שאלה..

xyardenx

New member
שאלה..

הסוסה שלי התגרדה על איזה ברזל באיזור הרעמה, ונהיה לה ברעמה מן איזור קטן ללא שיער.. היא לא מרשה לי לגעת שם כל כך לכן חשבתי שזה כואב לה..וזה גם נראה קצת פצוע..
יש משהו שאפשר למרוח לה על זה? להרגיע את העור?
יש אפשרות למנוע גרדת?

fliperit

New member
ממליצה לנסות דיקור סיני כנגד הגרדת

ובעניין הפצע הקיים- לשטוף היטב במים, עדיף מי מלח (בעזרת מזרק). אם הסוסה מאפשרת כדאי למרוח פולידין.

ישנן גם זריקות נגד גרדת, יש להתייעץ עם הוטרינר

xyardenx

New member
ועוד דבר קטן..

הבעלים הקודם של הסוסה שלי סיפר לי שהוא קנה לה אוכף שלא התאים לה והוא עשה לה שפשוף כזה (מקום ללא שיער) שלא עבר לה עדיין והיא אצלי כבר בערך 4 חודשים..למה זה לא עובר? חשבתי שאולי גם האוכף שלי לא טוב לה..
לטפל בזה כמו בגירוד? וגם.. כשאני מברישה אותה עם המברשת הקשה באיזור האחורי בדיוק איפה שהאוכף יושב היא מזיזה את הגב ..כאילו שזה לא נעים לה.. אולי האוכף לא טוב לה?!

fliperit

New member
חבל שהנורה נדלקת רק עכשיו

לסוסה כנראה כואב, ואני מנחשת שגם האוכף שלך לא מתאים לה. למה שלא תזמיני אנשי מקצוע (וטרינר, מאמן ומפרזל) שיסתכלו על הסוסה, יתאימו את הציוד וימליצו על טיפולים נחוצים?

עד אז אני ממליצה לא לשים עליה אוכף ולהוציא לה מרץ בדרכים אחרות (לונג' למשל)

dixie chick

New member
עדיף לא לשפשף על עמוד השדרה

עם מברשת קשה, ולהסתפק בדרכים יותר עדינות לנקות סוס, זהו איזור מאוד רגיש
כמו כן כדאי לוודא שהציוד הנוכחי תקין, ולעזרה אפשר להשתמש באנשי מקצוע, ואם רואים סימני כאב מהרכיבה והציוד שווה להתייעץ עם וטרינר ובמידת הצורך טיפולים נוספים כמו אוסטאופטיה

xyardenx

New member
סורי פשוט יש לי מלא שאלות..

1)זה לא על עמוד השדרה זה בצד..וזה רק עם המברשת אם אני לוחצת חזק עם היד היא לא מגיבה בכלל..
2) אמרו לי שמותר לשים לסוסים ברעמה ובזנב סרקל (תכשיר לסירוק קל לאנשים) מותר?

dixie chick

New member
יש סוסים שרגישים במקומות מסויימים

וכן שווה להתייעץ עם איש מקצוע לגבי זה

לתכשירים לריכוך שיער לסוסים יש הרבה חסרונות- מצד אחד השיער גמיש ורך ונעים וקל לסירוק, ומצד שני הוא מגנט ללכלוך שנדבק על השיער, חרקים עלולים להתקרב אליו, הוא לא נושם וזיעה יכולה להצטבר מלמטה ולפעמים סוסים יכולים להיות רגישים לתכשירים ולהתגרד איתם (בעיקר אם נדבק אל השיער לכלוך)

giri

New member
יש מגרדות גומי רכות, אם צריך לקרצף

את עמוד השדרה.

למעלה