שאלה

Rotmii

New member
שאלה

אהלן, שלחו לי במייל מאמר יחסית קצר על פתיחת דף חדש בחיים, אני מטבעי אדם רגיש מאוד, למרות שאני משתדלת לקחת פחות ללב ולהתאים כל אדם מסוים על פי ''לאבל'' אך לפי המאמר בעצם מדובר על לעשות סוג של שינוי בתודעה וכל דבר לא טוב בעצם להמשיך הלאה, כאילו כלום, סוג של הדחקה אפילו, אישית אצלי אם אני מדחיקה ומדחיקה זה יוצר אצלי בסופו של דבר פיצוץ ואז נהיית תחושה פנימית עוד יותר לא טובה אשמח לקבל קצת כיוון מסוים ולשמוע את דעתכם.

לפחות לקרוא משהו קצת יותר מועיל

לטעמי מאמרים כאלה לא עוזרים יותר מדי. יכול להיות שבסופו של תהליך אפשר לבצע את מה שהם מציעים. נדמה לי שכן. אבל לקרוא מאמר כזה זה קצת כמו לקרוא מתכון עם חלקים מחוקים. ואז מה שנשארים איתו הוא: אתה רעב תוציא את הקדרה המהבילה מהתנור תאכל את העוף וחסר את כל האמצע. איך לקנות את העוף ואיך לבשל אותו. יש אנשים שיכולים לעשות תהליך טוב ללא עזרה חיצונית, בעזרת קריאה. אבל אז כנראה שזה לא יהיה חומר קריאה כזה. אלא למשל ספר טוב כמו "שבעת ההרגלים של אנשים אפקטיביים ביותר" של סטיבן קובי. ויש עוד. בהצלחה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אהבתי את המתכון ../images/Emo259.gif

אכן מטפורה מצויינת

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
דף חדש - האומנם?

יקירה, הסתכלתי על ה"מאמר" המדובר. לטעמי מדובר באוסף אמירות קלושות. אי אפשר לזרוק מאחורינו את העבר וללכת קדימה ללא עבודה מעמיקה על האמונות הפנימיות שלנו ועל התפיסות שלנו. העבר שלנו הוא חלק מאיתנו. לא נכון להדחיק או להתעלם מהעבר. נכון להתבונן בו כמקור ללמידה - מה השפיע עלינו, מה עשינו בעבר, מה אנו בוחרים לעשות היום. מה מטריד אותך? מה היית רוצה לשנות?

ענבל יש פה בעיה בשרשור ../images/Emo4.gif../images/Emo2.gif

ההודעה שלך צריכה להיות בהמשך לדף שנדע על איזה דף מדובר וגם הכותבת תדע שהגבת על ההודעה שלה

תלתלית3

New member
מה המטרה שלך ?

מה את רוצה שיהיה בדף החדש ? למה את זקוקה בדף החדש שאין לך כעת ? מה יעזור לך לפתוח את הדף החדש ? מה מעכב או מונע ממך לפתוח אותו ? מה יש שם שעדיין אינו פתור ? כאשר תעני על השאלות אולי תקבלי תשובות שיקדמו אותך או אנחנו נוכל קצת יותר לעזור לך כאן בפורום בהצלחה טליה

שחר בן31

New member
היי לך

שלום - אני שחר ואני לא "איש מקצוע" לכן מראש אני מציג את הדברים ככה. מצד שני אני מגיב בהתאם לתפיסת עולמי ולתובנות שפיתחתי עם השנים. בדרך כלל דילמה או קונפליקט נובעים מסוג של פערים בהגדרות ובתפיסה של דברים. משהו אחד נראה הגיוני בשכל אבל עושה פעולה הפוכה. לכן מדובר בשינוי תפיסה. מה זה בשבילך כשלון ? או אי הצלחה ?? איך למדת עם השנים לעכל או לעבד כשלון ? ברור שאם כשלון בשבילך הוא תחושה לא נעימה עד רעה מאד שמקשה על התפקוד ועל ההמשך - אז ברור שאם יגידו לך תתעלמי ותמשיכי קדימה סתם ככה - האופציה תהיה להדחיק. כי התגובה שלך בכל מקרה תהיה שלילית ונסערת מבפנים, כי זו תגובה מתבקשת ביחס לתפיסה שלך של המושג כשלון או אי הצלחה. כדי להמחיש את הדברים שלי אני אסביר לך איך אני רואה כשלון או אי הצלחה: כשלון - צעד נוסף שמקדם אותנו לכיוון הצלחה בטוחה יותר, מתוך הבנה שאי אפשר תמיד להצליח בכל פעולה ראשונה של משהו חדש או קיים שאנחנו עושים. ההצלחה בהכרח באה לאנשים שממשיכים לנסות באופן שיטתי וכמותי. ולוקחים כל תוצאה של הפעולה כהתקדמות ולא כנסיגה אחורה. ברור שאני גם לא אוהב להרגיש שאני לא מצליח - אבל שם זה נגמר. ב"לא אוהב" - זה הכל. בתוכי אני יודע בבטחון מוחלט שכל ניסיון לא מוצלח רק מעלה את הסטטיסטיקה של ההצלחה בפעם הבאה. מקווה שתקחי מזה משהו - ובהצלחה בכל מה שתעשי. שחר

למעלה