שאלה

תMר 333

New member
שאלה

לא הייתי בפורום כבר מלא זמן (אפילו שיניתי את הכינוי שלי מאז), אבל קראתי היום את הספר השני של הארי פוטר (חדר הסודות) והתעוררה בי שאלה.

קראתי את הקטע של המשחק קווידיץ' נגד סלית'רין שלכל הקבוצה של סלית'רין יש את מטאטאי 'נימבוס 2001' ולכל הקבוצה של גריפינדור יש מטאטאים הרבה פחות טובים.

אז חשבתי לעצמי שזה קצתם מוזר, כי לשתי הקבוצות אמורים להיות בדיוק אותם תנאים, ורק בדרך הזאת זה באמת הוגן...
אז למה בכלל כל שחקן מביא לעצמו את המטאטא ולא מספקים להכל השחקנים את אותם המטאטאים כדי שזה יהיה הוגן?

מצטערת אם כבר היה דיון על זה בעבר...

HassiD

New member
אני לא חושב שזה נכון

אני לא בטוח בכלל שבמשחקי טניס או גולף לדוג' הם משחקים באותו מחבט... אני לא יודע מה קורה בשאר המשחקים (בייסבול, הוקי וכדו'), אבל זה נראה לי די סביר שלכל אחד יש את המטאטא שלו.
אמנם, אם יש לך מטאטא דפוק משל השני - זה באסה, אבל את צריכה לזכור שרכיבה על מטאטא היא כמו נסיעה על מכונית. לרוכב/נהג יש השפעה עצומה ולא רק לכלי הרכב. בדיוק כמו שבמרוץ מכוניות כל אחד מביא את הרכב שלו. אז נכון שבמירוץ בסוף כולם מגיעים עם רכבים יחסית דומים (אם כי זה בכלל לא מחייב, ואני בטוח שיש הרבה מקרים שזה לא ככה בכלל), אבל העקרון זהה - בגלל שמייחסים חשיבות לאיכות הנהג דווקא - יש יותר עניין שיהיה רגיל לרכב עליו הוא נוהג.
כך גם כאן, אני חושב שאפילו אם היו מציעים להארי למשחק בודד לשאול מטאטא טוב יותר של מישהו אחר - הוא לא היה לוקח, כי הוא רגיל לשלו (לשאר הקבוצה שלו זה היה משנה פחות, כי אני לא בטוח שהם בכלל הצליחו לקבל מטאטא קבוע לכל משחק.... ויכול להיות שהיתה תחלופה ביניהם...)

Mor L

New member
שאלה משלי

פתאום יש לי בלקאאוט נורא

ממי בדיוק הארי קיבל את הנימבוס 2000 שלו ומתי?

Mor L

New member
כן אבל מה בדיוק מקגונגל אמרה לו?

איך היא הסבירה את העובדה שרק לו מכל שאר הנבחרת יש את המטאטא הכי טוב מכולם?

HassiD

New member
מה יש להסביר?

במקרה שלו זה ממש נדרש, בשאר המקרים - פחות.
אם נקביל את זה לכדורגל:
תמיד נחמד שכולם מהירים, אבל אני אעדיף שהחלוץ יהיה מהיר יותר מכולם (אם אני אצטרך לבחור), ומהשוער יהיה הכי פחות אכפת לי...
אז גם כאן, היא הבינה שסוף-סוף יש מישהו ששווה להשקיע בו, אז יאללה...

hollypop girl

New member
אני עדיין לא הבנתי האם היא קנתה

את זה או דמבלדור או שזה היה בכלל מכספי בית הספר או משהו...

אני לא חושבת שלכולם יש מטאטים אישים

אני גם בטוחה שכמו שהארי קיבל מטאטא, כך גם שחקנים אחרים קיבלו מטאטא מבית הספר.

כן אבל לא את הכי טוב בשוק

ולא ישירות ממקגונגל בקנייה שנראית כמו מכספה האישי.

(היא אמרה לו אגב, אל תפתח את החבילה ליד השולחן, היא מכילה את הנימבוס 2000 החדש שלך, אם יראו שקיבלת אחד אחרים ירצו גם)
זה חלק מאוד אנושי שאני אוהבת בדמות שלה הילדותיות ביחס לקווידיץ'

"השתדל לנצח..." "תתאמן היטב אחרת אני אחשוב שוב על העונש שלך" "גריפינדור תובס בשנה השביעית ברציפות" וכו'

האמת שכל היחסים בינה לבין הארי היא שונה מאוד

היא לחלוטין חטפה זעזוע לראות באיזה בית הארי עומד לגדול והיא ניחשה לבד מה הוא עומד לעבור ובשנייה שהיא רואה אותו היא ישר רכה ונעימה איתו יותר מכל תלמיד.
אין ספק שהוא התלמיד האהוב עליה, אפילו שהוא לא מצטיין במיוחד בכיתה יש לה פינה חמה אליו והיא ניסתה להראות לו את זה דרך הנימבוס וקנתה בכספה.
אבל היא אמרה בפירוש בזמנו שיש מחסן שממנו ניתן לקחת ציוד קווידיץ ואני מאמינה שיש מטאטאים שהולכים עם התלמיד.

hollypop girl

New member
כן, אפשר לקחת מטאטא מציוד מארון הקווידיץ'

של בית הספר אבל גם אמורים להחזיר אותו לשם, לא? הרי זה ציוד בית הספר.
אבל אצל הארי זה יותר כמו משהו אישי שהוא לוקח הביתה, משתמש גם מעבר לאימונים בלבד...

למעלה