שאלה

מיכל310

New member
שאלה

שלום לכולם,
יש לי שאלה אך לפני זה גם אספר מעט על עצמי כי אני חדשה בפורום-
אני בת 24, מטופלת מגיל 15.5 בתרופות מסוג טופמקס 200 מ"ג ביום, 100 בבוקר ו-100 בערב. בסך הכול היו לי 4 התקפים מגיל 15-15.5 ועוד התקף בגיל 20 בגלל אורות מהבהבים במועדון בגלל אורות מאוד מאוד חזקים מסוג מסוים.
למעשה השאלה שלי היא על התרופות- בעברי עד שהתחלתי בשימוש בטופמקס הייתי התלמידה המצטיינת של השכבה ולפני שהתחלתי להשתמש בטופמקס לא הזהירו אותי על ירידה ביכולות, אני תלמידה מאוד מאוד משקיענית וכמובן מלעשות בגרות בכיתה י' במתמטיקה למצטיינים אלצתי לרדת ל-4 יחידות במתמטיקה וממוצע הבגרות שלי שהיה אמור להיות מעל 100, ירד ל-90+.
כמובן שגם בפסיכומטרי קיבלתי ציון יותר נמוך בחלק הכמותי והמילולי.
לפעמים אני חושבת איך היו החיים שלי בלי הטופמקס, כי אני בחורה פרפקציוניסטית בטירוף, כך שעד כיתה ט כולל מרבית הציונים במקצועות אצלי היו 100.
כיום למעשה אני חיה כרגיל, אבל אני יודעת בפנים שאני מסוגלת להרבה יותר. יכולות הזיכרון שלי לבחינות ירדו, כך שבעבר היה לי זיכרון מצוין לבחינות. הייתי מתמטיקאית מצוינת, הייתי מחשבת כל תרגיל בראש וכיום זה שונה, אני מרגישה שנדרשים לי כמה הסברים כדי להבין דברים ולעיתים קשה לי להבים דברים מורכבים מאוד וכשאני צריכה להבין אותם מתחיל לכאוב לי הראש.
קשה לי להאמין שזה בגלל התרופה , כי אני לא נוהגת להשליך דברים על אחרים אלא יותר על עצמי, כי הבנתי שבגלל הגיל היכולות יורדות.
השאלה שרציתי לשאול אתכם זה למעשה אני משתמשת בטופמקס והבחנתי שיש לי כאבים בחזה ולעיתים פעימות לב חזקות.
הסתכלתי בעלון השימוש של התרופה הישראלי ולא היה רשום דבר לגבי זה, אך בעלון השימוש האמריקאי היו רשומים תופעות כאלו עם שימוש בתרופה. יש לי למעשה גם כאבי ראש במיוחד כשאני יושבת הרבה זמן בעבודות, בלימודים הרבה זמן, כשאני לא יושנת מספיק ובמצבי לחץ, ולמעשה מה שאני עושה זה או שותה קפה או לוקחת משהו מתוק שזה מוריד לי מעט את הכאב ראש ואת הכאבים בחזה. לעיתים אני גם מרגישה פעילות מסוימת בראש, וכשאני לוקחת מעט קפה אז זה נרגע. זה האאורות? זה בסדר התופעות האלו בעקבות השימוש בטופמקס? למעשה אין לי התקפים אבל מרבית הזמן אני כאילו הרגשה של הראש שלי כאילו כל הזמן יש בו משהו, לא יודעת לתאר את זה.
גם כשאני הולכת לישון אז או לנוח אז אני כאילו מרגישה את הראש שלי מרפה, את הפעילות בו לפעמים אני מרגישה משהו עדיין כזה קופץ בפנים כשאני הולכת לישון.
האם אני צריכה לפנות לרופא לגבי זה? האם יש בעיה כלשהי שאתם יודעים עליה? פשוט התרגלתי אבל אני חוששת שמשהו לא בסדר כי זה הלב למרות שהבדיקות יוצאות תקינות...לפני כ-8 חודשים ממש היה לי פעימות לב חזקות כשהייתי בלימודים הרגשתי שזהו, עשיתי בדיקת לב והתברר שהכול בסדר. ולפני כשבוע שוב היו לי פעימות חזקות והם נרגעו אבל לא חזקות כמו לפני 8 חודשיםץ זה כבר כשנתיים שיש לי לפעמים פעימות לב חזקות וכאבים בחזה לעיתים, אבל בדיקות הלב יוצאות תקינות. נראה לי שזה העצבים בלב אולי או משהו...מה כדאי לי לעשות בנושא? זה יכול להיות קשור לטופמקס? מה הטופמקס יכול להיות לא משפיע עליי, כי היא כן הפסיקה לי את ההתקפים.
כשעשיתי את הבדיקת ה-EEG האחרונה שלי היא יצאה תקינה בערנות ולא בהעדר שינה. בהעדר שינה יצאה עדיין פעילות פרוקסיסמאלית בשני האסורים כשבאחד האזורים-ימין ושמאל כשבאחד יותר חזק.
דרך אגב, זה שבבדיקת העדר שינה של ה-EEG היא לא יצאה טוב זה אומר שהטופמקס לא מספיק יעילה בשבילי? זה מה שאמרו לי פעם בפורום וזה לא נשמע לי הגיוני.
לגבי החלפת תרופה- התרופה למעשה נותנת לי מין רשת ביטחון, ברור שזה שינה לי את החיים, בעיקר מבחינת הלימודים וכמובן הסיכונים באמהות בעתיד (טפו טפו טפו עם זוגיות לא הייתה לי בעיה ועם תפקוד מצוין), מאוד הייתי רוצה להפסיק לקחת אותה אבל אני חוששת- היות והבדיקה האחרונה שעשיתי לפני חצי שנה בהעדר שינה לא הראתה שההתקפים חלפו, אז בלי תרופה אני חוששת שאני אחשוש ובגלל זה התקף יכול להגיע, ובכלל אני לא זוכרת את עצמי כבר בלי התרופה הזו, למרות שכל כך הייתי רוצה לחיות בלי הבעיה הזו. והחלפת תרופה אחרת כרוכה בסיכונים, כי למשל התחלתתי לקחת למיקטל לפני בגיל 15.5 והתחילה לי פריחה חזקה בכל הגוף.


אשמח לעזרתכם....
 

דני1161

New member
שאלה

אז אמנם חשיבה על פסיכיאטר היא תמיד בפן השלילי, אבל את הכאבים בחזה אפשר להעלים ע"י כדורים שלא ישפיעו לרעה מעבר לאלה שאת לוקחת, אבל מומלץ. כמובן שאת לא חייבת לשתף אף אחד אבל חבל לסבול!!! בהצלחה.
 

טל157

New member
תגובה

הי,
לא כל כך הבנתי אותך. אתה ממליץ לי ללכת לפסיכיאטר? אין לי בעיה נפשית..
אם זו התגובה שלך למה אתה עונה בכלל?
הלוואי שלך יהיו כאלה בעיות נפשיות כמו שלי, זה פורום שנועד לשתף ולהתייעץ, ואם זה לא מתאים לך אל תקרא.
 

דני1161

New member
תגובה

מיכל/טל- את לא לוקחת את תגובתי בפרופורציות נכונות וזו הבעייה שלך
 

ענת71

New member
בוקר טוב לך.

יכול להיות שהתרופה שאת לוקחת גורמת לך לכאבי ראש
כדאי שתעשי בדיקות ותזמני תור לנירולוג.
שיהיה לך שבת שלום והרבה בריאות.
 

טל157

New member
תגובה ועוד שאלות לפורום..

כאבי ראש זה בעיקר כשאני לומדת הרבה, בדברים מורכבים כשאני צריכה לחשוב, בכיתה כשהשיעור יותר מדי ארוך בלי הפסקות, במצבים מלחיצים וכשאני לא יושנת. האמת שלזה כבר התרגלתי פשוט אני שותה מעט קפה או לוקחת משהו מתוק.
אבל זה שאני מרגישה פעימות לב חזקות לפעמים או לחץ בחזה? במיוחד כשאני יושבת הרבה זמן על משהו אני יכולה להרגיש את זה, כי אני בחורה שלומדת הרבה ויושבת מול מחשב הרבה, אז זה מפחיד אותי מעט, במיוחד אחרי שראיתי בעלון האמריקאי שזה אחת מתופעות הלוואי של טופמקס. זה קרה למישהו אולי?
דרך אגב אמרו לי שאם בדיקת ה-eeg שלי במצב העדר שינה לא יצאה תקינה אז התרופה לא עוזרת לי, זה נכון? כי התרופה הרי לא אמורה לרפא אותי, אלא רק למנוע התקפים, אין סיבה שה-EEG יהיה תקין, זה לא שעם התרופה הכול יהיה בסדר.
תודה..
 

ענת71

New member
מצבים מלחיצים גורמים לכאבי ראש.

את צריכה לישון טוב ולא להיות יותר מידי במחשב
אם יש לך פעימות בחזה כדאי שתבדקי את לחץ הדם שלך.
 

guligirl

New member
לא נראה לי שמה שאת חווה קשור לאפילפסיה

טופמקס בדרך כלל לא גורמת לכאבי ראש. להפך, היא משמשת גם כתרופה למיגרנות. מה שכן, היא יכולה לגרום להתייבשות אם לא שותים מספיק, והתייבשות כידוע גורמת לכאבי ראש. אז זו יכולה להיות סיבה ראשונה לכאבים - שאת לא שותה מספיק מים.
לעומת זאת, אם את אומרת שקפה עוזר לך לכאבי ראש, יש מצב שהגורם הוא אחר - לחץ דם נמוך. יכול להיות שיש לך לחץ דם נמוך מסיבה כזו או אחרת (יכול להיות שזה כך אצלך באופן טבעי) והקפאין שבקפה מרחיב את הוורידים, עוזר לזרימת הדם וכך מעביר את כאב הראש.
אופציה שלישית - את אומרת שאת לומדת הרבה וקוראת הרבה ועובדת הרבה מול מחשב. האם עברת בדיקת עיניים? יכול להיות שכאבי הראש הם בגלל עומס על העיניים ואת צריכה משקפיים.
אם בנוסף את לא ישנה אז זה בטח לא עוזר, וכל אדם לא היה מרגיש טוב במצב כזה.

לגבי דפיקות הלב, יש להיוועץ עם רופא שמתמחה בכך. זה יכול להעיד על בעיה, וזה יכול להיות שום דבר, אבל רק רופא יכול להחליט.
 

anati r

New member
כמה דברים

אני נוטלת טופמקס ולמיקטל. גם לי קורה שנתקעות לי מילים, אכן דבר מרגיז, אבל הבריאות יותר חשובה לי.
שאלה - למה את צריכה לחשב דברים בראש? אלא אם את מעוניינת להיות מורה למתמטיקה....
וכמו שכבר נאמר, את חייבת לנוח מדי פעם אי אפשר להיות כל הזמן מל המחשב. בגלל זה באים כאבי הראש, הסחרחורות וכו'. לפחות פעם בשעה לקום ל-5 דקות. הקפה והשוקולד הם לא פתרון. אגב, שוקולד גורם למיגרנות.
בנוגע לפעימות לב חזקות, ממליצה לך לפנות לרופא.

ועוד המלצות:
לקרוא ספר טוב במקום לראות טלוויזיה, למצוא לך את התחביב שלך ולא לוותר עליו, לדעת שהיום את הולכת לישון מוקדם
 

עדידי127

New member
לגבי כל הנושאים מומלץ לפנות לרופא

רצוי לפנות לאפילפטולוג לגבי תוצאות ה- EEG בשינה וכן לגבי דפיקות הלב.
כמו כן, כדאי במקביל לדבר עם רופא המשפחה ולבחון את הנושא גם מהצד שלו. את לא אמורה להסתובב עם כאבי ראש כל הזמן.
יכול להיות שגם סביבת וצורת העבודה שלך לא מתאימה - כסא לא מתאים, חוסר באוורור, לא לוקחת הפסקות מדי פעם, לא שותה מספיק.....
לחץ בפני עצמו גורם לבעיות שונות, וכפי שציינו - קפה ושוקולד הם לא הפתרון.

קחי פסק זמן לעצמך, תנוחי מדי פעם ותראי אם יש שינוי במצב.

תרגישי טוב
 
למעלה