שאלה

שאלה

אני הולכת לשהות בישראל במשך 3 חודשים
ואני מוכרחה ! רכב.
מה יותר זול ופשוט - לקנות או להשכיר?
רק שתבינו - נהגתי רק פעם אחת בישראל ואני לא, איך לומר, טובה בחניות . . .

תנקס
דנק יה וול

רכב בישראל

סוגייה לא פשוטה...

כמו שענית לתקליטן החביב, מספר שאלות:

1. מה היא תדירות השימוש שלך ברכב בשלושת החודשים הללו ?
2. האם תחבורה ציבורית יכולה להוות מענה מספק בשבילך (תעזבי רק את הרקע שלי באיכות סביבה, אני מדבר כעת פיננסית נטו) ?
3. האם יש לך מישהו לו תוכלי למכור את הרכב בסוף התקופה המדוברת ו/או האם מישהו בארץ (משפחה, חברים) יכול למכור את הרכב בשמך ?

בהצלחה עם החנייה ברוורס ובמקביל :D
עמית

במחשבה שנייה -

אולי הוא יבוא לאסוף אותי עם האוטוגלידה !

חנהר

New member
אני חושבת שיותר זול ובטוח זה לשכור רכב

בשביל מה לך להתעסק עם בעלות לרכב רק עבור 3 חודשים, זה יותר מאמץ וגם יותר כסף.
חברת השכרת הרכב תטפל עבור הכל בשבילך, את רק צריכה לשמור על הרכב ולמלא דלק.

FalseFlat

New member
CAR2GO

זה שירות שעובד בתל אביב ואולי עוד כמה ערים
העקרון הוא שיש כמה מכוניות מפוזרות בעיר ואפשר להשכיר אותן יחסית בזול כל פעם שצריך לפי זמן שימוש וקילומטראז
לוקחים אותן ומחזירים אותן למקום בסוף. זה הפתרון המועדף על הרבה אנשים מבחינת השכרה של מכוניות בזול.

Row123

New member
נגב זו באמת בעיה

שני הפתרונות היחידים שאני רואה והם שניהם לא ממש משהו:
1. "להלוות" ממישהו מהמשפחה אוטו אם זה משהו אפשרי (אולי למי שיש שתי מכוניות ומוכן לעשות כזו טובה עצומה)
2. לקנות רכב ממש זול (לרוב בישראל זה לא קיים אלא אם כן זה גרוטאה שמתפרקת- אחי מכר אחת כזו שבעצם נסעה אבל היה לה סיכוי טוב לעצור באמצע הדרך- וזה לא משהו שהיית מאחלת לעצמך באמצע המדבר בלילה)- ואח"כ יש את הסיפור של למכור אותו

אני ממש לא יודעת מה לייעץ... קשה... כן כמובן ש Car2Go לא עובדים באיזור ההוא

בכל מקרה בהצלחה!!!

eladbad

New member
לגבי שכירת רכב

אני במקרה מתחום הרכב ואומר לך חד-משמעית לתקופה כה קצרה אין מה להתקרב לקניה, שכן הזמן למצוא רכב, עלות בדיקה (כ-500 ש"ח), העברת בעלות (211 ש"ח) ביטוח והפרוצדורה לסדר עבר ביטוחי מהולנד שיהיה מקובל על החברה בישראל וביטול הפוליסה והמתנה להחזר שכן הפוליסה היא שנתית לא שווים את הטרחה וזאת מבלי שנכנסנו לזמן חיפוש, מגבלות תקציב והאופציה שתישארי תקועה עם הרכב ואז לכי תסמכי על מישהו שימכור או שתאלצי "לחתוך" במחיר שכן מי שיבוא לקנות יראה לו חשוד שתוך שלושה חודשים מהעברת היד האוטו נמכר שוב (מניסיון השוק קשה מאוד למכירה)
כשמנגד פשוט לשכור אוטו קטן ידני/אוטו שמגיע עם ביטוח, שירותי גרירה, רכב חלופי במידת הצורך וכיו"ב ועולה סביב ה2,500 לחודש כולל מע"מ.
לטעמי שווה כל שקל ובמקרה של קניה ומכירה רוב הסיכויים שזה יעלה הרבה יותר בגלל כל המשתנים שצוינו לעיל.
מקווה שעזרתי לך חג שמח

למעלה