הבי"ס שלכם כדי שיהיה פעיל.

RadiO blA blA

New member
זאת בדיוק הבעיה

שאין אתם יש רק אני..ועם כל הרצון הטוב זה דיי חסר סיכוי במיוחד אחרי הקיצוצים..

עטלף77

New member
אז זאת באמת בעיה...

אבל אני מציע לך שלא תוותר, תמשיך לנדנד ולהציק ולנסות לשכנע את כל מי שרק אפשר (תלמידים ומורים) שיש צורך ללמד של"ח. אתה יכול ליצור קשר עם מורים אחרים מהמחוז ולשאול אותם אם יש להם עוד רעיונות למה אפשר לעשות.

ג נ ד י

New member
ממתי שיעור ש...

הולכים אליו?!!!!! אצלנו זה שיעור הברזה רציני, או שיעור שינה ופורקן מתחים... המורה מלמד אבל אני לא יודעת את מי, כי לא נראה לי שרוב התלמידים יודעים בכלל שיש אצלהם במערכת שיעור שלח, ובממוצע אולי לאיזה 3 יש מחברת לזה... אז למה אתם בוכים שאין את השיעור הזה?! עדיף זה סתם חרא!

עטלף77

New member
נכון שהרוב המוחלט של התלמידים מזלזל

אבל לדעתי זה באמת אחד המקצועות היותר חשובים שבאמת קושר את התלמיד אל המדינה שבה הוא חי. אם אפשר לשאול, אם את חושבת שזה כזה שיעור לא חשוב אז למה את מש"צית? (אני באמת שואל כדי לדעת)

ג נ ד י

New member
אני לא יודעת מה אתם לומדים בשלח אבל

אנחנו לומדים דברים ברורים מאליו שלא מעניינים אף אחד, כשאתה הולך לטיולים סבבה, זה חלק מהעניין אבל בבי"ס למי אכפת שיש אבן גיר באני יודעת איפה... זה לא דברים כ"כ חשובים, וכשאתה נמא בכיתה זה נראה לך די טיפשי שמביאים לך בוחן על סוגי הציפורים בארץ... אני באתי למשצים, בשביל החוויה, החברים, הגעתי לזה במקרה ובהתחלה זה היה נראה לי סיוטב אבל תמיד אחרי הטיולים ראיתי בזה דבר מעצב אופי ודבר שמעשיר לך את הידע וזה באמת כייף...

למעלה