שאלה.

המיואש1

New member
שאלה.

האם הליכה לפסיכולוג דרך קופת החולים נרשמת בתיק האישי שלי?? :( והאם הליכה לפסיכיאטר דרך קופת חולים נרשמת בתיק האישי שלי?? האם יש הבדל בין היחס של המוסדות (נגיד וארצה בעתיד להיות ראש ממשלה-טוב..סתם הגזמתי.אבל נגיד...),בין הליכה לפסיכולוג לבין הליכה לפסיכיאטר?? תמיד אפשר לאמר שזו היתה תקופה קשה שרציתי לדבר עם מישהו והייתי אצל איש מקצוע (פסיכולוג).זה נשמע פחות מבהיל מאשר הייתי אצל פסיכיאטר. האם אני צודק? האם זה באמת יכול לדפוק לי את ההתקדמות שלי בחיים? (ואני מאוד מאוד מתכוון להגיע לעמדות בכירות בעתיד). אני מקווה שתענו לי.בבקשה אני יודע שאני נמצא בתקופה לא טובה.ומה לעשות שאני צריך לשתף מישהו.

גרא.

New member
כל ביקור אצל פסיכולוג,או פסיכיאטר

בקופת חולים,נרשם בתיק האישי שלך,כמו כל ביקור אצל רופא המשפחה או רופא מומחה.אבל איש לא רשאי לעיין בתיקך,וודאי לא להוציא מידע כלשהוא ללא הסכמתך בכתב.אין שום פסול או משמעות שלילית לביקר אצל אחד מהשניים האלה. בדיוק כפי שקורה כאשר אתה הולך לרופא אף אוזן גרון..בדיוק כפי שחשבת, תמיד אפשר לומר שהיתה לך תקופה קשה ורצית לדבר עם מישהוא.עקרונית אתה דווקא יכול להרוויח הרבה מטיפול כזה או אחר,מאחר ותוכל לקבל עזרה במועד המתאים לך על פי צרכיך.עזרה נפשית שמי שזקוק לה ולא מקבל אותה,עלול ממש להרוס,או בשפתך לדפוק לו את הל עתידו.לכן עקרונית טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי אינו חייב בהכרח לבלום את דרכך לראשות הממשלה..אלא אם כן תאושפז בבית חולים לחולי נפש.לכך לפי שעה,בעיקר עקב דות קדומות,יש הרבה יותר רגישות,וגם חששות.בכל מקרה המידע הנמצא בתיקך,כפי שציינתי הוא חסוי,אבל חשוב שתדע,שמי שמעוניין באמת במידע הזה,מסוגל בדרך כלל להשיג אותו,תמיד בדרכים לא חוקיות.

המיואש1

New member
ואיך זה נעשה?

איך אני יכול ללכת לפסיכולוג דרך קופת חולים?? האם זה יכול להיות ממש אנונימי? ולא להיתקל ב 6 מזכירות של הקופת חולים שלי?? כמה זה עולה? ואיך אני מקדם את העניין הזה? אני בקופת חולים של הכללית. אני מאוד רוצה ללכת כבר לטיפול. בבקשה עיזרו לי

גרא.

New member
פנה תחילה לרופא המשפחה,והוא..

יפנה אותך ע"פ בקשתך לפסיכולוג.הפנייה תעבור וודאי דרך פקידה כלשהיא,אבל ללא דאגה,היא נתקלת בעשרות פניות מדי יום לכל מיני רופאים.היא אינה מכירה אותך,ומעבר לשירות שהיא תתן לך,כמתחייב מתפקידה,בו היא תתיחס אליך כפונה תוך דקה שתיים,היא תשכח אותך בכלל,היא לא תספר לאף אחד,ואתה היית ונשארת אצלה,ובכלל אצל כל פקידה אנונימי..כמה זה עולה,אני ממש לא יודע,אבל ברגע שתופנה לטיפול,תקבל ללא ספק את כל המידע החשוב לך.מיואש,אם אתה באמת רוצה ללכת כבר לטיפול,לך.אף אחד לא עוצר בעדך מלפנות מחר בבוקר לקופ"ח,לקבוע תור לרופא המשפחה,ותוך כמה ימים תוכל להתחיל בטיפול.אל תתמהמה...

המיואש1

New member
גרא--אני באמת לא מתחמק.

אבל רופאת המשפחה שלי?? מי זו?? אני בן 27 היום ומסוף כיתה י"ב,מעולם לא הייתי בקופת חולים. קרוב ל 10 שנים.נשבע לך שאני רציני.(והלוואי שכך זה יימשך מבחינה רפואית). אז זו הדרך היחידה? לגשת לרופאת המשפחה? וכן,אני רוצה ללכת לטיפול,גרא. אני רק צריך לוודא מה המחיר של זה. כבר הייתי בטיפול,כאמור..אבל אז שילמתי באופן פרטי 400 ש"ח לכל פגישה. הייתי קרוב ל 12 פגישות ולא קרה כלום. אני מוכן ורוצה לנסות שוב,אבל הפעם אני לא יכול להרשות לעצמי מבחינה כספית,שזה יהיה יקר מידי. אבל אני אלך,ד"ר. אין לי כוחות לסחוב את הייאוש שלי לבד. פשוט אין לי.

גרא.

New member
די להתייאש.הגיע הזמן שתעשה מה

שאתה ממש חייב לעשות במצבך..כל השאלות,דומה הן משהוא כמו תרוץ כדי לא לעשות מאומה.גש כפי שהצעתי לרופא,או רופאת המשפחה,גם אם לא היית בקופ"ח 10 שנים.התיק הישן שלך נמצא שם.ספר לה בקצרה על קשייך,ובקש את ההפנייה המתאימה..לא יודע כמה זה עולה,אבל בטוח שהרבה פחות מאשר באופן פרטי.נו, לך כבר!!

למעלה