שאלה

police22

New member
שאלה

שלום לכולם, לאחר מחשבות רבות וקראית כל החומר ושנים רבות של דיאטה וכלום לא עוזר החלטתי ללכת על ניתוח . לאחר בדיקות כלליות שעשיתי הלכתי לרופא המשפחה בבקשה לקבל הפנייה לייעוץ ושיתפתי אותו בכך שאני מעוניינת בניתוח . אני משקל 138 ק"ג על 1.72 BMI 46. הרופא לא כל כך התלהב לתת לי הפניה ואמר שקודם נקבל את חוות דעתה של התזונאית . הסברתי לו שכל חיי אני בן אדם שמן , לא היה יום אחד בחיי שלא הייתי בדיאטה ובקבוצת תמיכה והייתי בן אדם רזה. תמיד בסופו של דבר הכל עלה. אך עדיין הוא היה בשלו להפנות לתזונאית וראות מה דעתה . בנוסף, פניתי גם למלבי כי ראיתי שיש שם גם הרצאות בנושא וביקשתי לקבוע דרכם פגישת ייעוץ , הבנתי כי אם עושים דרכם מגיע החזר דרך קופת החולים? איך זה בדיוק הולך? האם משלמים להם ואז מגישים טפסים לקופת החולים או שצריך הפניה אליהם? האם גם על פגישת הייעוץ יש החזר?

אופירA

New member
מנהל
רופא המשפחה לא חייב להתלהב

אינך חייבת הפניה מרופא המשפחה לייעוץ אצל מנתח. את צריכה להתייעץ עם מנתחים, ויכולה לקבוע אליהם תורים ללא הפניה מרופא המשפחה. עם המנתחים (או בלעדיהם), את צריכה להחליט על סוג הניתוח. עלייך לדעת שהמנתח אינו מחליט על סוג הניתוח לפי מה שמתאים לך, אלא לפי מה שמתאים לו, ולכן חשוב שתלמדי על 3 סוגי הניתוחים השונים, ושתהיה גם לך דעה מה יותר מתאים לך. מי שקובע באיזה סוג ניתוח תנותחי זו את, ולא המנתח. אם במקרה המנתח מתעקש על ניתוח מסוים שאת לא רוצה, הולכים למנתח אחר, אין שום בעיה. החזר מקופ"ח מגיע לך בכל מקרה, לאחר שתעשי בדיקות ותקבלי אישור מהקופה (בגלל ה-BMI שלך). בלי קשר אם את עושה את זה במלב"י או במסגרת פרטית אחרת. במסגרת ציבורית הניתוח לא יעלה לך שקל, והכל תממן הקופה (אבל זו לא בהכרח האפשרות העדיפה מבין השתיים). לגבי השאלות על קופ"ח וההחזר, פגישת הייעוץ וכו' - קשה לענות לך כשלא יודעים מה קופת החולים שלך... הרי לכל קופה כללים משלה. ובכלל, עדיף שאת השאלות האלה תשאלי במשרד קופת החולים שלך ובמשרדי מלב"י, ולא אנשים זרים בפורום שיכולים גם להטעות אותך בגלל שהם עשו ניתוח אחר.

police22

New member
אופיר תודה רבה על התשובה המהירה

אני בהחלט אבדוק במלבי

שמחה37

New member
ברכות על קבלת ההחלטה

באיזו קופה אתה? במלבי מנתחים רק אם אתה מבוטח מכבי או שיש לך בטוח פרטי. ודרך אגב מכתב מדיאטנית הוא חלק מהתהליך שלקראת הניתוח בהצלחה שמחה

למעלה