שאלה

שאלה

אהלן חברים, השאלה מופנת בעיקר לאלו שכבר התקבלו ולומדים באוניברסיטה. היא עלולה להיראות טיפשית, אך אני בכל החום מבקש להתייחס אליה ברצינות. תגידו לי בבקשה, האם לחברה שלומדים באוניברסיטה (אני מדבר על סטודנט ממוצע, או על רוב הסטודנטים) יש מספיק זמן כדי לעבוד בחדר כושר או לעסוק בפעילות גופנית אחרת על מנת שלא להתפגר ולא לסיים את הלימודים במעמד של נכה? זה קשה, אני יודע זאת, אך השתדלו לענות על השאלה. אם מישהו לא יכול לעשות זאת, שיעמיד פנים כאילו שהוא יכול ויענה. תודה מראש, בהצלחה לכל אלו שמחכים כמוני לתשובה ולממוצע הבגרויות שלהם:). --------------------------- מי שלא הולך, עומד

יוסי99

New member
כן ולא

בשנה א´ התבטטתי לגמרי (מלשון בטטה). בצורה קיצונית. אבל בשנה ב´ אני מתכוון כן לדחוס כושר גופני, ולא רק בגלל שמצבי הפיזי בכי רע. אתה תלמד, שהכל אפשר לדחוס לתוך לו"ז. כשעבדתי משרה מלאה במקביל ללימודים, לא למדתי הרבה פחות מתקופות שלא עבדתי וישנתי יותר מדי שעות ביום. כשיש לך סדר עדיפויות, אתה לומד להסתדר. וכשיש לך סדר יום מסוים, שבו אתה צריך להספיק יותר מדבר אחד, אתה עושה דברים בצורה הרבה יותר יעילה. כשהיה לי זמן מיותר, ביזבזתי אותו על פטפוטים, על למרוח עוד כמה שעות כל דבר וכו. הכל, כמובן, כרוך במגבלות. מה תלמד? האם תעבוד במהלך הלימודים? האם אתה חייב להיות מצטיין דיקאן, אתה רק רוצה ממוצע טוב, או שאתה רק רוצה לעבור ולהוציא תואר? מי שעובד, רוצה להיות מצטיין דיקאן, וגם יש לו מערכת יחסים\רצון לבלות מדי פעם עם חברים וכו, לא בטוח שיהיה לו זמן לכושר. בתנאים פחות קיצוניים, אין בעיה, אצלי בפקולטה, שהיא פקולטה שיש בה המון אנשים שלא משקיעים את הנשמה בלימודים, הרבה אנשים בילו יותר בבריכה מאשר בלימודים. ואני מכיר מהטירונות חבר´ה שלומדים הנדסות למינהן ומצליחים לעסוק באופן מסודר בכמה ענפי ספורט, כולל אימונים, תחרויות וכו´. בקיצור, אתה יכול לעשות את זה אם תחליט מראש להקדיש לזה זמן, ותדע לפעמים לוותר על דברים אחרים. כמו כן, כידוע, אם אתה בכושר אתה לומד יותר טוב, פחות עייף ויותר מרוכז במשך יותר שעות במשך היום, אז ההשקעה הזאת משתלמת. כמו כן, הלימודים הם לא תובעניים בצורה קיצונית, אלא אם כן אתה מחליט שהם יהיו כאלו. תמיד יש קיצורי דרך ודרכים לא לעשות את ה 120%, וצריך לדעתי לדעת לקחת את הלימודים בפרופורציה. ותאמין לי שלא תיכשל באף קורס בגלל שהלכת כמה שעות בשבוע לחדר כושר. מקווה שעניתי לך פחות או יותר על השאלה, ושיהיה בהצלחה.

eitan007

New member
הוצאת לי את המילים מהפה.

בחודש האחרון התחלתי לרוץ 3-4 פעמים בשבוע (2-4 קילו´ כל פעם), וכל פעם שאני רץ, אני אומר לעצמי: "איתן, כשאתה חוזר הביתה, אתה נכנס לפורום ושואל את השאלה הזו (שמוקי שאל)" וכל פעם, או שאני שוכח, או שזה נראה לי פתאום זניח" יוסי, אתה יכול לתאר בדיוק עד כמה התבטטת ?? (משהו בסגנון של: בסוף יב´ הייתי רץ אלפיים ב-x, ועכשיו אני רץ מהמיטה עד המקרר ב-y). ועוד משהו ליוסי, אם היית יוע היום שככה תתבטט, היית משנה משהו ועוסק בפעילות כלשהי, או שעדיין לא היית מוצא את הזמן.

יוסי99

New member
ההתבטטות שלי לא כ"כ קשורה ללימודים

עד לפני 3 שנים הייתי בכושר שיא וביליתי הרבה (!) זמן בחדר -כושר, ריצות וכו. ומאז אני לא עושה כלום, עד לזמן האחרון שהחלטתי לקחת את עצמי בידיים. אבלל ממש כלום. קח את הרמה הכי נמוכה של פעילות פיזית שאתה יכול לדמיין, תוריד קת ותגיע למה אני עשיתי בשנים האחרונות. תוסיף לזה את העובדה שבזמן הלימודים והעבודה גם עישנתי די הרבה, שתיתי כמויות לא מבוטלות של קפה ומשקאות אנרגיה, אכלתי זבל וממתקים (כי למי יש כוח וזמן לארוחות בריאות) ואת העובדה שאני נהנה מאוכל ואוהב לבשל ולאכול ותגיע לאיך הוספתי מס´ דו-ספרתי גבוה למדי של ק"ג. כן, כמובן שיכולתי למצוא את הזמן, כאמור רוב הפקולטה שלי מבלים כמה שעות טובות בשבוע בחדר כושר ובבריכה באוניברסיטה, וגם לי היה זמן יחסית בשפע, אבל הנסיבות (עבודה אינטנסיבית על תחילת הלימודים, פער שנוצר, חוסר ניסיון טוטאלי בכל מה שקשור לאוניברסיטטה) גררו אותי למצב שכל הזמן רדפתי אחרי דברים ולא ממש היה לי זמן לכלום. להפך, היום הייתי מכריח את עצמי לעשות את זה, מהסיבות שפרטתי, בייחוד בקשר לעירנות ולעובדה שאתה מכריח את עצמך לבנות סדר יום ולעמוד בו, ולנצל בצורה אופטימלית את הזמן שיש לך. כמובן, שבשנה ב´, שהמערכת בה יותר גמישה, שיש לך בה יותר ניסיון וכו זה יותר קל, אבל גם בשנה א´ זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה לכם - יהיו לכם חיים גם באוניברסיטה, ואם לא תעבדו יהיה לכם אפילו די הרבה זמן יחסית חופשי, פשוט צריך ללמוד לתמרן קצת ולללמוד את הסביבה החדשה, זה הכל.. חוץ מזה, אתה לא רוצה להגיע למצב שלי כדי להתעשת... מבודי בילדר חובב לבטטה עגלגה..

פלטרון

New member
זה מאוד תלוי ב ...

תראה - זה מאוד תלוי בכמה גורמים : 1. לאיזה תואר אתה מתכוון ללמוד ? אם תלמד הנדסת-חשמל פיזיקה , מה שאומר שתאלץ ללמוד מקצוע אחד יותר לסמסטר מטכניוני ממוצע ( שגם הוא עמוס מעל ומעבר ) , אז יהיה לך קשה למצוא זמן לכושר-גופני . 2. תגדיר " פעילות גופנית " . במילים אחרות - כמה זמן דרוש לך כדי לעסוק בפעילות גופנית ? למשל - לקחת אוטובוס לחדר כושר , להתאמן שעה וחצי , ולקחת אוטובוס חזרה , זה הרבה יותר זמן ועומס מאשר לנעול נעליים ולצאת לריצה של 4K . 3. כוח הרצון והאמביציה שלך . אתה מכיר את ההרגשה הזו , כשאתה באמת רוצה לצאת לרוץ ( או לצאת לאימון לחדר כושר , או משהו דומה ) , אבל אתה מתעצל. אז כשאתה סטודנט , הרבה יותר "קל"/נפוץ להתעצל . ראה מקרה יוסי ושנה א´ . 4.עובדה : לכל אחד מאיתנו יש 24 שעות ברוטו בכל יממה .מה אתה בוחר לעשות איתן , זה כבר עניין שלך . יש כאלו שיעדיפו לגלוש באינטרנט ( ולכן לא נשאר להם זמן להתעמל ) , יש כאלו שיעדיפו להתעמל ( אז לא יהיה להם זמן לגלוש באינטרנט ) , ויש כאלו שיצאו כל יום למועדון אחר ... ויש כאלו שבכלל צריכים/חייבים לעבוד ( שים לב - לא אמרתי "יעדיפו" ..
). לדעתי , זה אף פעם לא עניין של "אין זמן" , אלא תכנון יעיל של הזמן . לא ברמת יעילות הלו"ז , אלא ברמת הויתורים - צריך לוותר על משהו . יש כאלו שיוותרו על טלוויזיה , ויש כאלו שיוותרו על ספורט . 5. תכלס - עוד לא שמעתי על סטודנט שהתלונן על "אין לי בכלל זמן לספורט" , אבל שמעתי הרבה שאמרו "אני לא מוצא זמן להתאמן כמו בחופשים " - ז"א - יש ירידה בכמות ( אבל לא באיכות , אני מקווה ) .

למעלה