שאלה

איייל29

New member
שאלה

כשהחבר שלי ואני חוזרים מבית כנסת בערב שבת, האם זה נכון לשיר "אשת חיל" או שאפשר לדלג.
תודה

הרקע ההיסטורי ל'אשת חיל':

"מקור המנהג לזמר את הפרק "אשת חיל" לפני הקידוש בליל שבת הוא בחוג מקובלי צפת ומבית מדרשו של האר"י, כאשר הפרק פורש באופן אלגורי כמתייחס לשבת, לשכינה ולכנסת ישראל גם יחד, שכולן דמויות נקביות. אמירת פרק זה היא המשך לתפילות בעלות מגמה דומה בקבלת שבת, כגון לכה דודי[4]. עם השנים, התקבל גם הטעם שאומרים את הפרק כאות הוקרה לאשה על עבודתה הרבה והכנותיה לקראת שבת בפרט.

מרבים להשתמש בביטוי "אשת חיל" לאישה שהיא אם, רעיה או אשת ציבור פעלתנית."

(מתוך ויקיפדיה)

ולדעתי האישית - ממש לא צריך לפנות לקונסרבטיבה או לרפורמה כדי להחליט אם לשיר את השיר הזה או לא, זה ממש מנהג שאפשר לשיר או לא לשיר אותו ולא יקרה כלום.
אפשר לשיר אם אתם מתחברים למילים ולמשמעויות המטאפוריות שמוצעות כאן למעלה או שאתם יכולים להמנע מלשיר, שתי האפשרויות בסדר גמור.
האמת היא שגם אני חשבתי על כך כבר בעבר ועדיין לא החלטתי מה ארצה לעשות בעתיד בארוחת שבת עם בן זוג. נראה לי שאני אוותר, נראה מה בן זוגי העתידי יגיד... העיקר הוא ששניכם תסכימו על גישה מסוימת.

איייל29

New member
תודה

על התשובות הנאמנות.
אני יושב איתו ליד השולחן ושרים ופתאום אני מרגיש קצת משועשע לשיר על איזה אשת חיל ... עלתה בראשי האפשרות שלא מדובר בסתם עקרת בית משריצנית וטרחנית ולכן המשכנו לשיר גם אשת חיל ועכשיו נשיר ביתר שאת!

אהי תוהה איך עולם ההומואים יסתדר עם הפסוק

"שקר החן והבל היופי" עם כל המוחצנות והדגש שלו על אסתטיקה פיזית..

איייל29

New member
אמנם שקר החן והבל היופי, אבל

כל יצור בעולם רוצה להראות יפה ומושך. יופי מתקשר בטבע עם יכולת הישרדות ואפשר לראות זאת היטב כשטווס פורס את הנוצות שלו לראווה ומנסה בזכות היופי והפאר שניחן בהם לחזר ולמשוך אליו טווסיות וכן הלאה....
גם אצל בני האדם כך ובכללם גם הומואים. האמת היא שצריך ללמוד שמעבר ליופי קיים עולם מלא שהוא ברבות הימים גובר על היופי והחן שנעלמים עם הימים...

איך מסתדרות נשים סטרייטיות דתיות עם הפסוק?

הייתי רוצה שתבוא פעם למפגש יום שישי של הפרטי שלנו ש יום שישי בתל אביב ושתראה תריסר גברים רגילים לבושים בצורה מקובלת לגמרי.
המוחצנים שהזכרת הם אלה שבולטים ומעוותים את הסטטיסטיקה.

למעלה