שאלה

free S bee

New member
שאלה

אני בן 16.5 ועשיתי השבוע טנדם, ואני נורא רוצה לעשות קורסם צניחה חופשית, אבל יש לי כמה שאלות: 1. הביאו לי פרוספקט, ויש כל מיני סוגים של קורסים. איזה קורס הכי כדאי לעשות? (הכי שווה לעומת המחיר) 2. אמרו לי שאפשר לעשות את הקורס רק מגיל 17. למה יש את הגבלת הגיל הזו?

noamk

New member
תשובה. אפילו שתיים

ראשית מזל טוב על הטנדם.... 1. אני לא בטוח שמישהו כאן יוכל לתת לך המלצה עניינית בנושא איזה קורס כדאי לעשות, כי רובנו עברנו את הקורס רק פעם אחת, והתנסינו רק בשיטה אחת. אולם, אני הייתי במקומך ניגש למועדון/ים, ומתיעץ איתם מה הכי כדאי ומה הכי מומלץ. לרוב הם יודעים מה הם אומרים, והם מאוד מאוד מנוסים. בנוסף, עליך לזכור שהקורס הוא ההוצאה הראשונית, הכי חד-פעמית, והנמוכה ביותר בחייו של הצנחן הפעיל, לכן לדעתי, זה לא המקום לחסוך או לעשות חישובי עלות-תועלת. כשאני עשיתי קורס עשיתי בשיטה שמהצניחה הראשונה אתה קופץ לבד, ומגובה נמוך, ולאט לאט גובה הצניחה עולה. אני חושב שאם הייתי היום צריך לעשות את הקורס שנית, לא הייתי בוחר בשיטה זו. אבל שוב פעם, כמות הדעות היא ככמות הצנחנים......... 2. מאותה סיבה שאפשר לקיים יחסי מין רק מגיל 17.

צלמונע

New member
ואוו ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני מאווווווווווווד מתעניינת בנושא. אני מתה על זה. אז מה זה טנדם?? אני רוצה לעשות צניחה או בנג´י. יש המלצות??

noamk

New member
טנדם

אם את מאוווווווד מתענינת, אז גשי נא לפינת הקישוריות של פורום זה , והתחילה בגלישה איטית לכל האתרים שם......ולשאול שאלות. ולעניננו מקור המילה טנדם בא מצרפתית ופרושו מגיע מעולם רכיבת הסוסים, שם שימש אוכף הטנדם לנשיאת שני רוכבים על גבי סוס אחד. בהשאלה לעולם הצניחה - משמעות הטנדם ששני צנחנים, אחד מנוסה ואחד חסר נסיון יכולים "לרכב", או לצנוח בעזרת ציוד מתאים על גבי מצנח אחד. כיום, זוהי הדרך היחידה לאדם לא מנוסה, לחוות צניחה חופשית. כאשר שני האנשים נופלים הפילה חופשית מגובה של 12,000 רגל (כ-4 ק"מ), ולאחר מכן פותחים חופה מעליהם ומגיעים בשלום לקרקע (בע"ה). בנג´י - עולם טיפה אחר, בו את מהווה יו-יו אנושי למשך כמה שניות. מנסיוני משניהם - צניחה עדיף.

oferbar

New member
ממתי אתה מומחה לסוסים?

משפט סיני עתיק: you do not need a parachute to skydive you need a parachute to skydive twice

noamk

New member
יש לי כמה צדדים אפלים בעברי.....

סוסים ? מה זה ? עושים מזה נקניק, לא ? אני בסך הכל מכור למילונים ואינציקלופדיות.....

למעלה