שאלה-

pruvence

New member
שאלה-

1). בני בן השנתיים ושבעה ממש לפני כשלושה ימים התחיל להכניס את כל היד שלו לפה, ממש את כל האגרוף ונושך את האצבעות שלו ממש חזק. זה ממש הפחיד אותי כי עד עכשיו הוא לא עשה את זה ואולי זה בגלל שעדיין לא צמחו לו השיניים הפנימיות? בכל אופן הוא לא ממש מרשה לי להביט, אז אני לא ממש רואה מה קורה שם.(והוא גם לא נותן הסבר...) 2). לגבי גני עירייה- האם לא אותו מחיר לשים בגן עירייה+צהרון ולשים בגן פרטי? לא עדיף להשאיר בגן פרטי? מה השיקולים של לשים ילד בגן עירייה? כל הצהרונים באים ולקוחים את הילד לצהרון? זה לא מסוכן? מצטערת מראש על כל השאלות, פשוט תוהה מה לעשות שנה הבאה...מי שיכולה לענות לי אשמח מאד.

Jackie O

New member
לגבי השאלה השניה

לא יודעת באיזו עיר את גרה אבל בחלק מהערים יש גני יול"א - יום לימודים ארוך שם הצהרון הוא חלק בלתי נפרד מהגן (רק צוות הצהרים שונה) כל הגן נשאר בצהרון ואין נושא של שינוע. אני חושבת שגם המחיר הוא יחסית נמוך יותר

rnavina

New member
גם לגבי השאלה השנייה

אני גרה בתל אביב. גן עירייה עולה כ- 800 שקל והצהרון בסביבות 900 שקל למיטב זכרוני. גן פרטי לא תמצאי פה במחיר כזה. אני מכירה צהרונים של גני עירייה שפועלים במתחם הגן כלומר אין צורך לקחת את הילד לצהרון. הילד נשאר בגן והצוות מתחלף לצוות הצהרון. את הבכור שלי, שנולד בתחילת נובמבר כלומר בסוף השנתון, הכנסתי לגן עירייה רק בטרום חובה כלומר היה בן כמעט 4. את אחותו, שנולדה בפברואר כלומר בתחילת השנתון, הכנסתי לטרום טרום כלומר היתה כמעט באותו הגיל...

rivelino

New member
זה תלוי בעלות הגן הפרטי

יכולים להיות הבדלים גדולים במחיר ויכולים להיות הבדלים קטנים מאוד בין גן עירייה+צהרון לבין גן פרטי. בדרך כלל הצהרונים הם בתוך הגן או בגן שלידו כך שאין עניין של הסעות, אם כי יש פה ושם מקרים שזה לא ככה. את הילדים שלנו השארנו בגן פרטי עד גיל 4 כי היינו מרוצים מהגנים הפרטיים והעדפנו לדחות את ההעברה שלהם לגני העירייה. ההפרש הכספי גם לא היה גדול.

פרמלה

New member
לא נראה לי שאת צריכה

לדאוג מהיד בפה. אם משהו היה כואב ומציק לו כבר היית יודעת. את יכולה לנסות "לעבוד" עליו: תגרמי לו לשכב על הגב ולחייך ואז תוכלי להציץ לו לפה. לגבי גן: למיטב זכרוני גן עירוני +צהרון עדיין יוצא יותר זול מגן פרטי. משונה מה שאת כותבת - הצהרון לא מתקיים במבנה של הגן העירוני? צעירית, ילידת מרץ, עברה לטרום טרום חובה כשהייתה בת 3 וחצי וזה היה מאוד מוצלח, גם כי לא השתגענו על הגן הפרטי שלה.

pruvence

New member
קודם כל תודה על התשובות

ודבר שני, גם בני יליד מרץ, הבעיה היא שאנחנו כנראה נעבור לעיר אחרת בספטמבר ואז אכלנו אותה, כי לא נהיה רשומים בעירייה החדשה, אלא בישנה. מה עושים במקרה כזה? גם ככה יש לחץ תמיד בנושא הזה בסביבות פברואר לא?

rivelino

New member
כדאי לשאול בעירייה החדשה

צריך לשאול אותם מה עושים במקרה כזה. אם יש לכם חוזה של קנית דירה או שכירות זה יכול לעזור. הרישום לגני העירייה הוא בסביבות פברואר-מרץ ובגנים פרטיים מבוקשים הרישום הוא עוד לפני כן.

גם אני רק לשנייה

א. רק עלות של גן + צהרון זה לא כמו גן פרטי בד"כ. אם אתם משלמים 1600-1700 לגן הפרטי אז כן, אבל אני מניחה שאת משלמת יותר. ובהרבה גנים יש צהרונים בתוך הגן, ואז אין בעיית שינוע. אם שולחים לצהרון חיצוני צריך כמובן לברר מה נוהל האיסוף. ב. יש סיבות לא כלכליות לשים ילד בגן עיריה. יש גני עיריה מצוינים ויש גנים פרטיים לא כל כך. אני בחרתי להעביר את הבן השני שלי לגן עירייה בגיל 3.5 כי לא הייתי כ"כ מרוצה מהגן הפרטי ואהבתי את גן העיריה המיועד. עוד סיבה שיכולה להיות זה אם לא נשארים כמעט ילדים בשכבת הגיל שלו בגן הפרטי ואת רוצה שיהיה אם בני גילו. כמובן שאם יש לכם גן פרטי מצוין ויש בו קבוצה שממשיכה שנה נוספת, וההפרש מבחיר לא משמעותי לכם, אז למה לא?

מוסיפה שיקולים

האוכל בצהרונים של הגן הוא בד"כ פחות מוצלח מזה שבגנים פרטיים טובים, ובגלל "אופק חדש" הגן עד שתיים כך שהם אוכלים צהריים מאד מאוחר בגן עיריה. בגן עירייה, אם אין הזנה, את ארוחת הבוקר והביניים את צריכה לשלוח-יש לזה עלות כספית (מינימלית) וטרחה לא קטנה של לדאוג שתמיד יהיה לחם ופירות וירקות ולהתעסק בבוקר עם מה לשים היום. אולי משמעותי יותר בילדים שבעייתיים באוכל. ענין השינה- בגן עירייה לא ישנים. יש ילדים שבגיל הזה עדיין מאד צריכים את השינה, ויש גם להיפך, כאלה שכבר מסרבים לישון, ואם הם ישנים צהריים, זה מחרב את הלילה. עניין ההסעות- אם אין צהרון בגן צריך הסעות. לכי תסמכי עליהם שתמיד יחגרו את הילד במושב מתאים, שלא לדבר על אסונות למינהם.

למעלה