שאלה

שמרית211

New member
שאלה

שלום, כתבתי פה בעבר, אני סובלת מאפילפסיית נעורים קלה.. שמתבטאת בעיקר בטיקים (קפיצה לא רצונית של גפ או גפיים בעיקר במצבי עייפות).. הרופאה שלי נותנת לי לבחור רק בין למיקטל לדפלפט ולא מציעה לי אפשרויות נוספות.. אני לא ממש מכירה תרופות למחלה הזו כי רוב השנים לא לקחתי כלום (אבל עכשיו אני אמורה לעבור איזה ניתוחון ובלי טיפול תרופתי לא מוכנים לנתח אותי).. איפה אפשר לקבל מידע על עוד טיפולים? והאם אני יכולה להציע מיוזמתי לרופאה טיפול או כדור אחר? שמרית

עדידי127

New member
הטיפול הוא תרופתי בשלב ראשון

הטיפול הראשוני הוא לרוב תרופתי. יש מגוון רחב של תרופות ותוכלי למצוא את הרשימה בויקיפדיה. את בהחלט רשאית להתייעץ עם הרופאה לגבי הטיפול ולבחור את המתאים ביותר לך. לכל תרופה יש תופעות לוואי מסוימות, מעבר להשפעה הרצויה על ההתקפים. בהחלט כדאי שתבחני את ההשפעות האפשריות של כל תרופה ותבחרי במתאימה לך ביותר. קחי בחשבון גורמים נוספים. אם למשל את מתכננת הריון בזמן הקרוב, אז למיקטל נחשבת בטוחה יותר. עם זאת, הטיפול המתאים מבוסס בהרבה מקרים על התנסות, עד להגעה למינון המתאים של התרופה המתאימה. כלומר, קיימת אפשרות שתבחרי תרופה מסוימת ובהמשך היא תוחלף באחרת.

שמרית211

New member
תודה ושאלה

הייתי עכשיו אצל הנוירולוגית והיא רשמה לי דפלט במינון של 200 מ"ג (ליום), היא אמרה שזה מינון נמוך ולא אמור לגרום תופעות לוואי.. האם זה באמת נחשב נמוך? שמרית

עדידי127

New member
אני לא יודעת להגיד לך

אני לא יודעת מה נחשב למינון נמוך ומה גבוה. זה תלוי גם בחוזק וההשפעה של התרופה. אני יכולה לספר לך מניסיון אישי שאני לוקחת 200 מ"ג למיקטל ביום ובכל זאת מרגישים תופעות לוואי. בייחוד בחודשים הראשונים, עד שהגוף מתרגל.

תמריתוש

New member
לדפאלפט זה מינון נמוך

בד"כ לוקחים פעמיים ביום, כי 200 מ"ג הוא לא כרונו, ולכן לא משתחרר איטית ואמור להשאר בדם פחות מ24 שעות. כלומר, לא תהיי עם כיסוי תרופתי כל הזמן.

למעלה