שאלה

• פותח הנושא sy15
  • פורסם בתאריך

sy15

New member
שאלה

כמה כוסות אורז מומלץ לצרוך ביום אם מתכוונים לצרוך פחמימות רק מאורז או בעיקר מדגנים? והכוונה מדגנים לבנים.בתור בן אדם כמוני ששוקל 93 קילו ומטר גובהו 159 כמה גרם פחמימות מומלץ לצרוך ביום כדי לרדת במשקל ובכלל כמה קלוריות מומלץ לצרוך על מנת לרדת במשקל? עלי לציין שאני בן 25 תודה

תשובה

שלום רב, אין המלצה ספציפית לכמה אורז מומלץ לאכול ביום, אורז משתייך לקבוצת הדגנים שאמורה להוות חלק ניכר מהתזונה אבל מומלץ שהרוב יהיה מדגנים מלאים (או לפחות 1/3-1/2). חשוב לציין שאין הבדל בערך הקלורי בין הדגנים מלאים לדגנים לבנים אבל יש הבדל בתחושת השובע ובערך התזונתי. אינני יכולה להמליץ לך על כמות קלוריות מסוימת כי זה מאוד תלוי במה שאתה אוכל היום. הייתי ממליצה לך לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי שיוכלו להתאים לך תזונה נכונה בהתאם לצרכיך והעדפותיך. ברור שלכל הדגנים יש ערך קלורי - כ-140 קלוריות לכוס מבושלת. בברכה נטלי

sy15

New member
כן אבל אני הבנתי שכדי להרזות צריך

ליצור מאזן קלורי שלילי? ויש לי עוד 2 שאלות: תזונה שאין בה ירקות ופירות אבל פחמימות חלבונים במידתם על מנת שלא יהפכו לשומנים יכולה לסייע בירידה במשקל? ועוד שאלה נניח שאני צורך קלוריות מסוימת אבל אני שורף יותר רק מה שרב הקלוריות שאני צורך הם ממקור פחמימות, יש סיכוי שככה ארזה? תודה

למעלה