שאלה

Miss Lavet

New member
שאלה

משהו שלא הבנתי במינויה של אמברידג' לתפקיד המורה להתגוננות מפני כוחות האופל בספר החמישי. משרד הקסמים אמר שרק אם לא יהיו מתמודדים לתפקיד הזה אז הם ימנו בעצמם את המורה... וכפי שאני יודעים סנייפ ביקש את התפקיד הזה כל שנה... אז למה בכל זאת מינו את אמברידג' למרות שסנייפ ביקש... זה ברור לי שדמבי אחראי לזה אבל... בכל זאת למה סנייפ לא לימד בשנה החמישית ואמברידג' לימדה בהוראת "אין ביקוש לתפקיד המשרד יבחר מורה"?

אני יותר נוטה להסכים איתך

HassiD

New member
כי המשרד יכול ליצור חוסר ביקוש

משרד הקסמים יכול לאיים בעדינות על מורים שלא יגיעו לבקש להתקבל, ומכיוון שהעברת סנייפ תפקיד, עדיין היתה יוצרת מקום אחד ריק (משרת המורה לשיקויים), אין סיבה "להכנע" לבקשת סנייפ להיות מורה להתגוננות מכוחות האופל, ואפשר להשאיר לדמבלדור את הפריבילגיה הזאת....

hollypop girl

New member
אני בספק אם המשרד יכול לאיים על מישהו כמו

סנייפ. כן, אבל אין בעיה למצוא מורה לשיקויים נכון? על המקצוע הזה אין קללה...

HassiD

New member
לא התכוונתי שיאיים על סנייפ

אלא שגם אם היו מעבירים את סנייפ להתגוננות, אז המשרד היה יכול "לאיים" על מורים שלא יגישו מועמדות לשיקויים, ואז בכל מקרה יש משרה ריקה, והמשרד יאייש אותה עם מישהו מאצלהם שתתערב בהכל.... ואז אמנם לא היתה שליטה על לימודי כוחות האופל, אבל זה היה פותח חזית מול המשרד, וראינו שדמבלדור ניסה להמנע מזה...

hollypop girl

New member
לא,

החוק המדויק הוא-אם המנהל לא מוצא מורה, לא אם לא יהיו מתמודדים לתפקיד. סנייפ תמיד היה שם, אבל דמבלדור אף פעם לא התכוון להפוך אותו למורה במקצוע הספציפי הזה.

למעלה