שאלה

softouch

New member
שאלה

שאלה קצת מוזרה.
יצא למישהו לעשות בדיקת ck ותפקודי כבד? ולקבל הערכים מאוד גבוהים בעקבות אימון בחד"כ?
יש לי תוכנית AB שהפסקתי כדי לחזור על הבדיקה. אחרי הפסקת שבועיים הערכים ירדו.
הבעיה שלמרות שהם ירדו, הרופאה שלי טוענת שזה "מסוכן\לא בריא לכליות" ולא לעשות את התוכנית או במידה מופחתת.
אני לא יודעת עד כמה להפחית, באיזה מידה, האם להוריד תרגילים? פחתו תדירות בשבוע או בזמן? גם היא לא ידעה לענות.
הרי אז מאבדים מהאפקטיביות, וגם ככה קשה לי לעלות..
עשיתי בסה"כ 4 ימים בשבוע כשעה וחצי בכל פעם (כח)+ 1-2 אירובי קל. ולשבועיים הפסקתי הכל.
אפשר לקבל חוות דעת על התוכנית או מה ניתן להוריד\להחליף?

MidNight Flame

New member
להחליף רופא...

קריאטין פוספו קינז גבוה מאפיין אנשים שעושים אימוני משקולות ואימונים עצימים, לא תמיד יש סיבה להתרגשות.
הרופא מודע לזה שאת מתאמנת וכנראה גם חזק?

softouch

New member
כן

הרופאה בעצמה מתאמנת בחד"כ.
ואני לא מתאמנת חזק...אבל כן התחלתי ב3 שבועות אחרונים ליישם את התוכנית שבנו לי, ועד עתה לא עשיתי כח בכלל. היו לי כאבים אחרי, אבל זה טבעי...היא אמרה שערך ck גם לספורטאים לא מגיע לזה. (2700)

tranquilizer

New member
הרופאה שלך טועה

ערכי CK בהחלט יכולים להגיע לרמות הרבה יותר גבוהות מ 2700 אצל ספורטאים.
הנה לדוג' מחקר שבו בדקו את רמות ה CK אצל שחקני פוטבול בקולג' שעשו סה"כ 2 אימוני פוטבול.
רמת ה CK הממוצעת הייתה מעל 5000 4 ימים אחרי ביצוע האימונים.

softouch

New member

מעניין. תודה! היא רופאת משפחה...כנראה שלא הכי מעודכנת

יהושע60

New member
לא רק הרופאה טועה...

גם אתה טועה. המחקר לא נערך על מי שערכו רק 2 אימוני פוטבול אלא על כאלה שערכו 2 אימוני פוטבול ביום במשך 10 ימים, לפני תחילת עונת המשחקים. אתה צודק בקשר לרמות הגבוהות מאד של CK שנמדד, רק שים לב לכך שהוא התחיל לרדת תוך כדי המשך האימונים, כלומר הוא היה תגובה לתחילתה של תקופת אימונים אינטנסיבית ביותר; תחילת אימוני פוטבול של הקולג'ים המובילים (Division I) היא תקופה שאפשר להשוות אותה, אולי, לטירונות ביחידה מובחרת, אלא שהאימונים כולללים יותר מגע גופני הדוק מהסוג שמשאיר הרבה סימנים כחולים (מי שלא ראה running back מתאמן מול line backer לא ראה אימון רציני מימיו) .

אבל השורה התחתונה היא שרמת ה CK של השואלת באמת לא אמורה להדאיג יותר מדי אם היא חזרה לנורמה אחרי הפסקה קצרה. דיסקליימר: אינני רופא.

tranquilizer

New member
אתה צודק

עברתי ברפרוף על האבסטרקט בחיפוש בעיקר אחרי מספרים של רמת ה CK ולא מעבר.
בתגובה למה שכתבת - חשוב להבהיר שאמנם זוהי אכן תחילת של תקופת אימונים אינטנסיבית יותר , אבל כמו שטירונים של יחידות מובחרות מגיעים מראש עם כושר גופני גבוה מעל הממוצע והכנה מוקדמת (בסגנון "אחרי" ודומיהן) , כך גם שחקני הפוטבול הגיעו לתחילת האימונים עם כושר גופני בסיסי גבוה מן הממוצע ועונת "Summer conditioning program" , כך שקשה להשוות את מצבם לזה של שואלת השאלה.

בכל אופן , לי היה רק חשוב להראות ש 2700 הוא לא מספר חריג ו"מסוכן לבריאות/כליות".

tranquilizer

New member
אתה צודק

עברתי ברפרוף על האבסטרקט בחיפוש בעיקר אחרי מספרים של רמת ה CK ולא מעבר.
בתגובה למה שכתבת - חשוב להבהיר שאמנם זוהי אכן תחילת של תקופת אימונים אינטנסיבית יותר , אבל כמו שטירונים של יחידות מובחרות מגיעים מראש עם כושר גופני גבוה מעל הממוצע והכנה מוקדמת (בסגנון "אחרי" ודומיהן) , כך גם שחקני הפוטבול הגיעו לתחילת האימונים עם כושר גופני בסיסי גבוה מן הממוצע ועונת "Summer conditioning program" , כך שקשה להשוות את מצבם לזה של שואלת השאלה.

בכל אופן , לי היה רק חשוב להראות ש 2700 הוא לא מספר חריג ו"מסוכן לבריאות/כליות".

tranquilizer

New member
המשפט האחרון מתייחס כמובן לאנשים שהתחילו

תוכנית אימונים , ורמת ה CK היא כפועל יוצא של זה בלבד.

למעלה