שאלה...

faruk2000

New member
שאלה...

גוימקס 250, 36,000 ק"מ, יד שלישית, ללא תאונות, שנת 2006, שעמד שלושה חודשים, עקב בעיה בריאותית (שלי, לא של הקטנוע...).

הקראנק שלו מרעיש, כלומר, כבר צריך להחליף אותו, אך הקטנוע עדיין נוסע. גם הטסט שלו נגמר לפני שבועיים.

התנעה נדרשת עם מצבר של רכב, כי הקטנוע באמת עמד.

עבר את כל הטיפולים בזמן, ואין לו שום בעיה נוספת שאני לא יודע עליה, חוץ מזה שמרוב שעמד, הוא מלוכלך, והפלסטיקה שלו לא להיט (צבע דהוי בחלקו, לא חסר פלסטיקים).

כלומר, צריך להשקיע בו, אבל מי שיעשה זאת, יהנה מקטנוע שנסעתי איתו לכל חור במדינה (חוץ מאילת) והוא החזיק מעמד יפה מאד.

כמה לדעתכם הוגן לדרוש, תוך שיקלול ההשקעה הדרושה בו?

(המחירון שלו כ-9500 ש"ח)

rusti james

New member
כמה יעלה לפתוח מנוע ולהחליף גל ארכובה?

וזה לפני שמוצאים עוד הפתעות כשפותחים? - בגלל זה המחיר צפוי להיות נמוך משמעותית ממחירו של קטנוע תקין...

בכל מקרה אני ממליץ לך לעשות טסט לפני שאתה מפרסם אותו למכירה - הרבה יותר מרתיע לקנות רכב בלי טסט (בעיקר אם הוא עדיין במצב נסיעה ואין מניעה מלעבור טסט). קח בחשבון שאי אפשר להעביר בעלות בלי טסט בתוקף וזה בפני עצמו פתח לצרות צרורות.

xfwind

New member
קיבלת תשובה...

גם עם טסט וקטנוע תקין תקבל 20-30% פחות מהמחירון. אם יש בעית מנוע צריך להכין עד 2500-3000 ש"ח ומי שיקח אותו יקזז את זה + רזרבות.

orgeva

New member
אם להיות נדיב אולי 3K.

faruk2000

New member
קיבלתי. מכרתי אותו היום ב-2700 ש"ח

AS IS ועם גילוי נאות מלא מצידי לגבי מצבו.

תודה

faruk2000

New member
שידרוג...

לא בטוח שאני אשדרג בנפח אבל אני בטח לוטש עיניים לג'וימקס החדש. או ה-250 או ה-300. נבדוק אותם.

הייתי הולך על הבורגמן 400 אבל הוא יקר כמעט פי 2 ולא בא לי שבוקר אחד אני אגלה שמישהו הרים לי אותו (אין לי חניה פרטית).

אגב, איך הכי טוב לקשור קטנוע חדש? לסבל? לגלגל קדמי?

איזה סוג מנעול יהיה מאד אפקטיבי?

כשחושבים על קטנוע חדש חושבים גם על כל הנעילות וההגנות יחד: שרשרת 10מ"מ, אזעקה, מנעול דיסק, כיסוי וניידת משטרה חונה בסמוך

rusti james

New member
אני נועל עם שרשרת ומ.דיסק ובנוסף כיסוי

שרשרת על האחורי - רצוי לעמוד או לגדר, מנעול דיסק על הקדמי וכיסוי ;

לפרק גלגל קדמי זה בורג אחד, סבל זה 4 עד 6, ברוב הקטנועים בשביל להוציא גלגל אחורי צריך לפרק אגזוז.
המחשבה המנחה היא - ככל שיקשה על הגנב לפרוץ הכל - יוותר על הקטנוע וימשיך הלאה לחפש מטרות קלות

כיסוי טוב נגד סקרנים וגם

rusti james

New member
ושאלה: העברתם בעלות/ זכרון דברים?

אני שואל כי זה באמת יכול להגרר לבאלאגן לא קטן - כמו שגילה אחד הגולשים בפורום פולגז - לינק

במקרה הנ"ל עברו יותר מ3 חודשים ללא טסט ולא ניתן היה להעביר בעלות... האם בפחות מ3 חודשים כן ניתן? (עד לשרשור הזה ידעתי רק על מדרגה של חצי שנה ללא טסט כהחמרה ביחס הרשויות)

faruk2000

New member
העברנו בעלות בלי

שום בעיה. הפקידה בדואר לקחה, החתימה, גבתה וזהו.

הטסט היה עד 24 לספטמבר, כך שאולי באמת עד שלושה חודשים ללא טסט עדיין אפשר להעביר בעלות.

פרארי1

New member

יפה שהשלמת עם המצב והחלטת לעשות עסקה מהירה במקום להתעקש על מחיר לא ריאלי ולהיתקע עם הקטנוע להרבה זמן.

למעלה