עשה לי טובה?
אל תשרבב את שמי להודעה מלאת חומר נפץ כזו כבדרך אגב...
ברור שלדעת המנהל יש אנשים שמורידים את הממוצע, ובהתחשב ברקע המתמטי הקלוש שלו, היה מדאיג מאד אם הוא היה חושב שכל הפורום הזה מצוי ברמה הממוצעת ומעלה...
יתירה מזאת - אני גם חושב שיש כאן כותבים שהרמה שלהם לא מתאימה לפורום, אבל בהתחשב ברמת הביקורתיות המטורפת שלי - אין בכך הפתעה.
מה שכן - אני לא אומר את זה בגלל שיש פה כותבים ברמה נמוכה במיוחד, אלא להיפך - אני חושב שהרמה הממוצעת של הכותבים בפורום הזה גבוהה באופן חריג ביחס לכל מה שאני מכיר (חוץ מעצכ"ח בימי הפאר שלו - אולי).
אבל אם כבר הגבתי לך, אתייחס למה שכנראה גורם לתחושה הזו שלך (וכמדומני של עוד כמה אנוסים).
יש הבדל מהותי בין הסגנון של הפורומים, אלא שהוא לא מצוי ברמת הכותבים אלא באופי נושאי הכתיבה שלהם. כמדומני שיש לכך שתי סיבות.
1. מרבית הכותבים בפורום השכן חווים בפעם הראשונה את האפשרות לחלוק עם אנשים אחרים את המחשבות שלהם, ולכן הם ששים להקדיש פוסטים ארוכים ודיונים מתמשכים לנושאים הקרובים לליבם, בעוד מרבית הכותבים כאן מרגישים שהם כבר טחנו את הנושאים האלה לעייפה, והם לא יטרחו להגיב לנושאים האלה אלא אם כן יהיה להם משהו מיוחד להוסיף.
2. מרבית הכותבים בפורום השכן עדיין תקועים במקום שהם לא מרוצים ממנו, וכפועל יוצא הם מחפשים מפלט בעולם הרוח, ולכן יש להם אנרגיות לחפירות מטורפות. מרבית הכותבים כן מצויים במקום אחר, ולכן הם משקיעים פחות זמן בכתיבה על נושאים אינטלקטואליים, ועסוקים יותר פשוט במה שמהנה אותם, את האתגרים האינטלקטואליים רובם מוצאים בלימודים או תחומים אחרים.
אם יש לך ספק לגבי היכולות והידע של הכותבים כאן, כדאי לך לקרוא בתשומת לב את הדיונים המעמיקים שמתפתחים פה מדי פעם. ראה לדוגמה את הדיון של סלסרו וואניטי בעמ' הקודם, שבו ניתן למצוא ידע, חשיבה ישרה ויכולת ניתוח ברמה שחורגת בהרבה מהממוצע של כל פורום אחר שאני מכיר בתפוז, והקטע המגניב הוא שחלק גדול מהכותבים כאן מסוגלים לדיון ברמה כזו בנושאים מסויימים, והם מפגינים את היכולת הזו בהזדמנויות שמתאימות להם.
אני כותב את זה קצת כהסבר בשבילך וקצת כניסיון לגונן עליך מפני זעמם של הכותבים פה, ותוהה אם הצלחתי להסביר את עצמי כמו שצריך.