שאלה

the hakimi

New member
שאלה

לקראת יום כיפור הממשמש ובא הייתי רוצה להיוועץ בכם. מדי שנה אני ואשתי (ולעיתים גם חברים) מעבירים את הזמן
בעיקר בטליסמן, בשנה שעברה קניתי את ההרחבה החביבה אך לא מחדשת יותר מדי של מכשפת הקרח. שאלתי היא האם לדעתכם
כדאי השנה להשקיע בהרחבה נוספת כגון הצינוק, מלאך המוות וכו' או ללכת על משחק חדש כגון רונבאונד, דיסנט או ארקהם?

regex

New member
לא...

בלי להכיר את טליסמן אני משוכנע שיש המון משחקים שבהם תוכלו לשחק ותהנו פי כמה.

קצת קשה להמליץ בלי להכיר את האנשים אבל מניסיון כל אחד מ 300 המשחקים הראשונים ברשימה המצורפת יהיו מעולים

http://www.boardgamegeek.com/browse/boardgame

תקראו קצת תיאורים וביקורות ותבחרו - כמובן הבעיה העיקרית היא הזמינות בארץ - אבל זה סיפור אחר.

john woo

New member
עדיף לגוון

השאלה באיזה כיוון לבחור.
אם הכיוון שאתה רוצה לנסות הוא יותר שיתופי, עדיף לבחור בארקהם או דיסנט (שהוא חצי שיתופי). כך בחשבון גם את אורך המשחק. בגרסה החדשה של דיסנט, אתה יכול לסיים משחק תוך שעה עד שעה וחצי. משחק של ארקהם לוקח כ-3 שעות או יותר.
על רונבאונד אין לי מה לספר כיוון שניסינו אותו פעם אחת ואחרי 2 תורות השתעממנו (המשחק הוא די סוליטייר).

אם תהיה מעוניין אני מוכר את המשחקים הבאים:
Betrayal at House on the Hill - משחק שיתופי שהופך בחלקו השני לחצי שיתופי.
Dungeons & Dragons: Castle Ravenloft Board Game- שיתופי
Dungeons & Dragons: The Legend of Drizzt Board Game- שיתופי
Forbidden Island- שיתופי (גרסה אנגלית כולל הרחבה עצמאית שיצרו הכוללת תפקידים נוספים ומנגנון של בוגד

Forbidden Island

היות והוא עדיין מוערך אצלינו כ"המשחק המשעמם"
אשמחלשמוע על המנגנון של בוגד שאולי יכניס קצת עניין במשחק

john woo

New member
אין לי מושג

רכשתי את ההרחבה, אבל אף פעם לא הגענו לשחק בה.
תבדקי פה. היוצר של המנגנון מסביר איך זה עובד.

ycyclop

New member
כמו שאמרו לא

הגיע הזמן לגוון. יש כל כך הרבה משחקים טובים ושונים שיכולים להתאים לכולם.
לגבי משחקים שיתוופיים קצת קשה לי להמליץ כי אני לא חובב גדול למרות שאהבתי את ארקהם, אבל אני חייב לאזהיר הוא ארוך ובהחלט לא מומלץ לשחק עם יותר מ-4 שחקנים

the hakimi

New member
השאלה אם הוא מתאים גם ל2

ומה הייתם ממליצים מבין רונבאונד, ארקהם ודיסנט

john woo

New member
אין בעיה בשני שחקנים

כל שחקן יכול לבחור 2 דמויות, או שסה״כ תשחקו 3 דמויות.
לגבי השאלה שלך מה עדיף- אי אפשר לענות לך. משחק אחד מדבר על חקירת מבוך והשני על סיפור הרפתקה-אימה בשנות ה-20 בארה״ב.
יש לי את שניהם.
שניהם מעולים.

למעלה