שאלה

רותם טל

New member
הדגשתי את זה שאני רוצה ללכת ללמוד

ואז אני מפחדת שאחרי שאני יעשה תואר, הם יכולים לשבץ אותי בתפקידים אחריםכי עכשיו יש לי תואר ביד ולא במה שאני רוצה-משקית ת"ש

שמש27

New member
לא לעתודה, כן לצבא

רותם שלום. חד משמעית - אם תעשי עתודה - לא תשרתי כמשק"ית ת"ש - גם אם תבחרי במקצוע בעל אופי סוציאלי. הצבא משתמש בעתודאים ובעתודאיות למקצועות הסוציו´-פסיכו´ למשימות יותר כבדות מאשר לתפקד כמש"קי ת"ש. תוכלי, אולי, להגיע להיות קצינת ת"ש פיקודית או משהו כזה [למרות שלרוב אלה גם באות ממערך השדה (משק"י ת"ש) ולא ממערך המטה (עתודאים)] או לעסוק בתיכנון מערך העזרה הסוציאלית בצבא. אם חשקה נפשך בתפקיד מש"קית הת"ש (ותבורכי על כך - הרבה חיילים חייבים את התיפקוד התקין שלהם למש"קית הת"ש ביחידה) בזמן שירות החובה שלך - אין לך מה לעשות בעתודה. תבררי בלשכת הגיוס האם נתוניך מתאימים להיות מזומנת לקורס מש"קי ת"ש, אם כן - תלחמי שיזמנו אותך לזה ולא לשום דבר אחר - ובהצלחה. קורס לא קצר, לא ארוך, לא קשה, לא קל - ואת מש"קית ת"ש מן המניין. בהצלחה ! נ.ב: ועכשיו הכי מצחיק שיבוא מישהו וישאל - מה זה ת"ש ? מה זה מש"ק ? טוב, נו, אז: ת"ש - תנאי שירות - כל מה שסובב את תיפקודו המקצועי של חייל בצה"ל - כל עניני הכלכלה, משפחה, בעיות אישיות וכו´. מש"ק - מפקד שאינו קצין. שהמציאו את זה , בשנות החמישים, מש"ק בגולני היה חצי אלוהים, כאשר לקצין שמעליו היית צריך לנשק את הרגליים. היום, כשכל טוראי בקרייה הוא "מש"ק חדר מדפסות 3" המושג הזה קצת נשחק - אבל עדיין מש"ק הוא תואר לבעל תפקיד מקצועי או פיקודי - לפעמים יותר (במערך השדה) ולפעמים פחות (במערך המטה). פשיו, זהו.

Aphophis

New member
שמש את המש"ק המציאו הרבה יותר מוקדם

סתם לידע כללי: מש"ק = NCO NCO = Non Comissioned Officer ברוב הצבאות הם מהווים את עמוד השדרה של הצבא ומחזיקים את הצבא על הרגליים.

שמש27

New member
תודה ! כל יום לומדים משהו חדש !

אני כמובן התכוונתי שכשהתחילו להשתמש במושג המש"ק בצה"ל בשנות החמישים - הוא היה משהו משהו. כיום כל אחד כמעט הוא "מפקד שאני קצין" בשעה שבקושי-בשקושי הוא מצליח לפקד על עצמו... ושוב תודה על הידע הכללי - אתה בא לחדר טריוויה ?

Aphophis

New member
כנראה שזה עניין חברתי

המעמד של המש"ק, גם הקצינים הם לא מה שהיה פעם :)

רותם טל

New member
ואוו שמש../images/Emo42.gif מזל שעידכנת אותי לגבי

כל הדברים האלה.. עכשיו התלבטות חדשה, לצאת לעתודה ולהיות קצינת ת"ש..שזה הרי גם יותר נחשב,וגם תפקיד שיש לו יותר אחריות. או להיות משקית ת"ש,ולעשות במהלך השירות, קורס קצינות.. כן לפי דבריי,אני רוצה לא חשוב עם אלמד עתודה או לא,לסיים את שירותי כקצינה. בכל אופן,תודה על הפרטים. רותם

H20

New member
קצינות ת"ש

עד כמה שידוע לי, הן מש"קיות ת"ש שיצאו לקצונה, ולא עתודאיות.

למעלה