שאלה

אלי זמט1

New member
אצלי

אני כבר לא מתעסק בזה כמה שנים בשל עיסוקים אחרים אבל יש לי עוד כמה יחידות במלאי אם את רוצה

gb228

Active member
אני מניח שהכוונה ל"על-קולי"

או בלעז - אולטראסוני. יש מכשירים שמצמידים לגוף ומרטיטים אותו בתדר על-קולי - יש טענה שזה עושה פעולה של אנטי-פאולינג.
האמת שאותי יותר מעניינת השיטה בה טובלים אלקטרודות נוחושת במים שלכאורה יוצרות "אוירה עוינת" ליצורים בשכבת המים הצמודה לסירה.
לשתי השיטות מספר פרסומים שמדברים על יעילותן, אבל תכלס נראה לי שלא תפסו קהל צרכנים גדול.

אלי זמט1

New member
תשובה בנושא הנחושת

גם זו שיטה מקובלת למדי בעולם ויש לה "זקן" ארוך וניסיון רב - ראה את ספינות העץ שהובילו תה מהמזרח והיו מצופות בלוחות נחושת כבר לפני מאות שנים - איפה שיש נחושת אין ברניקלס.

ראובן זאק עשה ניסוי על הסירה שלו והחזיק בסוכנות לנושא אבל למה בטלפון שבור - הוא כאן ונושם ובועט ואפשר לשאול אותו ישירות

ראובן - השמיע קול

אלי זמט1

New member
כן , אפשר

מדובר במערכת שנפוצה במדינות בהן הקדימו לאסור שימוש באנטיפאולינג רעיל לסביבה.
משדרים / מתמרים שמותקנים מפנים הספינה ומשדרים גל קול במספר תדריםץ
חלק מהתדרים מרעידים אם שכבת המים הצמודה לדופן ויוצרת בכך תנועה מהירה של מים לאורך הדופן - מה שמקשה על הברניקלס "לעגון" - יש לסרטנים הצעירים מעין אצבע דבק שהם מצמידים למשטח בו בחרו כביתם - תחת תנועה קשה להם לבצע הצמדה זו - מדמה הפלגה.
תדרים אחרים מייצרים "סביבה עויינת" למיקרואורגניזמים ו"מציעים" להם לעבור למקום אחר.

זה לא מוחלט ולא מושלם אבל עושה עבודה לא רעה בכלל
יש בישראל כמה עשרות כלים מותקנים מזה שנים

יש מערכות מרובות מתמרים ויש מערכות עם מתמד בודד , ולכולם יש דעות בעד ודעות נגד.
אני מכרתי מערכות כאלה בעבר וקיבלתי מגוון תגובות , אבל כנראה כמו כל דבר בחיים , לא הכל טוב לכולם באותה מידה.

מקווה שעניתי לשאלתך

avi saig

New member
מה המחיר צריכת חשמל נזק למתכות וכ והאם לעוד

משהו מהפורום יש נסיון בנושא

אלי זמט1

New member
תשובות

אני יכול לענות רק לגבי המוצר שאני מכרתי בעבר (ויש לי עוד כמה יחידות ממנו) אבל לא לגבי מוצרים אחרים.
1. אין כל ענייןו של נזק למתכות , מכיוון שהמתמר אינו במים ואין לו כל קשר למים. המתמר סגור ומייצר גל קול בלבד (אגב לא משפיע על חיבורי לוחות מתכת / ריתוכים ועוד)
צריכה למתמר - 20 מיליאמפר שעה. כלי של כ 40 רגל זקוק לכ 8-10 מתמרים , קרי כ 0.2 אמפר שעה או כ5 אמפר ליממה (מקורב)
זה אומר שמי שדואג לטעון מצבר ספינה בגודל סביר פעם בשבוע או מחזיק מטען סולרי יכול לישון בשקט.

משתמשים אחרים ? יש לפחות משתמש אחד בפורום שניסה על ספינתו ולא היה מרותה בעליל - קיבל את כספו בחזרה.
אחרים היו מרוצים והזמינו שוב בכל פעם שהחליפו ספינה.
יש בארץ ניסיון עם זה מאז 2001 , וכמו שכתבתי קודם , כנראה זה לא טוב לכולם באותה מידה.

אנייודע על מערכות נוספות , יקרות משמעותית ( כ 18000 ש"ח לספינה של 40 רגל) אך לא יודע לחוות דעה על יעילותן או אם טובה יותר מזו של המערכת שלי

אילנא

New member
סקרנות טכנית. האם המתמרים מודבקים

לגוף הספינה?
האם ספינת פיברגלס מתאימה למתמרים?
האם בזמן שהמערכת פועלת יש זימזום כמו במכשירי ניקוי אולטרסוניק?
האם גם ה"זקן" מושפע מהמערכת?

אשמח לקבל אינפורמציה על המערכת
אילן א

אלי זמט1

New member
אני ארשה לעצמי להמשיך ולענות

אני מקווה שזה מקובל לאור זה שחדלתי משיווק המוצר ולכן אין לראות בכך פרסומת.
המתמרים מודבקים אל הדופן מבפנים ע"י דבק קשיח - אפוקסי או דומה (RTV ושאר חומרי הדבקה גמישים לא מתאימים)
המתמר חייב להיות במגע קשיח לגוף.
לא משנה ממה הגוף עשוי (עץ פיבר אלומיניום ברזל - הכל הולך)
מה לא הולך ?
גוף עם בידוד כפול , קרי שיכבת פיבר שכבת קצף ושכבת פיבר נוספת - מבנה זה יספוג את גל בקול ולא יאפשר לו לעבוד
הזקן מושפע אך לא באופן מוחלט - יש שיפור אבל לא פיתרון מוחלט

לפרטים נוספים - מוזמן ליצור קשר במסרים

למעלה