שאלה

שאלה

אני חדש כאן
ואני רק לאחרונה התחלתי לכתוב בפורום השכן "חרדים בעל כורחם"

האם יש כאן אנשים שעדיין לא יצאו לגמרי?
או שכל מי שכבר פה יצא לגמרי?

ברוך הבא

מה הכוונה לצאת לגמרי?
לא ממש הבנתי מה עושה את זה לגמרי ומה פחות....

אני יצאתי לא מזמן בפני המשפחה הקרובה ועדיין גרה איתם שזה אומר פעם לבושה ככה ופעם ככה ועוד כל מיני כאלה. הכל תלוי בהסכמים שקבועים ביני לבינם...
אבל הרוב המוחלט לא יודע כלום. עדיין. כל יום עוד מישו יודע עלי

אז יצאתי לגמרי או עדיין לא?

אכן

התכוונתי לשאול האם גם בפורום הזה יש כאלו שהם חיים כאנוסים, כמוני

יש.פעם לפני שהפורום הקודם הוקם היה כאן

תערובת.היום החרדים מתנגדים לתערובות והפרידו את הפורומים...

ברוך הבא.

ברוך הבא

פה בפורום כולן מקובלים,ושווי זכויות..

מוזמן לשתף,לכתוב,לקרוא ולהתבונן איך הדברים מתנהלים פה. אני בטוח שתמצא עניין

בהצלחה,בכל אשר תבחר.

גם וגם

לדעתי מי שיותר בקטע של לצאת בשאלה מתחיל לכתוב פה ולאט לאט גם יוצא בסוף
ומי שהחליט שהוא הולך להישאר אנוס יותר משתלב בפורום השני.
ומי שעדיין לא החליט, נמצא גם פה וגם שם עד שהוא מחליט וסוגשל בוחר להישאר איפה שהוא מתחבר יותר - כי האופי קצת שונה ומטבע הדברים נושאי השיחה שונים. כך שכל אחד בוחר מה יותר מתאים לו בהתאם למצב שהוא נמצא בו.
הבחירה בידך
אתה מוזמן לכתוב ולראות איפה אתה מרגיש יותר שייך

פיטרמן

New member
אני נמצא כרגע בשניהם

ויש לי סוג של דילמה, כי מצד אחד אני רוצה לצאת ולהתחבר פה לחברה, אבל מצד שני מבלי כוונה להעליב אף אחד, האנשים בפורום השכן נשמעים לי קצת יותר אינטליגנטים באופן כללי, אולי מפני שליוצאים בשאלה מסתפחים גם כל מיני אנשים שסתם מאסו בדת בלי חקירה שכלית, ואילו אנוסים הם בעיקר אלו שחקרו והגיעו למסקנה שאין סיבה להאמין ובכל זאת הם נשארים בציבור החרדי כל אחד וסיבותיו הוא. מצד שלישי קשה יותר להכיר אנוסים במציאות בפרט נשואים כך שכנראה שהכל ישאר וירטולי שם, משא"כ פה.

גם אני נעלבתי

איפשהו אני כל כך חושבת שזה שטויות
ודי ברור לי שכל אחד שכותב כאן חושב ומרגיש כמוני
כך שלא באמת נעלבתי וזה כל כך שטויות במיץ שפשוט מיותר להגיב לזה
אני לגמרי רואה את החיסרון הגדול אצלו - בגלל שהוא רואה כך את הדברים.
באסה לו.

פיטרמן

New member
אני רואה שלא הובנתי נכון

אולי בגלל שההודעה שלי יצאה קצת מבולגנת...
לא התכוונתי להכליל, וזה גם לא יהיה נכון להכליל את כולם בפורום שכל אחד בא ממקום ורקע שונה. כמובן שיש פה אנשים אינטליגנטים לא פחות מהפורום השכן ויתכן שהם גם הרוב פה, אלא שלדעתי ולדעת עוד אנשים ונדמה לי שגם לדעת מנהל הפורום פה, יש מעט כאלה שמורידים את הממוצע. ושוב אני מתנצל אם מישהו בטעות לקח את דבריי אישית.

עשה לי טובה?

אל תשרבב את שמי להודעה מלאת חומר נפץ כזו כבדרך אגב...

ברור שלדעת המנהל יש אנשים שמורידים את הממוצע, ובהתחשב ברקע המתמטי הקלוש שלו, היה מדאיג מאד אם הוא היה חושב שכל הפורום הזה מצוי ברמה הממוצעת ומעלה...
יתירה מזאת - אני גם חושב שיש כאן כותבים שהרמה שלהם לא מתאימה לפורום, אבל בהתחשב ברמת הביקורתיות המטורפת שלי - אין בכך הפתעה.
מה שכן - אני לא אומר את זה בגלל שיש פה כותבים ברמה נמוכה במיוחד, אלא להיפך - אני חושב שהרמה הממוצעת של הכותבים בפורום הזה גבוהה באופן חריג ביחס לכל מה שאני מכיר (חוץ מעצכ"ח בימי הפאר שלו - אולי).

אבל אם כבר הגבתי לך, אתייחס למה שכנראה גורם לתחושה הזו שלך (וכמדומני של עוד כמה אנוסים).

יש הבדל מהותי בין הסגנון של הפורומים, אלא שהוא לא מצוי ברמת הכותבים אלא באופי נושאי הכתיבה שלהם. כמדומני שיש לכך שתי סיבות.
1. מרבית הכותבים בפורום השכן חווים בפעם הראשונה את האפשרות לחלוק עם אנשים אחרים את המחשבות שלהם, ולכן הם ששים להקדיש פוסטים ארוכים ודיונים מתמשכים לנושאים הקרובים לליבם, בעוד מרבית הכותבים כאן מרגישים שהם כבר טחנו את הנושאים האלה לעייפה, והם לא יטרחו להגיב לנושאים האלה אלא אם כן יהיה להם משהו מיוחד להוסיף.
2. מרבית הכותבים בפורום השכן עדיין תקועים במקום שהם לא מרוצים ממנו, וכפועל יוצא הם מחפשים מפלט בעולם הרוח, ולכן יש להם אנרגיות לחפירות מטורפות. מרבית הכותבים כן מצויים במקום אחר, ולכן הם משקיעים פחות זמן בכתיבה על נושאים אינטלקטואליים, ועסוקים יותר פשוט במה שמהנה אותם, את האתגרים האינטלקטואליים רובם מוצאים בלימודים או תחומים אחרים.

אם יש לך ספק לגבי היכולות והידע של הכותבים כאן, כדאי לך לקרוא בתשומת לב את הדיונים המעמיקים שמתפתחים פה מדי פעם. ראה לדוגמה את הדיון של סלסרו וואניטי בעמ' הקודם, שבו ניתן למצוא ידע, חשיבה ישרה ויכולת ניתוח ברמה שחורגת בהרבה מהממוצע של כל פורום אחר שאני מכיר בתפוז, והקטע המגניב הוא שחלק גדול מהכותבים כאן מסוגלים לדיון ברמה כזו בנושאים מסויימים, והם מפגינים את היכולת הזו בהזדמנויות שמתאימות להם.

אני כותב את זה קצת כהסבר בשבילך וקצת כניסיון לגונן עליך מפני זעמם של הכותבים פה, ותוהה אם הצלחתי להסביר את עצמי כמו שצריך.

מכיר את הסיפור על המלכה והצביטה בטוסיג?

סיפור שמדגים שלפעמים ההתנצלות גרועה מהפגיעה הראשונית..

יום אחד המלך הולך לתומו בארמונו ומרגיש צביטה בעכוזו.הוא מסתובב ורואה את שר המשפטים.
"אתה נורמלי?חשקה נפשך בכיתת יורים?"שאל המלך ברוגזה.

"לא,לא,סליחה,סליחה חשבתי שזו המלכה" ענה השר.

(נא לקחת בהומור,לא נורא אמרת משהו לא מוצלח.תתנצל (אפילו אם אתה צודק, זה לא יפה לבוא לפורום של אנשים ולומר להם את זה)ותמשיך הלאה.

תמיד יותר גרוע

ובכלל, בכל מקרה של פאשלה, עדיף לחשוב פעמים לפני התנצלות, יש מצב שתרוויח עולם שמוכן לסבול אותך ככה.

למעלה