שאלה

noya206

New member
שאלה

שלום לכולם, אני קוראת פה בפורום מדי פעם, רק בכדי להבין מה בעצם עובר בראש כשעושים זאת, אני רחוקה מלשפוט, ורחוקה מחתונה. רק לאחרונה יצאתי מקשר לא ארוך יותר מדי, הסיבה שכתבתי הודעה זו כיוון שרציתי לדעת, למה למעשה לבגוד בבעל/אשה? האם רק כי "אפשר" או בכדי לחפש ריגושים אחרים, אולי סוג של בריחה מהמציאות והשיגרה היומיומית עם החוקי/ת בבית? יוצא לי לראות הרבה בעבודה גברים מבוגרים שנשואים מזה זמן רב, ניתן לראות שגם כאלו שנראה (מבחוץ לפחות) שחיי הנישואים והשיגרה של הבית נראים טוב ומופלאים, אפילו, ועדיין בוגדים/מחפשים מהצד... אין את העניין של המוסר? ומה קורה במצב שהפרטנר הוא לא רק לסקס או משחקים מזדמנים, אלא מעבר, כשמעורבים גם רגשות וחברות ? משהו נוסף: אני מכירה יחסית קרוב אדם שבוגד באשתו, עוד כשנה לפני שהתחתנו, נשואים כבר כ 12 שנים. ושלושה ילדים. למה מלכתחילה להיכנס לזה... את אשתו אני מכירה טוב, ולצערי אני לא יודעת מה לעשות עם הנתון הזה. לטעמי, ''לא להכניס ראש בריא למיטה חולה'' מתאים פה בדיוק, לא להתערב ולהיכנס ביחסים שלהם, מה אתם יכולים לייעץ? אני מניחה שאתם בדעה שלי, לא? תודה לעונים. אשמח לשמוע את תגובתיכם.

Orlandosha

New member
נאמנות היא קודם כל לעצמך.

יכול להיות שאתפס כתמימה, אבל גם היום ואחרי מספר מערכות יחסים, אני מתקשה לקבל איזושהי סיבה לבגידה, כלגיטימית. ואומרת זאת מי שחטאה. לפני 20 שנה, צעירה ותוססת בגדתי בחבר שהיה לי, עם האקס. פעם אחת, שהספיקה לי לכל החיים, כי לא הפסקתי להקיא אחר כך (אשכרה פיזית), בגלל תחושת הגועל האיומה שאחזה בי ואיתה התעוררתי באמצע הלילה עם הראש בתוך האסלה. אני בעד לטפל בבעיות כשהן רק מתעוררות, מעדיפה להיות מודעת וקשובה גם כשלא נעים - לפרק פלונטרים בזמן ולהיפרד כשמגיעה העת. משתדלת לדייק עד כמה שניתן, עד כמה שניתן (בכל זאת בן אדם). בגידה, היא קודם כל בעצמי. אני זו שאצטרך לחיות איתה, ז"א שאצטרך ליצור בי פיצולים, כדי להמשיך ולתפקד "כרגיל" אני חיה פעם אחת ולכן מעדיפה חוויית חיים אחת שלמה - עד כמה שניתן. בגידות - לא בבית ספרי.

Orlandosha

New member
ובקשר לשאלתך השניה,

12 שנים הוא בוגד, ועוד לפני שהם התחתנו.. יש שם משהו שגם היא כנראה לא רוצה לראות. ואם את שואלת האם להתערב או לא, איכשהו לא מצאת לנכון להתערב עד היום, אז אם המיטה החולה הזו רחוקה ממך רגשית למרות שאת מכירה אותם טוב, תשמרי על הראש הבריא שלך בחוץ.

מריוס זכריה

Member
מנהל
התשובות שלי

לשאלה הראשונה שלך, למה בוגדים, אז לפי דעתי מספר התשובות כמספר האנשים. כל אחד הוא שונה. ישנן תאוריות שמגדירות 5-6 סוגי בגידה שונים, אבל גם אז, בתוך כל סוג, יש הבדלים מאדם לאדם. יש כמובן מושגים כמו שיעמום, כעס, ריקנות, נקמה, תוקפנות, יאוש, נהנתנות, התמכרות ועוד היד נטויה. וכל אדם הוא צירוף ייחודי ומיוחד של הרבה מאלה. אם את רוצה, זה כמו לשאול "למה אנשים חיים". ברור לך שאין תשובה אחת, ואין דרך אחת לחיות. באותו אופן אין תשובה אחת לשאלה "למה בוגדים", או "למה מתחתנים" או "למה עושים ילדים". --- לשאלתך השניה, האם להתערב או לא: תשובת "בית הספר" היא: אל תתערבי במשהו שאינך מבינה את מורכבותו, לא נוגע אליך ישירות, ואת עלולה לעשות בו נזק. אבל מצד שני, גם זה לא נכון באופן מוחלט. יכול להיות שדווקא התערבותך תניע גלגלים שיביאו יותר אור ושמחה לחיי אותם אנשים? אין לדעת, ואין להעריך סיכויים. בוודאי שאם תתערבי, יש סיכוי שתיצרי שם משבר גדול. אבל המשבר יכול בטווח הארוך להביא דווקא תוצאות מבורכות. לכן לסיכום העניין, לו אני את, הייתי שואל את עצמי לא איך זה ישפיע על שניהם, אלא בעיקר מה האמת שלי. מה נראה לי נכון, מצפונית, לעשות. ובנושאי מצפון, כמו בנושאי בגידה, אף אחד לא יכול להגיד לך מה לעשות.

למעלה