שאלה

  • פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
שאלה

אני בדיוק עובר לדירה חדשה והיא רייקה !!!
כעיקרון חסר לי שם הכל...
ואני לא יודע מה עושים.. כלומר.. נראה לי שקודם כל מביאים מזרון ומיטה נכון ? ואז מקרר... ואז את כל השאר נכון ?
השאלה היא אם אתם מכירים מקום שאפשר להביא את כל זה בזול...
טוב נו .. לפחוט מקרר , מיטה, מזרון ומכונת כביסה ומייבש בסוף .. מדובר פה אם אני לא טועה על איזור ה10,000 ...וזה ממש ממש ממש לא בתקציב שלי ..
מה עושים ? ממי שעבר ?
אין לי אפשרות להביא, לא מקרר, לא מייבש, לא מכונת כביסה, ולא מיה ולא מזרון מהבית
הצעות ? מישהון ?
איך אתם הסתדרתם ?
 

im mitzi

New member
תשובות

מקרר, מיטה וארון זה בהחלט MUST
מכונת כביסה ומייבש אלה דברים שאינם הכרחיים שלב זה והייתי מוותרת עליהם.

כנאמר לך, תחפש מציאות יד2 ותצטייד רק בדברים ההכרחיים ביותר עד שיהיה תקציב לשאר
 
שאלה חשובה

למה חתמת על חוזה של דירה ללא מקרר? מניסיוני, דירות קטנות מגיעות ברוב המוחלט של המקרים עם מקרר היות שקהל היעד הוא יחידים/זוגות צנועים שמחפשים מקום זמני. אני יוצאת מנקודת הנחה שאם יש לך בעיות תקציב, זה אומר שעברת לדירה קטנה שאתה לא מתכנן לגור בה למשך תקופה ממושכת של מספר שנים, לא היה פשוט יותר לחפש דירה עם מקרר?

לגבי שאר הרהיטים - אני מציעה שתתחיל ממזרון ותמשיך בהתאם למה שתמצא ביד2 ולתקציב שלך. מכונת כביסה ומייבש זה לא הכרח (כשמייבש זה כבר בגדר למותרות).
 

al19

New member
ככה באה הדירה :(

חיפשתי דירות באיזור רמת גן ביאליק אבא הלל ...ושם וזה הדירות היחידות שיש.. בתקציב של עד 2800
יש שם איזה 2.. או 3.. לא יותר מדי דירות... אחת מהם היתה בבית ממש ישן ולמעלית היה ריח של שתן...
בשנייה היא היתה בגודל של משרדון קטן
וזהו זאת השלישית ...
 
אני לא מבינה את התשובה הזאת

ואם הדירה הייתה באה עם תקלות בחשמל או עם חור בגג, גם היית לוקח אותה?

לפעמים צריך לחפש קצת יותר זמן ולהרחיב את טווח החיפוש, מאשר להתפשר על דירה באופן כמו שאתה מתאר. כמה זמן אתה מתכנן לגור בדירה? משתלם לך מבחינה כלכלית לקנות מקרר? לפעמים עדיף לשלם יותר שכ"ד מאשר לשלם פחות ולקנות ציוד בסיסי שכזה.
 
איך זה עדיף? + הודעה לפותח השרשור

אם הוא משלם יותר שכ"ד ומקבל ציוד בסיסי - הציוד לא שלו, הוא לא עובר איתו הלאה והוא לא יכול למכור אותו.
אם הוא משלם פחות שכ"ד - הוא יכול לחסוך את הכסף של ההפרש ולקנות ציוד בסיסי שישמש אותו בהמשך או שהוא יוכל למכור ולקבל בתמורה כסף.


ולפותח השרשור:

מיטה, מזרן, ארון ומקרר - עדיפות ראשונה. כל הרהיטים האלה אפשר למצוא באתר אגורה או ביד 2 במחירים נוחים. *(בסיס מיטה + מזרן 450 ש"ח, ארון 200 ש"ח, מקרר עד 500 ש"ח)

בהמשך צריך לדאוג לתנור-גז/פלטה חשמלית, ספה, שולחן סלון / שולחן אוכל + 2 כיסאות. שוב, גם את כל הרהיטים הללו ניתן למצוא באתר אגורה, יד 2 או בקבוצות המסירה בפייסבוק. *(פלטה חשמלית חדשה מהחנות עולה 100 ש"ח, ספה 300-400 ש"ח, שולחן סלון 100 ש"ח, שולחן אוכל + 2 כיסאות 300-350 ש"ח)

לאחר מכן, אחרי שהתאפסת על הדירה, אפשר להביא מכונת כביסה ולאבזר את הדירה לאט ב-"אקסטרות" שמוצאים ומכינים תוך כדי תנועה. (תמונות, כלי מטבח, שולחן מחשב, טלוויזיה וכו')


*כל המחירים שרשמתי הם טווח כללי למוצרי יד 2 שנמצאים במצב מעולה. לאחרונה גם "נאלצתי" לאבזר דירה ריקה, במוצרים חדשים ויד 2, אז אני בקיאה במחירים באתרים..

מה שכן, אני ממליצה לחפש "מכירת תכולת דירה" או לרכז כמה שיותר רהיטים / מוצרי חשמל ממקום אחד ולחסוך הרבה כסף וכאב ראש בהובלות! אם יש איזה מכר עם טנדר, זה יכול לעזור מאד.
 
זה עדיף במקרים מסוימים

כמובן שלא התכוונתי למקרים של שכ"ד שגבוה בהרבה, אבל שכ"ד שהוא מתאר לא נחשב לשכ"ד זול באזור בו הוא שכר (בהנחה ששכר דירת חדר), ודירות חדר וגם שני חדרים לרוב מגיעות עם מקרר. הסיבה לכך היא כמו שכתבתי - יחידים וזוגות ששוכרים דירה קטנה לרוב מתכננים על שכירות לטווח קצר. הדירה היחידה שגרתי בה שהגיעה ללא מקרר הייתה דירת 3.5 חדרים שגרה בה לפנינו משפחה במשך כמה שנים. בגלל שהדירה הגיעה ריקה לגמרי כולל מקרר, שכ"ד היה אטרקטיבי. אנחנו הסכמנו לשכור את הדירה רק כי חברה שלי נתנה לנו מקרר ונשאר לנו רק לדאוג להובלה.

לקנות מקרר יד שנייה זה לא כזה פשוט, גם אם הוא מוצא מקרר במועד המתאים באזור שלו כשנצא מנקודת הנחה שהוא תקין, הובלה של מקרר זה לא עסק זול. את צודקת שאם מרכזים רהיטים במקום אחד ואם נעזרים במכר עם טנדר זה מאוד מקל, אבל לא לכולם יש את האפשרות הזאת.
 
זה לא משנה, עדיין לא עדיף לשלם

יותר שכ"ד בשביל לקבל מקרר. הוצאה של מקרר היא חד פעמית ואת נשארת עם רהיט שתוכלי למכור בהמשך ולקבל עליו החזר כספי חלקי כלשהו.

תוספת "נמוכה" של 100 ש"ח לשכ"ד כפול 12 חודשים = 1200 ש"ח. זה סכום של מקרר חדש + הובלה.
 
יש בזה משהו

ועדיין, אני חושבת שהוא עשה טעות שבחר בדירה שמגיעה ללא מקרר. גם אני רמת גנית ומודעות לאפשרויות - הוא היה יכול למצוא דירה עם מקרר (רוב הדירות הקטנות הן כאלו) ולא בתשלום גבוה יותר. אגב, לקנות מקרר וציוד בסיסי נוסף במחשבה של "מקסימום נמכור אחר כך" זה לא כזה פשוט כמו שזה נשמע. אני מכרתי מקרר בזמנו (אותו מקרר שחברה שלי נתנה לי) ו... למרות שהוא היה מקרר מצוין והצעתי אותו בזול, לא היו הרבה קופצים כי לא כולם מתלהבים לקנות מקרר יד שנייה וגם אם כן, מחפשים בעיר קרובה. התכנון המקורי היה למכור אותו לשותפה שנשארה בדירה אבל היא רצתה לקבל אותו במתנה ולכן עשתה פוזות (ובסוף הוציאה הרבה הרבה יותר על מקרר שהביאה ממקום אחר).

אני יכולה לספר על חברה אחרת שלי שעברה לדירה לא מרוהטת וקנתה - הכל: מקרר, מכונת כביסה, תנור, ריהוט מלא. אחרי פחות משנה היא נאלצה לעזוב את הדירה, וכשבדקה דירות אחרות קלטה שתצטרך להיפטר מרוב הציוד שלה (חלק מטעמי "יש כבר בדירה" וחלק מטעמי "זה לא יכנס לדירה החדשה"). היא הייתה יכולה למכור, אבל הייתה יוצאת בהפסד דיי משמעותי כי אף אחד לא היה קונה ממנה במחיר שעלה לה וגם לא במחיר קרוב (אחרת כבר עדיף לקנות חדש).

לסיכום - כל מקרה לגופו, אבל אני עדיין לא ממליצה להתפשר על דירה בלי מקרר, בהנחה שלא מתכננים לגור באותה דירה מספר שנים.
 

tenen

New member
זה קטע טוב...

4-5 (4 בוודאות, ה5 לא יודע אם עדיין כאן)
חברי פורום ברדיוס של 300 מטר אחד מהשני.
נו טוב, שבוע הבא יורד אחד מהמניין, אני עובר שכונה

ואין לך יותר מדי מה לדאוג לפי ZAP
מיני מקרר חדש מתחיל ב 700 שקל
מכונת כביסה חדשה 1100 שקל
איך הגעת ל10 אלף שקל ?
 
איקאה+ מחסני חשמל+ עזרה מההורים+ יד2

מקרר- היה לנו כבר בדירה.
מיקרוגל, קומקום חשמלי, מיקסר, סירים, הרבה כלי בית, מצעים, מגבות, ומיניבר לסינון מים- קיבלנו מתנה מההורים שלי.
תנור ומכונת כביסה- קנינו, כי מכונת הכביסה שההורים תרמו לנו התקלקלה ותנור לא היה בכלל. קנינו מכונה של ווירפול, מאוד חסכונית ושווה כל שקל, עלתה לנו קצר יקר יותר ממכונה ממוצעת- 2200 ש"ח, כי לא הסכמתי להתפשר על משהו זול יותר.
ספה לסלון+ מיטה זוגית + שולחן סלון- רכשנו בסייל של איקאה. המיטה עם המזרן ביחד עלתה כ-3000 ש"ח, השולחן 245, והספה 1100.
טלויזיה+ פלייסטיישן- הבאנו את שלנו מבית ההורים.
כיסאות- הבאנו מסבתא של בעלי שני כיסאות שלא היו בשימוש וגם כיסא מחשב. כיסא מחשב נוסף קנינו ב-ACE ב-150 ש"ח.
שולחנות מחשב + לפטופים- את השולחנות הבאנו מבית ההורים, נרכשו בעבר באיקאה ו-ACE.
ארונות בגדים- היו בדירה.
שולחן + מזנון + ארון נוסף למטבח- רכשנו מהדייר הקודם בכ-200 ש"ח. הוא ממילא תיכנן לזרוק אותם. צבענו ושיפצנו את המזנון והוא נראה מעולה עכשיו.
ספריה- פירקנו את זו שהיתה בבית של ההורים שלי והרכבנו אותה כאן מחדש.

לא הבנתי למה צריך מייבש כביסה... מספיק לשים את המכונה על מקסימום סיבובים של סחיטה (בתנאי שלא מדובר בכביסה ממש עדינה), ואז זה גם מתייבש יותר מהר. זה מה שאני עושה. זו נראית לי הוצאה מיותרת, גם בחורף.

אנחנו התחלנו מהדברים החשובים- מיטה לישון עליה, ומיקרוגל שנוכל להכין בו דברים בסיסיים עד שנקנה תנור, ולאט לאט השתדרגנו...
אחרי הכול, גם רומא לא נבנתה ביום אחד. יצא שהוצאנו כמה אלפי שקלים, אבל לפחות יש לנו ריהוט שיעבור איתנו גם לדירות הבאות. את יכול להתפשר גם על יד שניה אם אין לך תקציב, ולשקול לקחת ממשפחה, חברים או אנשים שמוסרים ברשת. (יש הרבה כאלה)

אגב, אני מצרפת תמונה של המזנון, לפני ואחרי, כך שאולי זה ייתן למישהו השראה לא לזרוק את הרהיט הישן ואולי לשפץ אותו...
 

al19

New member
זה נראה מטורף...

אין לי את ההורים שיתמכו בי :(
לבנתיים אני לבד..
באמת הכי חשוב זה מיטה.. לא יודע מה אני יעשה איתה
לא משנה מה אני יעשה המיטה תעלה לי כמה אלפים עם מזרון ?
אין דברים טיפה יותר זולים ?
 
יש בסיסי מיטה זולים בסביבות 500 שח

מזרון יעלה יותר, אבל זה משהו שילך איתך לדירות הבאות.
 
אפשר גם לקנות מיטה וחצי או משהו כזה

נראה לי שזה זול יותר. אם זו דירת חדר אז אולי שווה לקנות ספה שנפתחת למיטה בכלל... וכמובן בשלב הזה להתמקד ביד שניה ולא במוצרים חדשים..
 

Optimistic Girl

New member
בהצלחה בדירה החדשה


מה קרה לדירת שותפים שבה גרת?

אני מראש הייתי משכירה דירה עם ריהוט
אבל כיוון שזה אצלכם תלאביב וגם ככה קשה למצוא דירה נורמלית
כך שגם זה מציאה


מה שחבר'ה אמרו
תחפש באגורה
במיוחד בהרצליה ורמת אביב יש אנשים שנותנים בחינם הכל!!
ככה שאתה רק צריך לסדר הובלה וזהו
בהצלחה!
 

al19

New member
בעיה ... !!! מישהו ?

אוקי, אז הדירה של ה2,500 שבניתי עליה הבעלי דירה שהבטיחו לי את הדירה אגב, הביאו אותה למישהו אחר. !!! בני !@?!@?
בכל מקרה
יש דירה אחרת ב3,200 הרבה יותר טובה ובאה עם מקרר. וארנונה משולמים מראש..
השאלה היא אם שווה לקחת את ההיא ?
 

Optimistic Girl

New member
רק מקרר?

זה תלוי עד כמה זה דחוף לך
וכמה זמן יש לך לחפש דירה ולעבור מדירה קודמת...

ותלוי גם במשכורת שלך..
 

al19

New member
בכמה אחוז מהמשכורת זה נורמאלי להשכיר ?

לדוגמא ? 50 אחוז ? 30 אחוז ? 25 אחוז ?
 
למעלה