שאלה..

היי

תראי אני לא רואה סיבה למה לא...
רק המיכל שלה ענק 600 מל ואני לא חושבת שתמלאי כל כך הרבה שוקולד
וצריך לדעת איך היא עובדת עם כמויות קטנות. כשהמיכל יחסית ריק.
אני הייתי מתקשרת לחברה ובודקת.

כמה עולה מכשיר ריסוס לשוקולד מיוחד?

טל688

New member
צריך רק לוודא שהצינורית מגיעה עד לתחתית

המיכל. כמו שדייזי ציינה, את לא הולכת לרסס 500 גרם שוקולד...... 100 גרם שוקולד ועוד 80-100 גרם חמאת קקאו מומסת מספיקים להמון....

liron20131

New member
ואיך מרססים?

על עוגה קפואה או קרה?
אני יודעת שמרססים על עוגות מוס.
אפשר גם על עוגות גבינה?

טל688

New member
מרססים על קינוח או עוגה קפואים.

אם המוס לא יהיה קפוא, או לפחות קר מאוד מאוד,הציפוי לא יהיה אחיד {התרסיס לא יתייצב מיד, אלא עלול לנזול ולהשאיר "חורים" על פני השטח}.

יש לקחת לוח קרטון גדול, לקפל אותו ב-180 מעלות מסביב למעמד עם הקינוח ממש מאחוריו כדי שיקלוט את עודפי הרסס ושלא תלכלכי את כל המטבח - זה מרסס בזווית די רחבה. אסור לרסס יותר מדי קרוב, אחרת זה יעיף את המוצר.... זה עניין של ניסוי וטעייה, לקלוט את המרחק. תלוי כמובן בעוצמת הקומפרסור שבמרסס.

אה, וזה גם מרעיש אימים.... לא להיבהל!

טל688

New member
אה, ועוד דבר: קריטי לנקות היטב את המיכל

ואת מכלול פיית המרסס {ה-"דיזה", בלשון החקלאים...} בסוף כל שימוש, כדי למנוע סתימות.

liron20131

New member
מעולה.. תודה :)

והכמות של השוקולד וחמאת הקקאו הוא 1:1??
ואפשר להמיס חמאת קקאו ושוקולד לבן ולהוסיף לו צבע מאכל נוזלי??

טל688

New member
יחס חמאת הקקאו לשוקולד מריר יציב יחסית

כמו 55-60% הוא לרוב 1:1, הפקטור הוא נוזליות המאסה שחמאת הקקאו נותנת לצד התקשות מיידית {על קינוח קפוא}. ייתכן ואפשר להפחית טיפה את היחס, לקבלת מרקם גס מעט יותר - זה תלוי בביצועי המרסס. אני לא ניסיתי אף פעם.

בשוקולד לבן יחס חמאת הקקאו המוספת צריך להיות נמוך בהרבה - הוא לא צריך דילול כל כך מאסיבי, והוא מכיל אחוז גבוה של חמאת קקאו ממילא. הייתי מתחיל עם 50% חמאת קקאו מוספת, ומוסיף בהתאם לצורך. אם למישהו כאן יש מידע מדויק יותר - בבקשה, הוא מוזמן לשתף. אני הצלחתי לרסס וליצור ציפוי אטום עם יחס של 50%, אבל זה תלוי גם באחוז ההתחלתי של חמאת הקקאו בשוקולד שמשתנה מחברה לחברה.

ניתן לצבוע עם צבעי מאכל לשוקולד על בסיס שמן, בהחלט. רק חובה לוודא כי לא נותרו גושים של צבע או חמאת קקאו שהתגבשה בתוך המאסה. תיזהרי גם בהמסה, שלא לעבור את ה-45 מע"צ. החמאה תתחיל להיפרד מהשוקולד.

milch

New member
אנא שימי לב!!!

אינני מומחה בקונדיטוריה, אך אני כן מומחה בתחום של מדחסים ומרססי צבע.
לגבי המרסס של "יונדאי" אין נתונים טכניים פרט לצריכת החשמל שלו שכלל אינו רלוונטי לגבי איכות ויכולת הריסוס.
לגבי המרסס של "ווגנר" יש גיבוב לא יאומן של שטויות. 150 אטמוספרות??? זה הזוי!!! אף חלק מן המכשיר הזה לא יעמוד בלחץ כזה!!! במדחס תעשייתי שברשותי מופקים 10-12 אטמוספרות ורוב הכלים הפנאומטיים עובדים על 6 אטמ' בלבד. בצמיג של רכב משפחתי ממוצע יש כ-2 אטמ'. גם ההספק הנצרך לא לענין. דיזה של 0.8 מ"מ מתאימה לסוגים מסוימים של צבע שהם דלילים למדי ורחוקים מדרגת סמיכות של שוקולד. על מנת לדעת מה מתאים, צריך לבדוק איזו דיזה יש במרסס שוקולד מיקצועי, והאם ניתן להתאים דיזה כזו למרסס החשמלי.
במרססים הפשוטים הללו לא ניתן לכוון את הלחץ או את רוחב המניפה אלא את כמות הצבע בלבד. אלה מרססים שאולי מתאימים לצביעה של פרגולה.
רדי מן המוצרים האלה, זריקת כסף והרבה עוגמת נפש.

טל688

New member
לא מרססים שוקולד נקי. מדללים אותו

עם 80%-100% חמאת קקאו מומסת, כך שהוא יוצא נוזלי ביותר. הדיזה הרגילה שמתאימה לצבע רגיל, מתאימה גם לריסוס שוקולד.

מרסס צבע

וכמה באמת עולה מרסס צבע נורמלי לבית שלא יהיה זבלה...
בעלי רוצה את של בוש...בדיוק מחפשים אחד לצבוע לחגים

לצבוע את הקירות בבית

ואולי גם את הרכב כי ישן ובעלי לןשב לחדש ולנסות לצבוע לבד, כי במצבו צבע רק ישפר אותו
בוש דגם PFS65
או 55
מכיר?

milch

New member
המכשיר הספציפי אינו מוכר לי

מכשירי ריסוס חשמליים בד"כ אינם מניבים תוצאה טובה מספקת.
לשימוש ביתי אני ממליץ על מרסס חשמלי מסוג HVLP. נסו לבדוק מול "בוש" האם המכשיר הזה הוא מן הסוג שציינתי. העבודה היא בלחץ נמוך עם הרבה צבע. לא הייתי צובע חדרים בבית בריסוס אלא אם הבית ריק. ענני הצבע בלתי ניתנים לשליטה מבחינת התפזרות.
לגבי המכונית, יש צורך בציוד שונה ובתנאים מתאימים, חדר נקי, ריצפה רטובה ודחיסה ויניקה של אויר, בקיצור - חדר צבע.

תודה רבה

ולגבי המכונית היא תצבע במקום סטרילי, וגם לא משנה שלא יצא מקצועי כרגע היא קיילופי צבע וגיפה אחת גדולה.

למעלה