שאלה

ofer b

New member
שאלה

כמו שכתבתי בשירשור "המתפקדים לשייט", אני עובר כרגע קורס משיט 30 במטרה להוציא רשיון משיט ולעבוד כסקיפר במסגרת טיול בחו"ל (ארה"ב). אותו חבר שהמליץ לי על הקורס אמר שהוא בעצמו עשה את זה לפני הגיוס ובטוח שאמצא עבודה. כי יש מלא מרינות שבהם אנשים מחפשים סקיפרים ליאכטות שלהם. השאלה שלי היא, האם מי שעובר קורס משיט 30 יכול להשיט יאכטה לגמרי לבד או שאולי צריך עוד הרבה נסיון בשביל להשיט אנשים בבטחה תמורת כסף? שלכם עופר

עקרבנון

New member
לצורך רשיון "משיט בשכר"...

צריך עוד מס שלבים: א. ותק של שנה, במהלכה מתבצעת הפלגה בינ"ל של 8 ימים לפחות, כאשר היציאה או החזרה או שניהם מהארץ, בנוסף מעבר של בחינה בנושא קשר. ב. לאחר מכן צריך נסיון של שנה בעבודה בשכר, (שנה ברוטו) מעבר בחינה שעינינה תקנות וחוקים לגבי כ"ש בשכר, (גובה מדרגות , מעקות ועוד כיו"ב חוקים ותקנות שונות), בנוסף קורס הצלה וכבוי אש, ואז בתום שנה ניתן לקבל רשיון. כלומר, לסיכום מה יש לנו: מקבלת רשיון משיט 30 יעברו לפחות שנתיים עד שתוכל לשמש באופן חוקי כמשיט בשכר במסע בינ"ל, אבל מצד שני אמנם זה מה ששאלת אבל זה לא מה שהחבר שלך אמר לך, הוא דיבר על עבודה כסקיפר ביאכטה פרטית, לזה לא צריך רשיון של משיט בשכר. אבל בכל מקרה כן צריך נסיון על מנת שיעסיקו אותך, ובעיקר על מנת שתהיה שלם אם עצמך שאתה מסוגל לקחת כלי שייט מנקודה מסויימת ולהביא אותו בבטחה לנקודה אחרת.

lizardie

New member
עקברון, יש משהו שלא הבנתי ../images/Emo5.gif

כדי לקבל משיט בשכר צריך נסיון עבודה בשייט בשכר... כדי לעבוד בשייט בשכר צריך רשיון משיט בשכר... המעגל נסגר...

ofer b

New member
אז ככה...

יכול להיות שמה שכתבתי לא כל כך מובן, אז אני אנסה להסביר את עצמי: אותו חבר שכתבתי עליו היה בצופי ים, שם הוא הוציא רשיון משיט יאכטה. לא בשכר. לפני הגיוס הוא נסע לארה"ב וראה שיש ביקוש לסקיפרים כמעט בכל מרינה. יש הרבה בעלי יאכטות שיוצאים לנופש עם המשפחה ומחפשים סקיפר או סתם כאלה שרוצים שיעבירו להם את היאכטה ממקום למקום. הוא עשה את זה במשך כחצי שנה. השיט לאותם אנשים את היאכטות הפרטיות שלהם תמורת תשלום. לטענתו בארה"ב אין צורך ברשיון בשביל להשיט כלי עד 24 מטר (או שפשוט לא שמים על על הרשיון הזה...). אז חשבתי לנסות את מזלי גם כן. מקווה שעכשיו זה קצת יותר ברור. :) עופר

עקרבנון

New member
לגבי זה אכן לא צריך רשיון בשכר

רשיון "בשכר" דרוש לכלי שיט בו יש "נוסעים" כלומר אנשים אשר קונים שרות של שייט, למשל נוסעי מעבורת, נוסעים אשר משלמים עבור הפלגה לחו"ל, ולגבי זה, לא כאלו שמתארגנים יחד וכ"א משלם את חלקו בהוצאות אלא כלי שייט אשר לוקח נוסעים משלמים עבור הנסיעה, סירה של מועדון צלילה למשל, בא נותן המועדון שרות ושיגדיר זאת איך שרוצה, ומסיע אנשים לנק´ הצלילה חייב רשיון "בשכר". הרשיון הוא גם למשיט וגם לכלי השייט, ולגבי כלי שייט שרשיונו הוא "בשכר" אסור לבעל רשיון משיט "רגיל" המתאים מבחינת גוגל לכ"ש להשיטו, בדיוק כמו החוק לגבי מונית למשל שבעל רשיון ב´ אסור לו לנהוג בה גם אם לא לוקח נוסעים. לגבי עבודה כסקיפר ותחזוקה והעברת סירות לא צריך רשיון בשכר, לא יודע מה מצב השוק כיום, אבל אכן אפשר לעשות זאת חוקית גם בלי רשיון בכלל (לא בארץ) אבל כמו שציינתי צריך ולפחות עבור עצמך שיהיה לך מספיק נסיון כך שתהיה בטוח שאתה מסוגל לקחת כלי שייט מנק´ א´ ולהביאו בבטחה לנק´ ב´.

oliol

New member
מדריך השייט הישראלי

ע"מ שתדע ותבין כל מה שאתה צריך לעשות, תקרא את מדריך השייט הישראלי, יש שם את כל הפרטים.

arik2000

New member
תשובה להשטה בשכר

התשובה מאוד פשוטה לגבי ארץ ישראל וכבר ענו לך. לגבי ארה"ב אמנם אין צורך ברשיון משיט להשטת יאכטות עד 25 מטר אבל.... זה נכון רק לגבי כלי שייט פרטיים כאשר יש נוסעים בשכר יש צורך ברשיון אמריקאי להשטה בשכר (ונראה אותך עובר אותו ללא ידיעה או ניסיון בחוקי ארה"ב). את ההכשרה עוברים שם. אם אתה מתכוון לעבוד אצל אנשים פרטיים כפי שאתה מציין אתה צריך הרבה מאוד מזל שלא ישאלו אותך שאלות מביכות בראיון העבודה(ורובם כן שואלים) אני מאחל לך הרבה מזל ושתצליח. קח בחשבון שגם חוקי הדרך שם שונים מאשר בארץ לדוגמא הסימונים של כניסות למרינה אדום וירוק הפוכים.כלומר אדום זה ימין וירוק זה שמאל..... אז בהצלחה

סקיפר1

New member
חוץ מאדום ירוק במרינה אני לא מכיר

שינויים בחוקי דרך. אבל תמיד מעניין ללמוד.

בת ים

New member
חוקי דרך אמורים להיות בינלאומיים

הלא כן? אולי יתכנו שינויים מקומיים, אבל לא יכול להיות שמדינה אחת תחליט שחוקי הדרך אצלה שונים לגמרי משכנתה? או שאני טועה?

arye9

New member
חוקי הדרך הם בין לאומיים

אבל חל כאן בלבול קטן בין חוקי הדרך ושיטות מיצוף IALA A ו IALA B. בקישור שנתתי יש הסבר על שיטות המיצוף והסבר היכן נמצאים האורות אדום והירוק בכניסה לנמל, מרינה, תעלה, נהר וכו´.

Efraim

New member
לפעמים הבילבול גדול וגורם לתוצאות..

שים לב לשם הסירה בתמונה המצורפת (בקישור) בתירגום חפשי: טירוף רגעי מס 2 נפגשת בעצם יציב מס 3
לכל מק שחושב שחוקי הדרך וזהירות מונעת זה סתם בשביל לעשות להם את החיים קשים יותר
אפשר להוסיף חידוד - לאור הנתונים חשב את מהירות הסירה בתמונה 10 שניות לפני העצירה הפתאומית!

arik2000

New member
שינויים נוספים

ישנם דברים שונים נוספים כמו סימון מצופים שונה,גם תדר העבודה ברדיו גם ההתקשרות ובכלל יש הקפדה רבה בכל הנושאים הביוקרטיים שאצלנו כלל לא מקפידים ,שם הם עומדים על קוצו של יוד. לא לשכוח שהאמריקאים הם עם שונה מאוד.

gideonb

New member
חבל שהוצאת רשיון בארץ

יש קורסים של חודשים בינלאומים של RYA (כמיטב זכרוני זה הראשי תיבות שלהם) בכל מקרה הרשיון הישראלי לסוגיו לא מוכר בכל העולם לדוגמא באוסטרליה סירבו להכיר אותו מלבד זאת האם אחרי הקורסים בישראל את מסוגל להשיט יאכטה בשכר לבד לפי דעתי אין סיכוי הרמה מתחת לכל ביקורות אבל סיכוי וסיכון כל אחד מחליט לעצמו לסיכום אם אתה רואה בהשגת הרשיון מטרה למספר שנים קדימה תסע ותעשה את הקורס בחול

עקרבנון

New member
הרשיון הישראלי דוקא די מכובד!

וכן מוכר בעולם, לא ברור לי הסיפור עם אוסטרליה, הוא אמור להיות מוכר שם אולי "שיגעון" מקומי ולא פעולה ע"פ ההנחיות של משרד התחבורה האוסטרלי.

למעלה