שאלה-:)

sarale690

New member
שאלה-:)

לגבי שפתונים של חברה מחו"ל(ויקטוריה סיקרטס)איך אני יודעת שלא מעורבב פעם שומן לא כשר וכו' ושהם כשרים? אני דיי חוששת מזה.כי המרקם שלהם דיי דביק ושמנוני. תזכו למצוות!

תשובה

לגבי כולם אם יש טעם טוב חייב הכשר ואם לא, לא חייב הנה תשובה של הרב מוצפי שממנה מובן יותר על הנושא : הרב ענה למישהי שמותר להשתמש בשפתון לא כשר(גם בדקתי, לא קיים כשר). אחי עבד בתעשית קוסמטיקה וטוען שכל שפתונים ובעיקר היקרים שביניהם עשוים עם תוספת שומנים מין החי (חזיר) והכי יקרים עם תוספת של צדפי הים! תמיד! איך זה יכול להיות כשר. למה רבנים שותקים, הרי באיזור הפה וזה נכנס עם האוכל לתוך הפה? תשובה בתשובה של מרן הרב עובדיה נפסק כיון שזה נפסל לאכילה, וטעמו נפגם אין בו איסור.

sarale690

New member
יש לזה טעם.אם לא מצויינת כשרות

זה אסור בשימוש?

REALI

New member
גם אם הטעם הלא כשר ניפגם?

הטעם מהצדפות כבר ניפגם וזה מותר לשימוש נניח, עכשיו הוסיפו טעם מלאכותי כשר בטעם תות, יחזור ויטרף?

תגובה

תלוי מה המעמיד, מה הגורם העיקרי או שמא זה וזה גורם, תלוי מה רמת פגימותו בדר"כ טועמים בשביל לדעת, ובקיצור כל עוד אין הכשר אנחנו לא נוכל להחליט על שאלה מסובכת כזאת.

REALI

New member
בשביל לא לחליט כל עוד אין הכשר

לא צריך פורום לשאול את הרב. לפי מה שהבנתי מדבריך הרב עובדיה פסק בצורה ברורה שהשפתון בכלל לא ראוי לאכילה ועוד שאפילו אין בו טעם של שומנים מן החי, נכון? ואתה רוצה להגיד לי שבשפתונים שיש בהם טעם פירות פתאום כן מעורבב שם גם טעם שומנים?

REALI

New member
של מי הדברים?

כי הרב מוצפי אמר שמותר גם בלי הכשר, הרב עובדיה אמר שמותר גם בלי הכשר, אז מי הוא זה שאמר שחייבים הכשר? ואיזה חלק מדברי לא הבנת? הסיבה שהשפתונים מותרים לשימוש זה כי 1. הם לא מאכל. 2. הטעם הטרף נפגם. עד כאן אלו הדברים שאתה בעצמך אמרת. עכשיו אני שואל, למה אם הוסיפו טעם פירות (שהוא כשר) זה יהיה טרף? הרי הטעם שאוסר זה רק הטעם מהחיות הטמאות והוא הרי כבר נפגם ולכן אין בעיה?

תשובה

אתה מערבב שתי דברים, השפתון ללא הטעם לא צריך הכשר , למה? כי אין לו טעם הכוונה טעמו נפגם ולא ערב לחיך לכן לא צריך הכשר. ואיזה שפתון כן צריך הכשר? זה שיש לו טעם טוב, ולמה? כי הטעם שלא לא נפגם, זה לא שהוא בא בצורת השפתון הקודם [בטעם פגום] והוספנו לו תוספת כשרה ואז הוא כשר כי החלק הלא כשר שלו פגום.... זה לא ככה כי את התוספת של הטעם בעצמה עושים עם דברים לא כשרים [כך על פי רוב שאין כשרות על המוצר]. מסקנות: שפתון בלי הכשר אסור לשימוש גם כשלא אוכלים אותו כי נכנס ממנו משהו לפה [בשונה מסיבה 1 שכתבת]. והטעם ה"טרף" לא פגום , כי אם יש לשפתון טעם טוב של תות זה לא מתותים טבעיים אלא מחומרים סינטטים שאם אין עליהם השגחה אז זה כמו ממתק ללא השגחה שאסור לאכול ממנו.

golan heights

New member
לשפתונים אין טעם! זה שאת מרגישה

טעם כי זה כמו כל דבר שתכניסי לפה, כולל קרם שיער... אבל זה לא הכוונה לטעם כמו בלובלו שעושים לובלו בטעם תות או פטל וכדומה, מבינה? 99% מהשפתונים היום זה בלי טעם מיוחד, אלא פשוט שפתון. אז את יכולה להשתמש.

sarale690

New member
אז זהו שלא.מדובר בשפתונים

ממש בטעם.כתוב בפרוש בטעם קוקוס\תות וכדו'. וממתי לקרם שיער יש טעם?

למעלה