שאלה

dawn 14

New member
שאלה

משהו יודע מה זה הספרים האלה שיש לבאפי יש לי 7 ספרים וחיפשתי את השמות שלהם באתרים של באפי באנגלית הספרים גם באנגלית ולא מצאתי את השמות האלה. הספר חדש שקניתי קוראים לו unseen והוא של באפי וגם של אנג´ל ביחד. למשהו יש גם ספרים? ויש לי 4 ספרים בעברית ורק הספר הראשון יש פרק כזה נראה לי בכל מקרה קוראים לו קציר וגם בתוכו יש את ברוכים הבאים לסאנידייל עונה ראשונה.

resputin

New member
לי אמנם אין ספרים, אבל..

אותם ספרים, הם בעצם אותם הסיפורים שממוחשים לתמונות- רק בכתב. הפרקים, מוסברים וכתובים כסיפורים.

Cyber Cat

New member
תשובה

לי יש כמה ספרים של באפי, כולל את 3 הספרים של הטרילוגיה Unseen. חלק מהספרים שקיימים הם "נובליזציה" (זו מילה בעברית?) של פרקים מהסדרה, לדוגמא: The Xander Years" 1 & 2" או "The Willow Files" (כל ספר הוא 3 פרקים בסדרה). ספרים אחרים הם עלילות מקוריות שכתבו סופרים (לא תסריטאים של הסדרה) והם מתרחשים ב-Buffyverse עם הדמויות המוכרות לנו. לדוגמא: ספרי Unseen הם כאלה, אך הם מערבים גם את הדמויות ב"אנג´ל" (כמו קרוס-אובר). יש עוד המון ספרים של באפי, ניתן למצוא עוד כאלה ע"י הכנסת המילה Buffy לתיבת חיפוש הספרים ב-Amazon.com. Cyber Cat

trilliane

Well-known member
מנהל
בהזדמנות זו: אפשר המלצות?

אשמח אם תוכלי לספר על הספרים שיש בעברית ובאנגלית מבחינת מה מומלץ, מה כדאי... הנושא עלה במוחי מזה זמן מה, אבל אני לא מכירה אף אחד שקורא ספרי באפי... רק קצת קומיקסים. ניסיתי 2 חוברות - אחת היתה סיפור אחד מאד ארוך ונתקעתי בו באמצע, השניה היתה המון סיפורים קצרים רק מטופשים להחריד, אני נאלצת לומר בצער... בקיצור - קומיקסים לא בשבילי, אבל אולי ספרים כן...

dawn 14

New member
אבל

את יכולה להכנס לסטימצקי ובקטע של האנגלית יש המון ספרים של באפי, למשל לפני הרבה זמן ראיתי בסטימצקי ספרים של באפי ולפני כמה ימים שחזרתי לשם לא היה את אותם ספרים היה ספרים אחרים. זה אומר שעוד אנשים קוראים באפי. חוץ מזה לא אהבתי את הספרים בעברים ממש מעצבנים קראתי את 3 הספרים הראשונים וה4 לא קראתי הגעתי עד עמוד 100 וזה עצבן אותי וזהו הפסקתי לקראו בקיצור הספר הראשון הקציר היה הכי מעניין.

Buffybot

New member
איך פיספסתי את זה?

תודה על האינפורמציה לגביי סטימצקי! חשבתי שבארץ יש רק את האלו בעברית ואני נאלצת לקרוא אותם. אני בדרך כלל נכנסת לסטימצקי רק כדי לבדוק אם מישהו מבאפי בשער של אחד המגזינים, וזה בכניסה, אז בדרך כלל אני לא ממש נכנסת. כמה הם עולים שם?

dawn 14

New member
לא בדיוק יודעת

אבל הספר האחרון שקניתי עלה 20 ש"ח והוא היה באנגלית. ראיתי גם שיש איזה עיתון שבשער יש את שרה מישל והמגזין או העיתון היה באנגלית בפנים היה גם כתוב על מארק (ריילי).

ANGEL N

New member
ביררתי עכשיו אצל ....

יש ספרים מתוך הסידרה והם די זולים 20 ש"ח. ויש ספרים מחוץ לסדרה והם קצת יותר יקרים עד 50 ש"ח. נראה לי שאני אקנה- אני חייב להשתפר באנגלית!

המלצות

אני ראיתי לא מזמן כמה ספרי באפי בסטימצקי ליד קולנוע הוד, והבנתי שיש אפילו יותר בסטימצקי שבאלנבי, אז כדאי לקפוץ לשם. בכל מקרה- המלצות על ספרים: here ne monsters כל הסדרה של unseen כל הסדרה של the lost slayer שזה מהספרים היותר קצרים, משהו בסגנון 130 עמודים, וזה שפה יותר קלה. Blooded לאלה שאוהבים את עניין הקוטלות והכל- the book of fours, לא קראתי את זה אבל זה מספר על באפי, פיית´ קנדרה, ועוד אחת. כמובן שכל ספר של ספייק ודרו מומלץ.. יש עוד הרבה, אבל אני לא זוכרת כרגע. אני בספק אם ניתן למצוא את the watcher guide בארץ, במיוחד לא את האחרון שבהם. אבל אם כן, זה ספר חובה למעריצי באפי, אם תקצירי פרקים וציטוטים וראיונות עם שחקנים אורחים וכו´ . ואל.

Cyber Cat

New member
לטריליאן: מה שולנטיין אמרה, אבל...

... בכלל לא הייתי ממליצה על ספרים בעברית. והסיבה היא (brace yourself) שפעם קראתי ספר בעברית והם תרגמו את Xander כ... "קסנדר"!!! Oh, the humanity!!! כמובן שלא יכולתי לסבול את זה למשך זמן רב, ופשוט ויתרתי על הספר. (אתם קולטים מה זה? הבנאדם שתרגם את הספר לא טרח לצפות ולו בפרק אחד של הסדרה!) Cyber Cat

Marsha Figg

New member
אה, יעני פאנפיקים?

(למי שלא יודע: פאנפיק= פאנפיקשן= Fanfiction= סיפור שכתב\ה מעריץ\ה לפני סרט\ספר\סדרה\כל מיני כאלה).

את מתכוונת ספרים?

שכתבו סופרים , לא תסריטאים של הסדרה? אפשר לומר. פנפיקים מאוד מאוד ארוכים, או בקיצור, ספר. אבל יש כמה שממש עקבו אחרי הסדרה, והם די טובים בלכתוב מה הדמויות מרגישות, או יותר נכון, מה מתאים להם להרגיש. שווה לנסות. ואל.

Marsha Figg

New member
רגע... אתם משלמים על זה כסף?

אתם משלמים כדי לקרוא פאנפיקים? גאד... יש מיליארדי כאלה באינטרנט, חינם! רק בפאנפיקשן נט יש בדיוק 12,971 פאנפיקים מכל הסוגים והמינים, חלק סיפורים קצרים באורך עמוד עד כמה עמודים וחלק ארוכים עד מידה של ספר של ממש ולפעמים גם ספרי המשך. אתם יכולים למצוא שם כל פאנפיק שאתם יכולים לחשוב עליו, לפי הגבלות גיל שונות (הגיל 13 ומעלה הכי נורמליים) ולפי נושאים ודמויות. מצאתי לכם אפילו סיפור אהבה בין ספייק לג´יילס. אגף באפי בפאנפיקשן נט: http://www.fanfiction.net/list.php?categoryid=13
רחלי

אנחנו משלמים וזה בהחלט שווה

את זה. לדעתי הרמה של הפנפיקים באינטרנט היא לא משו בכלל. נכון, יש פנפיקים יפים, אבל הרבה יותר עדיף לקרוא ספר שאת יודעת שכיף לקרוא אותו , אני לפחות עדיין חובבת ספרים אמיתיים, ולא ספרים באינטרנט, מה´דור הישן´ כנראה. וכן, בסכום ה"יקר" של 20 שקל, זה שווה שיהיה לך ספר של באפי לנצח.. וגם אני אישית לא מתייחסת לזה בתור פנפיק, אלא כספר. את גם משלמת על החיבור לדיגיטל בשביל לראות באפי.. מה ההבדל? הרי את גם יכולה למצוא דרכים לא חוקיות להשיג פרקים של באפי (אההם) אבל בטלוויזיה זה יותר כיף לראות את זה. אותו הדבר עם פנפיקים. ואל.

Cyber Cat

New member
כן, אנשים עדיין משלמים כסף...

... בשביל לקנות ספרים. זה לא כזה נוח לקרוא פאנפיק באורך של ספר באינטרנט (לפחות בשבילי). והספרים נכתבים ע"י סופרים ולא ע"י מעריצים שכנראה רובם הם סופרים חובבנים, אם בכלל. Cyber Cat

למעלה