שאלה

שאלה

שלום על פי החוק אשה אשר קראו לה פרוצה ויש ביכולתה להוכיח שאינה כזאת , רשאית לתבוע תביעת דבה , ועל פי ההלכה? בברכה אלה

ככה בפשטות

עוד אני חושבת שככול שהאדם קיצוני יותר כך הוא מתרחק מהפשט בעוד לכאורה נראה שעוסק בפשט אולם מבקש את הסוד מבלי שהבין את הפשט , ואבהיר:לדוגמא ואהבת את השם אלהיך בכול נפשך לבבך מאדך-ואהבת לרעך כמוך =הסוד האופן שפרשתי באופן טבעי את משמעות שנאת חינם =עבודה זרה =הפשט משהפשט הטבעי מתגלה הסוד במילא מאיר לנו , ובמישור נוסף של דברים ואהבת את השם אלהיך......=הסוד ואהבת לרעך כמוך=הפשט הטבעי הוצאת דבה אם כך =עבודה זרה הנו במישור הגשמי ביטויו לא תישא את שם אלהיך לשוא שבין אדם וחברו . ולכן ההלכה מכירה בהוצאת דיבה אפשרות לתביעה , דהיינו אלה אשר בשם התורה הנם קיצוניים ונוהגים כפי שנוהגים הריהם מוציאים דבה , ובכך עובדים עבודה זרה במישור מאוד עדין של הדברים כמעט בלתי נראה בשל שבגשמי נראה כמאוד חרד השם וכך גם אותו אדם מאמין שהנו כך , שכן תורה שאין בה דרך ארץ אינה תורת משה אם כי יכול לפעול בשמו אולם עושה זאת מבלי דעת ועובדה לכך שהנם הולכים שלא רק שלא על פי חוק מדיני אלא אף אף על חוקי ההלכה , הוצאת מקצועות הליבה ממערכת הלימודים הנה טעות חמורה אשר נצרכת תיקון כהרף עין בשל שהיא זו המאפשרת ששמירת התורה והליכה בדרכה משמעותו שדרך ארץ והתורה שלובים זה בזב כרוכים זה בזה , השאלה היא מדה . אי נכונות ללמוד את מקצועות הליבה הנה אי נכונות ללמוד את פשט התורה .והרי הפשט הוא העיקר זה כול הסוד הלא כן ? נס החיים בברכה

למעשה הדבר הנו

תורה ומלאכה ,בריתא וסייפא , ויעקוב שבאוהל שם הנו אף יושב אהלים =ההתמחויות השונות של החיים לאורה של התורה תורה ודרך ארץ . ככה בפשטות עבורך זה X עבורי זו דרך חיים וברוך השם החיים שלי טובים זהו

ועוד משהו

וכן נכון שיש מישור נוסף של פשט שהנו רש"י למשל ואף זה נכון ואינו בסתירה הדבר פשוט תלוי מאיזה עולם הפשט ,מהפשט הגשמי במובנו הגשמי אולם מבלי דעת עד לפשט מעולם דעת ,אולי כעת תהיה מוכן לשקול שוב את האיקס ששמת ? כמובן כשפשט מעולם דעת מאציל על הפשט מעולם הגשמי הרי שאינו יכול ללכת אחרת מלבד תורה ודרך ארץ או יותר נכון תורה ---->דרך ארץ <תורה באופן טבעי אלא שכטבעו העליון של האדם .

חהחהחה ,אני אוהבת הומור .

כן אני מבינה שכך היית עושה אולם אינך מסביר מדוע , ועל ידי כך אינך מאפשר אפשרות שאולי האיקס שלך נובע מאי הבנה ואולי במקומו הוא. יתכן ונראה כסתירה למה שהנך יודע בעוד אינו סתירה של אמת כבית שמאי ובית הלל. כמובן באם תתגלה שמדובר בסתירה של אמת הרי שלא יוותר לי אלא ליסוג מעמדתי זו ,ולתקנה . אשוב ואומר ,כאשר כאשר אני קוראת בתורה וכתוב שהשם ברא טוב את האדם ברך שרצונו להיטיב ונעשה באהבה והאדם בצלם כדמות משמעותו ששנאת חינם =עבודה זרה הרי זהו פשט הדברים גם אם על פני השטח נראה כשייך לעולם המדרש ,פרשנות וכו . מכיון שהדברים כתובים שחור על גבי לבן באופן הפשוט ביותר .

אופירA

New member
מנהל
שאלת שאלה - הלא כן? התשובה: לא כן.

כולנו חושבים מחשבות. אבל המחשבות שלנו אינן פרשנות התורה, ואיננו יכולים להשליך על האמת האלוקית את המחשבות והדעות שלנו. זכותנו לחיות איך שאנו רוצים ובוחרים, אבל איננו יכולים לכתוב בפורום הלכה את דעותינו ולטעון שזו האמת האלוקית. האמת האלוקית - התורה - מתפרשת אך ורק באופנים שניתנו בתורה שבע"פ, המידות שבהן נדרשת התורה, ולא בשום אופן אחר, ורק זו היא אמיתה של תורה. כמו כן, איננו יכולים לכתוב בפורום הלכה דעות בנוגע להנהגות גדולי ישראל, ולטעון שהן טעויות. ועל כן שמים לך X, ומחפשים X יותר גדול. תחשבי מה שאת רוצה לעצמך. לא בפורום הלכה. בפורום הלכה רק ההשקפה התורנית שייכת, ולא המחשבות וההבנות של כל אחד ואחד.

אתה צודק בהחלט

,האמת האלוקית אינה תלוית בנו ,אולם אנו תלויים באמת האלוקית , כאשר אדם אומר שהנו רעב הרי אם נאמר לו לאכול נבין שישבע ,הבנה זו אינה פרשנות סובייקטיבית של איזה מי,כי אם מסקנה לוגית אשר בכול מקום וזמן בכול תרבות וכו זוהי אמת האומרת אדם רעב בגשמי יאכל ישבע . אתה מפרש את דבריי כמחשבות שלי על דבר השם למרות שנניח שכך הוא שערי מדרש לא נסגרו , אלא שדבריי הנם נקודת מבט חדשה ,ראיה חדשה לאותה אמת לתי משתנה. האם ואהבת את השם אלהיך בכל......ואהבת לרעך כמוך , מובנו שאי קיום של זה מובנו שנאת חינם שהנו סוג של עבודה זרה ממקומך? האם הגאוה השלילית אשר אדם עושה עצמו לאלוהים -דהיינו אלוהים אחרים ,הנו עבודה זרה ממקומך? האם שנאת חינם אינה מביאה לשפיכות דמים ? ובכך האם שפיכות דמים אינה עבודה זרה? האם כל המלחמות כנגד עם ישראל אינם מלחמות כנגד אלוהי ישראל,? האם אין זה שנאת עולם לעם עולם ? והרי לך משמעות של ראיה מפוכחת שעבודה זרה ושנאת חינם ,אנו אומרין שפיכות דמים ,עבודה זרה וגילוי עריות , אלא שגם גילוי עריות הנו עבודה זרה , וזאת באופן הבא , המלה בראשית בכתיב מלא אנו מקבלים בית ישראל שפוי נדתו ,הנדה הנה דמים שפוי נדתו דהיינו אין בו שפיכות דמים ,שפיכות דמים הנה תוצאה של שנאת חינם לעם ישראל בכלל ולדאבוננו במיקרו של כך גם בינינו פה ושם , וכול אשר הנו שפיכות דמים הנו מלחמה כנגד אלוהי ישראל ,אם כך עבודה זרה היא אם כול חטאת . עבודה זרה כפי שמובן בפשטות מהתורה =בכול פעם שהאדם אוכל מעץ הדעת במנותק מעץ החיים אשר בתוך הגן , והנה תיכף ומיד אני הולכת ולא אכתוב בפורום באם מנהל הפורום יורה לי כך ,כפי שהצעתי כשהצטרפתי ,ואלו יש חברים פה ושם המתנגדים לכתיבתי הרי שנצטרך לקבל זאת או לשנות זאת. תודה

אופירA

New member
מנהל
פה לא בית מדרש

לא מביאים פה דעות ופרשנויות אישיות. מביאים רק דברי הלכה, כפי שנמסרו ע"י פוסקי ההלכה בספרות התורה. מביאים פה רק השקפת התורה ודעת תורה כפי שנכתבו ע"י גדולי התורה בספרות התורנית, ונדרשו ע"פ הכללים בהם נדרשת התורה. קראי את הודעת המנהל, בראש הפורום, ותביני יותר טוב מה כן כותבים כאן ומה לא.

קטונתי

איני משוה את עצמי לגדולי התורה או לכול אדם אחר , אולם אני כן מביאה ראיה חדשה שהנה אף להבנת החכמה שבאותן הלכות , האם יש משהו בדברים שהבאתי שהנו סותר את ההלכה ? תודה על עצתך קראתי את הודעת המנהל ,ואם יהיה לו מה לומר לי יאמר בסך הכול אני די מצטערת (למרות שאני שלמה ) שאינך חש בנוח עם כתיבתי בפורום . דוקא נראה לי שיכולנו לנהל שיח פורה לשם שמים כמובן.

למעלה