שאלה?

כן יש אבל לא איך שהוא מתואר בכתבי הקודש

הוא לא מתרגש מזה שאיזה יהודי מדליק אור ביום שבת. אני לא יודע מה אלוהים רוצה אבל עניין של עזרה הדדית אני עושה
לא בגלל שאלהים אמר אלה בגלל שאני רוצה. כי ברגע שעושים את בגלל שאלהים אמר אז ברגע שזה מתנגש
אם איזה מצווה שבין אדם למקום אז המצווה שבין אדם למקום מכריעה. אני יכול להעריך אבל הינה דוגמא להודעה שכתבתי
בפרום יוצאים בשאלה
כול המצוות שבין אדם לחברו תקפים רק אם חברו
חושב כמוך על פי ההלכה ה"אדם" היחיד
הוא רק האדם היהודי השומר תורה ומצוות.הגהות מימוניות כתב
בהלכות דעות פרק ו' הלכה ג': "מצוה על כל אדם לאהוב כל אחד ואחד מישראל (ולא מן הגויים) כגופו
שנאמר ואהבת לרעך כמוך ודוקא שהוא רעך בתורה ובמצוות אבל אדם רשע שאינו מקבל תוכחה מצוה
לשנאותו שנאמר יראת ה' שנאת רע ואומר הלא משנאיך ה' אשנא וגו'". או לדוגמא הצווי לא תרצח אבל אם תשמי לב
לאורך ההסטוריה לדת אף פעם לא היה בעייה עם רצח יותר אנשים מתו בגלל הדת יותר מכול סבה אחרת כי כול אחד
פרש את לא תרצח משהוא שחשב כמוך אפילו בתורה עצמה הציווי הוא חד משמעי כי יש לנו מצווה שנקרת מחיית זכר
עמלק ז"א שצרכים להרוג כו עמלקי(אפילו תינוקות) ולא רק אצלנו במגלת זכיות האדם האמריקית כתוב שהזכיות שנתנו לאדם
הם מאלוהים אז אך הם הסברו את העבדות(שהיתה מקובלת באותו זמן בארה"ב) פשוט מאוד מכוון שנוח קילל את חם
עבד עבדים יהיה לאחיו אז מה מכוווןשאנשים ככה עור הם מצאצאי חם מותר להעיד אותם ברגע שמקיים מצוות שבין
אדם לחברו לא בגלל אהבת אדם או חמלה אלה בגלל שאלוהים אמר אז זאת התוצאה כי ברגע שחמלה מתנגשת
אם מה שאלהים כביכול(כי אני לא מאמין)אמר אז כול החמלה נעלמת

מתפקחת

New member
למה את קוראת אלוהים?

ראשית ברוכה הבאה..תשתי משהו?(לא חייבת לברך)
אני מבינה שאת בראשית דרכך בראשית הרהורי "הכפירה"
לדעתי זו שאלה מאד אישית..את צריכה לחקור ולחפש ולמצוא תשובות שמתאימות ומספקות אותך.
לדעתי גם אם יש אלוהים זה לא אותו אלוהים שעליו גדלנו המפחיד המאיים המעניש..שמחכה לנו בסיבוב..
בקיצור אין תשובה חד משמעית אבל כאן את יכולה להרהר ולשאול ולהביע ספקות..
מקווה שיום אחד תמצאי תשובות ותמצאי מנוח לנפשך..

אם יש אלוהים - אז הוא גבר

אישה בחיים לא היתה מצליחה לדפוק את העסק עד כדי כך....

כמה ציטוטים שמצאתי ב"ויקיציטוט"

כולם אומרים: תראה לי את אלוהים, ואז אני אאמין. אבל זה לא עובד כך. קודם מאמינים באלוהים, ואז רואים אותו. ~ מנחם מנדל שניאורסון (כן כן, הרבי מחב"ד)

מעולם לא התפללתי לאלוהים אלא תפילה קצרה מאוד: 'הו אלוהים, גרום לכל אויביי להיראות מגוחכים'. ואלוהים נענה לבקשתי. ~ וולטר

אלוהים הוא החבר הדמיוני של המבוגרים.

האם האדם הוא פשוט טעות של אלוהים? או שאלוהים הוא טעות של האדם?
~ פרידריך ניטשה

אלוהים, תשובה חסרת משמעות לשאלת החיים. ~ אכילס

אילו היו לשוורים את הידים והכישרונות של בני האדם היו יוצרים את אליהם בצורת שוורים. ~ קסנופנס

כולנו אתאיסטים כלפי רוב האלים שבהם האנושות האמינה, חלק מאיתנו פשוט הולכים עוד אל קדימה. ~ ריצ'רד דוקינס

אם ילד שואל מאיפה בא הגשם, אני חושב שזה דבר חמוד להגיד לו, שזה בגלל שאלוהים בוכה. ואם הוא שואל למה הוא בוכה, דבר חמוד לא פחות להגיד לו, 'זה בטח בגלל משהו שאתה עשית'. ~ ג'ק הנדי

הסתכלתי והסתכלתי אבל לא ראיתי את אלוהים. ~ יורי גגארין, לאחר שהפך לאדם הראשון בחלל

הטמטום הוא כמו אלוהים. הוא נמצא בכל מקום בכל עת
~ גיל קופטש

אין קשר בין אמונה באלוהים ובין להיות חרדית

ואי אפשר להיות חרדית בסתר כי להיות חרדי הוא להיות חלק מקבוצה חברתית בלי שום קשר לאמונה או חוסר אמונה שלך.

אין לחרדים שום בעיה עם כופרים גמורים כל עוד הם ממשיכים בהצגה המקובלת ותורמים לדמוגרפיה החרדית. שאלי כאן כל אנוס/ה ויספרו לך.

4HE

New member
כבר מהמילה חרדים אפשר לראות את ה-"חרדה"

כל דבר מפחיד אותם...
אלוהים, החילוניים, הדתיים, הנמחשבות שלהם המעשים שלהם...בגלל זה הם נקראים ח-ר-ד-י-ם..
אז מה זה חרדי בסתר?אולי חילוני בסתר
...כי בגלוי (כלפי חוץ/בתחפושת) הוא חרדי

למעלה