שאלה

noname67

New member
שאלה

מה הייתם מייעצים למישהו בתחילת דרכו ללמוד באקדמיה משהו שיותר מעניין אותו, אבל לא ממש פרקטי ומכניס כסף או משהו פרקטי ויחסית מבוקש אבל לא הכי מעניין ?

לכל אחד מה שמתאים לו

מה אתה רוצה בהמשך חייך? יש מספר אפשרויות: 1. לקום כל יום לעבודה שאתה סובל בה ומחכה לרגע שיום העבודה יסתיים, אך מקבל משכורת טובה מאד שמאפשרת לך רמת חיים גבוהה ואחרי שעות העבודה אתה נהנה (בתנאי שאתה לא חושב מה מחכה לך מחר). 2. לקום כל יום בכייף לעבודה, לא להרגיש איך היום עובר, כי מעניין ומספק, אך אתה חוזר הביתה עם תלוש משכורת די עלוב ורמת החיים שלך אינה גבוהה, אך כאשר אתה חושב על יום המחרת, אתה מחייך. 3. לקום ליום עבודה מהנה ולצאת ממנו עם שכר טוב. 4. לקום ליום עבודה גרוע ולצאת ממנו עם שכר גרוע. הבחירות הם בידייך! אף אחד לא יכול לבחור במקומך. בהצלחה בדרך בה תבחר.

nlobak

New member
היי

השאלה האמיתית היא - האם זה חייב להיות או או? אם יש משהו שבאמת מאוד מעניין אותך, ואתה נמשך אליו בכל לבך - אתה תצליח בזה, ואתה תהפוך את זה לפרקטי וריווחי עבורך, כי ברגע שזה משהו שכל כך חשוב לך אתה תעשה בשביל זה את הכל. מצד שני - אם תלך ללמוד משהו רק בשביל הכסף - אולי תהיה לך פרנסה, אבל קשה לי להאמין שתוכל להגיע שם לגבהים מיוחדים... וכן, ללכת עם מה שאוהבים באמת, זה לקחת סיכון וצריך אומץ. אבל אם הולכים עם זה עד הסוף ולא מוותרים אין שום סיבה לא להפוך את זה לריווחי וגם להינות. אם עוד לא מצאת את הדבר הזה שהיית מאוד מאוד רוצה לעשות (וכרגע זה מסתכם רק בדברים שהם "מעניינים יותר" או "מעניינים פחות"), הייתי מאוד ממליצה לך ללכת לאחד האבחונים המקצועיים הרבים שקיימים כיום (מדובר ביום בחינות) - גם הם לא קסם, אבל יש סיכוי טוב לקבל משם רעיון חדש שלא חשבת עליו שיוכל לקחת אותך למקום שמשלב גם עניין וגם פרקטיות. כמובן שגם אימון למקרה כזה יכול מאוד להתאים. סתם דוגמא: מישהו שאני מכירה לא ידע מה ללכת ללמוד, הוא מצד אחד אהב טכנולוגיה ומכונות ומצד שני היה לו מאוד חשוב לעזור לאנשים - הוא לא ידע איך לשלב את זה. אז הוא הלך ליום אבחון מקצועי ומהממצאים שיצאו אמרו לו שמתאים לו מקצוע של זה שעובד עם מכונת הרנטגן בבית חולים, ויש לכך תואר. הוא מעולם לא היה מעלה בדעתו את המקצוע, והיה שמח לגלות שהוא קיים ומתאים לו בדיוק. העולם מלא באפשרויות, תנסה לפתוח את המחשבה ולהרחיב את טווח החיפוש, כך שהבחירה תהיה מושכלת ונבונה ולא תסתכם ב"כסף ולא להינות" או "להינות ובלי כסף".... הרי יש גם את האפשרות השלישית

ordanco

New member
3 דברים כדאיים

אני ממליץ להתייחס ל -3 דברים: 1. מענין אותי / אני אוהב את זה 2. יש לי בזה כשרון 3. אני יכול להתפרס מזה כן אפשר למצוא את כולם, יש היום מספיק מבחר ואפשרויות. בדיוק כמו שאם שאולים אותי מה עדיף להיות בריא או עשיר, אני עונה בריא ועשיר :) אורן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אם נסתכל על הטווח הארוך

ברוב הפעמים, הדבר שגורם לנו התלהבות ותשוקה לעסוק בו הוא הדבר שנתמיד בו, נשתפר בו ונעשה אותו טוב. אם אנו לומדים או עוסקים בדבר שלא מעניין, בדרך כלל קשה להתעמק בו, להתמיד בו ולהצטיין בו. מה הדבר שהוא כזה עבורך? מה נראה לך מלהיב ומרתק?

אני חושבת שההתלבטות היא שונה:

מה ללמוד? למה דווקא מדעי המדינה או ראיית חשבון? יש הרבה דברים אחרים בשוק. אני די בטוחה שכל אדם יכול למצוא את התחום שישלב את התשוקה שלו וגם יכולת השתכרות. לא מאמינה בכשרון, כשרון מפתחים (עוד על זה בספר הנפלא "כוחה של נחישות" של קרול דואק). מאמינה בעניין ורצון. משהו ששווה לחיות עבורו. משהו שהיית רוצה לעשות גם אם היית צריך לשלם עבור זה ולא לקבל תשלום (עוד על החיפוש הזה ב"עקרון 80/20" של ריצ'רד קוק). ואז לנתב את זה לכוון רווחי. ללכת לתחום רווי שלא מציע עבודה כמעט - וואלה.... מכירה רבים שעשו זאת וממש דנו את עצמם לתפרנות. חיים מן היד לפה ומתוסכלים. מצד שני ללכת על משהו פרקטי שלא אוהבים - בסופו של דבר עוזבים ואז שוב מגיעים לאותה square one. או נשארים המון שנים ומשתעממים למוות. מה מושך אותך בראיית חשבון? במדעי המדינה? מה אתה אוהב? בטוחה שאפשר למצוא עוד משהו.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
למה דווקא

בין מדעי המדינה לראיית חשבון? יש כל כך הרבה אפשרויות נוספות. אני מניחה שמדעי המדינה זה מה שמעניין אותך ושאת מניחה שאי אפשר להשתכר ממנו. האומנם? אני מניחה שגם בתחום הזה יש אפשרויות תעסוקה. האם מתאים לך לבדוק זאת יותר לעומק? לשוחח עם אנשים שלמדו את התחום ושעוסקים בתחום ולהבין מה האפשרויות? לא תמיד העבודה הראשית שלנו היא זו המלהיבה ביותר. לעיתים עבודה טובה היא עבודה טובה דיה - משהו שנעים לנו ללכת לעבודה, לא דורש יותר מדי שעות ומשאיר לנו זמן פנוי לדברים שמעניינים אותנו יותר. הענין הוא שזה צריך להיות לפחות נעים. אם העבודה הזו לא נעימה או מעיקה או מתישה, איכות החיים יורדת והמשכורת לא מפצה על הסבל. איזה מין עיסוק יהיה ראיית חשבון עבורך?

תשובה חד משמעית-מה שמעניין

הי:) לחלוטין מה שמעניין ! באורח מדהים מה שמעניין לימים מה שמכניס הכי הרבה כסף בקלות ובהנאה. נוסחה מוכחת וודאית:) מה ש"פרקטי"-מה זה פרקטי? מקצוע שמופיע הכי הרבה במדור דרושים? מה המדד? פרקטי ולא מעניין=חוסר סיפוק=חוסר אושר.

למעלה