שאלה

שאלה

נתקלתי בבעיית הערב מכיוון אחר. במשך היום אני אוכלת מעט מאוד. היום למשל בבוקר הספקתי לאכול בעבודה כוס חלב עם קצת קורנפלס, בצהריים לקחתי קצת שעועית מבושלת (טוב לחלבונים!) עם קצת אורז (בשלב זה מותר לי) וקצת אבל ממש קצת נקניקיה שתיתי כוס אחת נס קפה, כוס מים עם מיץ דיאט, כוס מים נוספת והנה מגיעה שעת 18:00 ואני חוזרת הביתה, מצד אחד לא רעבה, מצד שני מרגישה צורך לאכול, ולא יודעת מה! לא יודעת מה לעשות עם עצמי. הרי צהריים לכאורה אכלתי. המכסימום שאני יכולה להגיע בערב נכון לעכשיו זה כוס קפה. עם ממתיק. ביצה לא עושה לי טוב משום מה, כולל לא מטוגנת. לבשל בחמש וחצי בשביל הערב אין לי חשק, אני עייפה מידי, נכון שלא חסר דברי חלב אבל אני ממילא מרגישה מלאה מידי רק מהצהריים אפשר לחשוב איזה כמות אכלתי. אני לא מצליחה להגיע לפירות או ירקות במשך היום פשוט לא. בערב דווקא אני הייתי רוצה לרדת על סלט טוב. מתחשק לי משהו מרענן בערב, אבל אני מלאה מידי כבר בצהריים! אני קלדנית שופט. אני עובדת עד ארבע וממש קשה לי לשמור על רוטינת דיאטה. יש לי הפסקה אחת בערך ב- 11:30 לחצי שעה, שבה אני אוכלת צהריים ואם יש צ'אנס אז עוד הפסקה בסביבות 14:00. עקרונית לשתות קפה או תה או מים בדיונים אין לי בעיה. השופט מרשה. אבל סדר הדיונים והעבודה בדרך כלל מאוד צפופה. מה עושים?

שמחה37

New member
אולי פתית עם משהו?

אני אוהבת בשעות האלה פתית או פריכית עם טחינה וסילאן או מזולה וריבה. אפשר חטיף אנרגיה. אני אוהבת מאוד את מעדני הג'לי הם טעימים לי מאוד ומפוצצים אותי לפני סיום מעדן שלם. ואת צודקת סלט זה באמת מפוצץ. יש לי רק הארה לגבי הקורנפלקס עם החלב, לי בזמנו לא הומלץ בשלב הזה לשלב בינהם כי זה כמו אוכל ושתיה ביחד. גם היום אני רק "מרטיבה" את הקורנפלקס כי זה ממלא בטירוף. שמחה

פתית או פריכית? הצחקת אותי. את זה

אני שומרת לבוקר. אבל מה שכן חשבתי שאולי אני טועה שאני אוכלת את הירקות המבושלים בצהריים, למרות שזה הגיוני אבל אם ממילא אני מפוצצת תוך כדי עבודה לא כל כך טוב להתפוצץ עוד יותר לא? הרי גם תפוח יעשה את העבודה באותה מידה או מלפפון או עגבניה עם גבינה לבנה ואולי כדאי לשמור את הירקות המבושלים דווקא לערב לשעת המשבר הזאת ולעבודה לקחת דברים יותר קלים.

שמחה37

New member
אני באמת לא מבינה

אם אכלת פריכית בבוקר מה מונע ממך לאכול גם בערב פריכית? ולגבי ירקות מבושלים, את בתחילת התהליך והכל עניין של ניסוי וטעיה, אם לא מתאים לך להיות מפוצצת מירקות מבושלים אז תחליפי את זה בגבינה וירק או תפוח. מה שטוב בשרוול שאת מחליטה מתי את אוכלת כמה ולמה. שמחה

שמחה37

New member
לטבעת יש שעות שהיא סגורה

וכדי לפתוח אותה נדרשת טכניקת שתיה וביגלה מקווה שאני לא מטעה אבל זה מה שהבנתי מקריאת ההודעות ומשיחות עם מטובעים שמחה

אופירA

New member
מנהל
זה הולך אחרת

טכניקת שתייה ובייגלה - זה מיועד לטבעת שנתקע בה קליפה וחוסם את המעבר. זה מיועד לתקלה. יש מצבים שהטבעת סגורה וזה לא תקלה. יש שעות שהיא סגורה למזון מוצק, ובשעות האלה אין טעם לדחוף מוצק, אלא להתאים את התזונה למצב הטבעת ולשעות האינדיבידואליות שלה. בתחילת הארוחה הטבעת יותר סגורה מאשר בהמשך, לכן צריך לשתות (בלי בייגלה, לא קשור) לפני אכילת מוצק כדי להתניע את המערכת של הוושט והקיבה, שיפעלו יותר מהר.

dubit1234

New member
ענת, מתי התחלת לאכול אורז?

כמה זמן את אחרי הניתוח? מותא לך לאכול גרנולה? אם מותר, את יכולה להכין בערב יוגורט עם גרנולה, פרי חתוך למעלה קצת קנמון וכפית דבש מעל הכל.

אורז התחלתי אחרי חודש

אני חודש וחצי אחרי הניתוח. גרנולה אני מפחדת בגלל הסיבים. אבל בלי הגרנולה זה נשמע טוב. בבוקר הולך לי טוב קורנפלס עם חלב. אגב, אימצתי את הכינוי שלך. עד לפני הניתוח היתה מישהי בעבודה שקראה לי דובי בתור כינוי חיבה. עכשיו אמרתי לה תקראי לי דובית.

dubit1234

New member
../images/Emo6.gifוואלה?

ולי קשה לקלוט שאני היא דובית...
אני כבר לא כל כך דובית אולי דביבונית....

onceuponatime1

New member
אכלתי עכשיו קורנפלקס עם מעדן

פעם ראשונה (באישור דיאטנית כמובן) זה הלך איפשהו בין לא עבר לכן עבר כאילו היה לי קצת קשה לקראת הסוף, לחץ קל כזה, אבל זה נכנס להמשיך עם זה פעם ביום או להפסיק?

onceuponatime1

New member
לי הדיאטנית אמרה

לאכול ארוחה אחרונה כשעתיים לפני השינה אני נמצא שבועיים אחרי הניתוח והיא נתנה לי עד חודש וחצי אחרי הניתוח (מה שאומר שזה גם בשלב שלך) ואת יכולה לאכול סושיייייייייי איזה כיף לך.... כאילו רק עם מלפפון אבל זה גם משהו

dubit1234

New member
אחרי חודשיים מהניתוח מותר סושי?

עוד שלושה שבועות בשבילי....ישששששששששש, שבוע הבא יש לי פגישה עם דיאטנית ואשאל אותה בעניין ועם איזה ירקות מותר. לבכל מיקרה, לבטח אפשר לאכול סושי עם סלמון או טונה, מלפפון ואבוקדו וטמגו וגם וריאציה עם דלעת מתוקה.

למעלה