שאלה...

shlomi3110

New member
שאלה...

בחודשים האחרונים אני בונה טיסן 100 CC ושמעתי שאפשר להטיס אותו עם 2 מקלטים במקום פאוור בוקס . מה היתרונות \חסרונות של זה ? יש לי JR 11 2.4G

Flat spin

New member
הרי לך תשובה, כמעט מפורטת לגמרי

מה ששמעת, נכון שמעת. אני מטיס כך את הטיסנים הגדולים שלי מזה שנים ארוכות. בתור התחלה, אתה משתמש בשני מקורות חשמל נפרדים. סוללה ומפסק לכל מקלט. אתה מחבר למקלט אחד מאזנת וחצי הגה גובה, למקלט השני את המאזנת השניה וחצי הגה הגובה הנותר. אם הגה הכיוון מופעל ע"י שני סרוואים, אתה מחבר אחד למקלט אחד והאחר למקלט השני. את המצערת למקלט אחד והמשנק (צ'וק) למקלט השני. אם יש מדפים, אסור לפצל את הפעלתם ולכן אתה מחבר אותם לאחד המקלטים, לא משנה איזה מהם. כמובן שהכיול של משטחי ההיגוי חייב להיות מדויק, כך שכלל המערכת תפעל כאילו יש רק מקלט אחד. היתרונות ברורים, אם מתרחשת תקלה במערכת אחת, קרי מאזנת או הגה גובה או מקלט יצא מכלל פעולה או תקלה באספקת זרם החשמל, עדיין אתה נותר עם שליטה מלאה בטיסן וביכולתך להביאו לנחיתה כמו בתנאים רגילים. בנוסף, זרם החשמל העובר בכל מקלט יהיה מחצית מאשר אילו היה רק מקלט אחד. דבר זה קורה גם בפוואר בוקס. אני מעדיף את השימוש בשני מקלטים. אולי אני שמרן, אבל מעולם סידור זה לא הכזיב ואני מרגיש הרבה יותר בטוח כך. המיוחד שמדובר בטיסן גדוללללל ויקרררררררר.

shlomi3110

New member
הבנתי,ומה לגבי החשמל בטיסן ?

איך אני מספק את תאבונם של 11 סרוואים 7955 ? יום טוב

YHS

New member
אבל הסביר גדעון

שמשתמשים בשני מקלטים. לכן ה 11 סרוואים משתמשים בשתי סוללות. כל מקלט על סוללה אחרת.

nadavbarak

New member
הי גידעון, האם אתה מטיס עם פוטבה?

הבחור ששאל מטיס עם JR 2.4 ושם זה לא מהלך רגיל לבצע binding ל-2 מקלטים.

Flat spin

New member
בעבר, בטרם היות מערכות 2.4

הטסתי עם מערכת JR8103 בתדר 53.500 כאשר שני מקלטים פועלים במקביל מאותו משדר.
לפני כשלושה חודשים השלמתי בניית ססנה גדולה במיוחד (קישור מצורף). המערכת בטיסן זה היא אורורה 9 בתדר 2.4 ובטיסן מותקנים 8 סרוואים. חלקם חזקים יותר וחלקם פחות, בהתאם לשימושים השונים. הסוללות הן ליפו 2650 מיליאמפר.
המערכת מתפקדת ללא דופי.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=358&messageid=157537788

Flat spin

New member
תיקון טעות

בטיסן מותקנים 10 סרוואים

טועה,טעה,טעות,טועים

למעלה