שאלה

ד ו ב ש

New member
שאלה

שלום לכולם חברה שלי ילדה לפני 3 וחצי חודשים תינוקת בשבוע מוקדם של ההריון (לא זוכרת בדיוק) התינוקת היתה מאושפזת עד שבוע שעבר בבית חולים בגלל שהריאות שלה לא התפתחו והיתה מונשמת. שבוע שעבר השתחררה אחרי ניתוח פג בו חיברו לה צינור האכלה לבטן. כמובן שחברה שלי צמודה לתינוקת 24 שעות . אני רוצה לקנות לה דברים כמתנת לידה. קניתי כמה בגדים אבל רציתי לשאול האם יש לכם רעיונות למשהו מיוחד ושימושי שאפשר לקנות לה. תודה

מזל טוב

לרגל השחרור מהפגיה של חברתך, וכל הכבוד לך על הרצון הטוב. אני אמא לתאומים שנולדו בשבוע 25, והאמת היא שלדעתי התחום היחיד בו אין הבדל בין תינוק שנולד לבין פג שהשתחרר מהפגיה זה המתנות.... אבל - האפיון המרכזי של הורה לפג משוחרר, ועל אחת כמה וכמה פג שמצבו הבריאותי עדיין דורש השגחה וטיפול מיוחדים כמו אצל חברתך - זה מחסור חמור בזמן ואנרגיות. ולכן, כדי להיטיב עם חברתך, הייתי פשוט מרימה אליה טלפון, אומרת לה בכנות שאני רוצה לקנות לה משהו שימושי שבאמת יעזור לה, אולי גם מציינת טווח מחירים כדי לחסוך אי-נעימות - וקונה לה בדיוק מה שהיא צריכה (סטריליזטור? כרית הנקה?). לחלופין, ואם לא נעים לך - הייתי נותנת לה תעודת שי לחנות התינוקות שקרובה לביתה כדי שתוכל לקנות בדיוק מה שחסר לה ולא להתעסק עם החלפות, אבל בעיני עדיף לחסוך לה גם את הקניה הזו ופשוט לשאול קודם מה היא צריכה.

עוד רעיונות

כמובן שצריך לשאול את החברה אם יש משהו שהיא מעדיפה, אבל אני דווקא אוהבת את המתנות שמשקיעות באמא, במיוחד באם מותשת לתינוקת עם צרכים בריאותיים מיוחדים. אוכל מבושל הביתה - מקייטרינג, או שתארגני קבוצת חברות שיבשלו ויביאו אוכל קפוא. מטפלת לילה - יש הרבה אחיות פגייה שעוסקות בזה, הן מיומנות בטיפול בתינוקות כמובן, וזה מאפשר כמה לילה עם שעות שינה רצופות, וכמובן שההורים יכולים לצאת להתאוורר. מדובר על סדר גודל של 400 שקל ללילה, אז זו מתנה שכדאי להתארגן כמה חברים כדי לממן, אבל אפילו לילה אחד יכול לעשות את ההבדל. עוזרת - מישהי שתבוא לעזור בארגון הבית שובר ליום פינוק בספא לאמא המון המון מזל טוב על השחרור, וכל הכבוד על החברוּת הטובה

Nikpik

New member
בלי קשה ללידת פג, אני אוהבת לתת מתנה נוספת

לאמא, שתראה שזוכרים גם אותה ולא רק את הרך. מצטרפת להמלצה לשאול את האם מה חסר. מזל טוב

yayash80

New member
כמובן קודם כל גם מצטרפת להצעה לשאול אותה וגם

1. אם קונים בגדים, לא "ליותר מאוחר כשהיא תגדל קצת", אני ממש לא אהבתי כשקנו לה בגדים שגדולים עליה! (זה הדגיש לי עד כמה היא קטנה ביחס לאחרים כנראה). 2. כל נושא המוצצים המיוחדים לפגים, בקבוקים מיוחדים, מכשיר אדים עכשיו בחורף כשלפעמים מצוננים, רדיאטור טוב, סטרליזטור כמו שהציעו לפני. כל אלה דברים שמעיקים כלכלית ויכולים לעזור 3. אוכל מבושל, אוכל מבושל, אוכל מבושל!!! מהרגע שעומר נכנסה הביתה ועד כמה חודשים אחר כך, לא מצאתי שנייה לבשל אוכל שאני אוהבת (אני בטוחה שזה לא ייחודי רק לאמהות לפגים אבל). מזל טוב!

למעלה