שאלה

סוחבת1

New member
שאלה

שלום לכולם, בעקבות עניין שמטריד אותי מאוד לאחרונה, הייתי רוצה לדעת מה זו הורות מאוחרת בעיניכן כיום? על איזה גילאים מדובר? האם מדובר על לידה ראשונה או גם על המשך הלידות? הייתה תקופה מסויימת שנשים העדיפו לידות מאוחרות יותר ונראה שהיום נוטים לחזור ללדת מוקדם באם הדבר מתאפשר כמובן)

דינהלה1

New member
ברוכה הבאה לפורום

אני ילדתי לראשונה 37. כשפניתי לרופא לראשונה הוא אמר לי שאכן צריך להזדרז בגלל השעון הביולוגי. מעבר לגיל מסוים הגוף מתחיל לייצר פחות ביציות וסיכויי הקליטה להריון יותר קטנים. אני חושבת שזה בעצם מה שמכתיב את המונח הורות מאוחרת. אני מוצאת שיש פער בתקופתנו בצורת החיים המודרניים והתרבות שהשתנו לבין השעון הביולוגי שלנו שנישאר כפי שהיה. גיל נישואין והבאת ילדים נדחה משיקולים כלכליים, קריירה וגם כי כך בנוי העולם היום . למזלנו עולם הרפואה המתקדם תומך בכך ומצא פתרונות רפואיים. גם תוחלת החיים התארכה ואיכות החיים תורמת לכך שגיל הזקנה נידחה לפחות ב10 שנים (מה שגורם היום בעולם למדינות רבות לדחות את גיל הפנסיה). מבחינה גופנית, טכנית ובריאותית רצוי להביא ילדים לעולם כשההורים כמה שיותר צעירים כי כך הטבע תכנן אותנו. אבל חשוב לדעת שזה לא אומר שמי שעבר את הגיל "המקובל" (שזה באזור גיל 35 לדעתי ) פספס את חלון ההזדמנויות ולכן חבל להחמיץ את חווית ההורות ולהצטער אחר כך. נכון שזה מוסיף אתגרים אבל זה אפשרי עד גבול מסוים כמובן. מה דעתך עד כאן? מה בעצם מטריד אותך?

סוחבת1

New member
מה שמטריד אותי...

דינהלה1, קודם כל תודה על תשובתך. אני בת זקונים להורים מאוד מבוגרים, הוריי מדהימים ותמיד היו כאלו, רק שתמיד היו מבוגרים יותר מההורים של חבריי. אני התחתנתי מאוד מוקדם (23) ומתוך בחירה, בגלל שעשיתי תארים, נכנסתי להריון קצת יותר מאוחר (לידה ראשונה 27.5 לידה שניה 29.5) כיום אני בת 32, בפנטזיה תמיד חלמתי על 4 ילדים אבל פתאום נראה לי שאהיה אמא מבוגרת, ועולות בי חרטות בלתי נשלטות על כך שלא התחלתי מוקדם יותר (עד כדי כך שזה מדיר שינה מעיניי), למרות שילדיי מדהימים ולא הייתי מחליפה אותם תמורת שום הון!!!!! כיום אני מתלבטת אם ומתי להמשיך...

ר ע נ נ ה

New member
בעיניי את ממש צעירה

לפחות בסביבה שלי, נשים בנות פחות מ-30 עם ילדים קטנים זה קצת נדיר ודווקא מסתכלים על אמהות צעירות כמשהו חריג ומפתיע... אז אני מבינה את הרתיעה שלך בשל העבר שלך, אבל היום באמת הנורמות השתנו, יש יותר הורות מאוחרת ואנשים בכלל מאריכים חיים. אם בא לך עוד ילדים, את בהחלט בטווח הנורמה להביא עוד שניים ולחיות בשקט ובשלווה ללא רגשות אשם.

אני חושבת שהיום אנחנו פחות "זקנים" מאשר

ההורים שלנו. אני ילדתי את ביתי היחידה בגיל 41, היום היא בת 6 ואף פעם לא שמעתי ממנה שהיא מרגישה שאני מבוגרת/זקנה. אמא שלי היתה בת 32 כאשר ילדה אותי אחרי 3 בנים. היא תמיד נתפסה בעיני כמבוגרת, אבל זו היתה המנטליות שלה. תעשי מה שנכון לך ותמיד תזכרי, הילדים שלנו זה לא אנחנו, ואנחנו לא ההורים שלנו.

למעלה