שאלה

שבת שלום

די תמוה בעיניי שהרמב"ם הנחשב רציונלי ולמד מחכמות הגויים אמר כך אם כי מלת המפתח במסירות יתרה, שאם אני מבינה נכון מובנו אדם העוסק במקצועות העולם הזה אולם במסירות יתרה דהיינו ללא התורה המאצילה על כול ניצוצותיה ואלה אכן משוגעים,מפני שהולכים בדרך המצמצמת את הדעת , העולם כולו תורה העמים הנם כניצוצות אשר יצא כול אחד להתמחותו , וכך ההתמחויות השונות ניצוצות התורה הן ,אלא שעל מנת להאירן שלא יהיו חכמות חשוכות יש לראותן לאורה של התורה , התורה מוכיח את המדע והמדעים מוכיחים את התורה , דהיינו הבנתנו את התורה מתרחבת, תמלא הארץ דעה .... מוצאת אני חשיבות לשוב ולהעלות את עניין אל עליון ואת הקשרו לתת המודע , הקשר זה ספג איזה מין לגלוג קל , ומובו לי לגמרי מדוע ,חוסר ההבנה נובעת מחוסר והקשר ל"מקצועות" העולם הזה ,ואבהיר: כאשר היהודי יהודיה בתפילת עמידה אומרים אל עליון נהיר לגמרי הכוונה ולמי מכוונים ושאים מלבדו ,הדבר על משקל עם ישראל נבדל מהעמים , ובכך אין שום בעיה כלל לומר אל עליון . אולם עם ישראל יש לו מישור נוסף מטבע הדברים ושייך למשפחה האנושית הכלל עולמית ,וכפי שיש לעמנו את הזכרון הקולקטיבי שלנו בין אם במודע ובין שלא , הרי שבמישור הגלובלי ישנו גם זכרון קולקטיבי של כלל האנושות בין אם במודע ובין שלא , ובזכרון הקולקטיבי שאינו פוסח על עם ישראל הרי שככול העמים אל עליון בזכרון התת מודע הנו היררכיה אלוהית ושמו של אל כנעני . ובכך בעוד האני המתפלל של האדם היהודי אין חשש מלומר אל עליון אולם בחלק הנמוך של האדם על חלקו הבהמי ,ובזכרון הקולקטיבי הכלל עולמי שלו מתקבל מסר של היררכיה אלוהית .וכך אף התנהגויות הנובעות מבלי דעת את מקורן שהנו מצב נתון בתת המודע , בעולם מתוקן שבו הכול מכירים שהשם אחד ושמו אחד , ומשמעות אל עליון שבתת המודע הקולקטיבי הכלל עולמי צף למודע ,הרי שאין שום בעיה כלל בלומר אל עליון . אולם אנו לא שם עדיין. כמו כן אור לגויים משמעותו לחכמות ולעולם על כול נדבכיו ,וכיצד יאיר אם לא יודע את אותן חכמות ?התמחויות , (למרות שישנו מישור של דברים שעצם נוכחותו של עם ישראל בעולם הנו אור ומאיר לכול ) האדם הונח בגן עדן לעבדה ולשמרה ,על מנת לשומרה (את האדמה) צריך שיכירה, ודרך הטבע מתגלה השם בעולם לאינסוף ,שהרי זו השאיפה הלא כן ?למלא התכלית . יש האומרים דרך ארץ קדמה לתורה ואלו אני אומרת תורה דרך ארץ תורה כמוהו כלוחות הראשונים המאצילים על דרך ארץ בדרך דעת התורה (הלוחות השניים) דבר זה משמעותו שהאמת אינה משתנה שרירה וקיימת לעולמי עד , ואף על פי מתחדשת הבנתנו את האמת בהתאם לזמן והמקום . למשל ישנו איסור לאכול חזיר , ובגאולה שלמה יותר ,הרי אם כך ישאל עצמו אדם ,אנו אומרים שאת החזיר לא אוכלים בשל שאינו בריא ועוד כול מיני דברים , אם כך מדוע יותר בגאולה ,מה? פתאום זה יהיה בריא? דעת התורה מבהירה לנו עניין זה ,ולא אכנס לכך בכאן אלא אם אתבקש . בגאולה אומרים שחלק נכבד מהמצוות בטלות ,זאת בשל שהאדם מקיים במלואו את הלוחות הראשונים ,ובעצם התורה אשר נתנה לאדם כשנברא . (ועוד לפני אולם אין זה מן העניין כרגע )והתורה כולה אנכי לא יהיה לא תעשה ,מכו עץ עושה פרי (דעת) תאכל ,ומעץ הדעת טוב ורע אל תאכל כלומר כול אחד מהעצים (החכמות )הנו טוב ורע כאשר מנותק מעץ החיים אשר בתוך הגן לכן התורה מלפני דרך ארץ ודרך ארץ מלפני התורה . לכך על האדם לשוב ,וכול אדם דת עם מקום תשובתו במקומו ממקומו. ובכך כל מי שעוסק במקצועות אלו לאורה של התורה (הלוחות הראשונים ) מוצא חן בעליונים מוצא חן בתחתונים פועל ממנוחה ונוח לבריות. תודה .

תמצית

האופן שאני יכולה לתמצת בצורה המיטיבית את חשיבות למוד חכמות העולם הזה ממקומי הנו באופן הבא :כול העולם ניצוצות התורה ואני לא מוכנה לוותר על אף "פירור" מהתורה , ולקיים :"לְמַעַן תַּשְׂכִּיל, בְּכֹל אֲשֶׁר תֵּלֵךְ. ח לֹא-יָמוּשׁ סֵפֶר הַתּוֹרָה הַזֶּה מִפִּיךָ, וְהָגִיתָ בּוֹ יוֹמָם וָלַיְלָה, לְמַעַן תִּשְׁמֹר לַעֲשׂוֹת, כְּכָל-הַכָּתוּב בּוֹ: כִּי-אָז תַּצְלִיחַ אֶת-דְּרָכֶךָ, וְאָז תַּשְׂכִּיל. ט הֲלוֹא צִוִּיתִיךָ חֲזַק וֶאֱמָץ, אַל-תַּעֲרֹץ וְאַל-תֵּחָת: כִּי עִמְּךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, בְּכֹל אֲשֶׁר תֵּלֵךְ. {פ}

שבוע טוב

אני מוצאת את עצמי חושבת על הנקרא מקצועות הלבה שכבר הסכמנו בינינו שהתורה היא הליבה לי לה לו =לנו בי בה בו =בנו שהתורה נתנה לנו ומצויה בנו , אלא שאם נבחן לעומק את המלה לבה בהקשרה למקצועות העולם הזה –ההתמחויות השונות הרי שבעוד הנן ניצוצות התורה אולם בכול ניצוץ מצויה הלבה דהיינו השלם המצוי בכול ניצוץ ,דומה הדבר לנקרא פרקטלים דומה הדבר לכך שהניצוצות הנם אמיתות יחסיות אשר נצרכות להיות לאורו של השלם שבאותו ניצוץ, בעוד התורה שהנה הליבה כול הניצוצות בה וממנה . וכך יובן מדוע עצה"ד הנו טוב ורע , רע בשל שמנותק מעץ החיים וטוב בשל השלם המצוי בכול , בין אם אנו לאורו ובין שלא טוב זה אינו בידי אדם לשנותו . כעת ראה ,חשיבות מקצועות העולם הזה הפרקטלים שייכים לעולם המתמטיקה ,וניתן לראות ברור היטב כיצד השלם מופיע בכול ניצוץ וניצוץ לאינסוף ,ובכך מאפשר לנו לראות עד לגסה ביותר כיצד האמת השלמה משתלשלת בכול , ויובן הרחבת דעתנו הבנתנו את התורה ועד כמה מקפת כול היא . וובדוגמא זו של הפרקטלים ישאל אדם את עצמו ,הנה מקצוע שהנו חולין אולם לאורה של התורה הקודש בכול . כמו כן אני אומרת שהדברים שאני כותבת הנם פשט התורה ואין מסכימים איתי , אולי עליי להבהיר מדוע פשט פה ממקומי ויובן, נקח לדוגמא את המלה בראשית כאשר אני קוראת את המלה בראשית בו בזמן אני רואה ושומעת אב ראשית האלף שמלפני בראשית והמשמעות של כך שמובנו שלבריאה יש התחלה מזה אשר אין לו התחלה וסוף ונשגב מבינתנו , אני אף רואה ושומעת שבראשית =ירא שבת ,שירת אב ,בית ישראל שפוי נדתו ,את בשרי ,שת בריא וכו וכו הכול במקשה אחת מקריאת המלה בראשית וכול המשמעויות של כך ואופני הביטוי שאמת זו משתלשלת עד לגסה ביותר ,כפי שהשם אומרם בפשטות או כפי שנחש "מבקש"שנבין , עלי לציין שאותה מקשה אחת הנה ללא מילים אולם מילים רבות נצרכות לה בשל שהחיים מגוונים ההתמחויות השונות רבות , והרי לך עוד סבה ללמוד את מקצועות העולם לאורה של הליבה אשר בתוכן . כמו כן תחשוב כמה יפה למשל לראות עוד ביטוי שהשם מתגלה בעולם בעניין הפרקטלים למשל האמת אשר ביטויה בכול מכול כול עולם המתנהל כך הרי ש לכול הכול ,

למעלה